Reklama

Reklama

Losangeleský hasič Gordy Brewer jde na schůzku s milovanou manželkou a synkem, kteří na něj čekají v kavárně. Přímo před jeho očima je smete mohutná exploze. Gordy si uvědomí, že s atentátníkem, převlečeným za amerického policistu, krátce před výbuchem mluvil. Agent FBI Brant ho odbude slibem, že kolumbijského teroristu Perriniho, přezdívaného Vlk, dopadnou, ale vinou politických tlaků je zatím vyšetřování odloženo. Gordy vidí v televizi prohlášení maskovaného teroristy, a protože se dlouho nic neděje, rozhodne se pomstít smrt svých blízkých. Odjede do Kolumbie, ale netuší, že po prvním střetu s partyzány se mu dostal na stopu nejen agent Brandt, ale také Vlk. V malém městečku zachrání Selenu a jejího adoptovaného hluchoněmého chlapce Maura. Po zásahu policie však skončí ve vězení. Tady se seznámí s mechanikem Seanem, jenž pracoval na partyzánském území. Partyzáni vězení napadnou, Gordy sebere Seanovy dokumenty a uteče. S jejich pomocí pronikne do partyzánské zóny a dostane se k překupníkovi Felixi Ramirezovi. Zničí jeho kokainovou farmu a připraví na Vlka smrtící past. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (268)

castor 

všechny recenze uživatele

Válka se kvůli krokům Američanů v Kolumbii přenesla na americkou půdu. Arnoldův syn a manželka to při teroristickém útoku schytají, Arniemu na čas zvlhnou oči, aby mu vzápětí zrudla tvář, když se dozví, že úřady s tím momentálně nehodlají nic dělat. Vyšetřování utichne a rozbolavělý otec a manžel bere spravedlnost do svých rukou. Tentokrát tenhle staromódní titán přestřelil. Vybrat si tak pitomou roli, to chce talent. Hodně nevyrovnaný režisér Andrew Davis místy vypadá, že své řemeslo úplně zapomněl. Zejména po bombovém útoku absolutně nezvládá dialogové sekvence, postrádá smysl pro rytmus a zabije i potencionálně silné scény. A ani po přesunu do Kolumbie se to moc nezlepší (hodně mizerně natočený úprk přes vodopád). Arnold se dostane všude, oklame drogové bosse i armádu teroristů a ani u toho nebude muset vystřelit jedinou kulku. Je to hloupé, je to bez přidané hodnoty a divák jen smutně vzpomíná na Davisovy pecky typu Uprchlík, Dokonalá vražda nebo (svým způsobem i) Přepadení v Pacifiku. Děravý scénář je pak jednou velkou kapitolou. Zdrcený hasič zlikviduje sám kolumbijské živly? Nejsme v osmdesátých letech, proboha. Mimochodem John Turturro se představí jen na pár minut, ale Arnolda a spol. spolehlivě přehrává. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Arnolda považuji za jednoho z posledních akčních hrdinů. Role tvrďáků mu sedí, mnohem lépe než v infantilních komediích. Ale tento film, přestože je natočen podle klasického schématu, se střídáním atraktivních prostředí a celkem slušných protivníků naprosto promrhal svůj potenciál. Nevím, jestli se už Arnold nechtěl moc namáhat, ale potom neměl tuto roli ani brát. Čekal jsem, kdy TO přijde a ono pořád nic...veliké klišé, kecy, kecy, kecy, trapná akce, spousta nelogičností, zase kecy, kecy a kecy...prostě nuda, kde je akce bohužel poskrovnu. Škoda. ()

Reklama

dyfur 

všechny recenze uživatele

To,že na začiatku príde Schwarzo o blízkých je ešte ok - v rámci "klišé",ale to,že sa tam povaľuje ako ozaj bambulo ,kterého skoro stále otĺkajú je ozaj nezodpovedné-a ozaj čo sa tým vlastne chcelo povedať....Schwarzenegger je ten čo rany rozdáva - to je jeho herný prejav /+ nejaká tá hláška even.jednoduché vety/ ,ale takto ste ho pán režisér s malým "r"( píšem zámerne) - no takto ste ho úplne vymazali.Slabota antischwarzeneggerovka. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Arnieho já fakt můžu ale tady se mu to opravdu moc nepovedlo. Samozřejmě to nebyla jenom jeho chyba (značnou vinu na tom nese i scénarista, režisér a vůbec celý štáb). Přeci jen už není Arnie nejmladší a tak mu příběh hasiče, který se mstí za smrt své ženy a syna teroristům nejspíš nikdo nesežere. Ale pyrotechnické triky nebyly nejhorší a závěrečný "zvrat" (nebyl sice nejvychytanější) celkem překvapil. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Předposlední velká role Arnieho mě mile překvapila. čekal jsem stupiditu a dočkal jsem se docela dobrého akčního dobrodružství. Má to solidní příběh i scénář, ale je už vidět, že na Arnieho sahá stáří. Scény jsou takové kostrbaté a jeho pohyby svědčí o všem. pokud ho ale budu brát jako msty chtivého padesátníka, vypadá dobře. Průměr.... ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Ve svém životopise Arnold Schwarzenegger uvádí, že film byl v souvislosti s 11. zářím zcela přestřihán a scény, které by evokovali atentát na dvojčata, byly vystřihány úplně. Odstraněna byla například scéna únosu letadla. (sator)
  • Ve filmu měla hrát Sofia Vergara. Měla hrát únoskyni letadla, ale po útocích v New Yorku v roce 2001 byly tyto scény vymazány. (DEXTER099)

Reklama

Reklama