Reklama

Reklama

VOD (1)

Losangeleský hasič Gordy Brewer jde na schůzku s milovanou manželkou a synkem, kteří na něj čekají v kavárně. Přímo před jeho očima je smete mohutná exploze. Gordy si uvědomí, že s atentátníkem, převlečeným za amerického policistu, krátce před výbuchem mluvil. Agent FBI Brant ho odbude slibem, že kolumbijského teroristu Perriniho, přezdívaného Vlk, dopadnou, ale vinou politických tlaků je zatím vyšetřování odloženo. Gordy vidí v televizi prohlášení maskovaného teroristy, a protože se dlouho nic neděje, rozhodne se pomstít smrt svých blízkých. Odjede do Kolumbie, ale netuší, že po prvním střetu s partyzány se mu dostal na stopu nejen agent Brandt, ale také Vlk. V malém městečku zachrání Selenu a jejího adoptovaného hluchoněmého chlapce Maura. Po zásahu policie však skončí ve vězení. Tady se seznámí s mechanikem Seanem, jenž pracoval na partyzánském území. Partyzáni vězení napadnou, Gordy sebere Seanovy dokumenty a uteče. S jejich pomocí pronikne do partyzánské zóny a dostane se k překupníkovi Felixi Ramirezovi. Zničí jeho kokainovou farmu a připraví na Vlka smrtící past. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (268)

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Scénáristické duo David Griffiths a Peter Griffiths mají na svědomí také o nic lepší film The Hunted a zdá se, že je zjevně stejně pitomoučký. Protiúder v prvé řadě nepřináší na poli akčního žánru vůbec nic nového a je doslova tuctově zpracován bez jakého koliv osvěžujícího nápadu. Akce hodně průměrná a nezáživná. Dialogy sunoucí děj kupředu jsou jedním slovem katastrofální. Očko ale musím mírně přimhouřit pro docela překvapivý závěr. Tedy ne, že bych z něho spadl údivem na zadek, ale mírně překvapivé to rozhodně bylo. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Mě se film líbil, jednoznačně vydařený akční thriller od skvělého režiséra. Hudba velmi dobrá. Schwarzenegger hrál opravdu dobře, klasický příběh o pomstě. Akčních scén tu není úplně nejvíc, ale stojí za to. Film je napínavej, ke konci filmu nečekaný zvrat jedné postavy o které jsem si myslel, že je na kladné straně. Není co dodat. 85% = **** ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Arnolda považuji za jednoho z posledních akčních hrdinů. Role tvrďáků mu sedí, mnohem lépe než v infantilních komediích. Ale tento film, přestože je natočen podle klasického schématu, se střídáním atraktivních prostředí a celkem slušných protivníků naprosto promrhal svůj potenciál. Nevím, jestli se už Arnold nechtěl moc namáhat, ale potom neměl tuto roli ani brát. Čekal jsem, kdy TO přijde a ono pořád nic...veliké klišé, kecy, kecy, kecy, trapná akce, spousta nelogičností, zase kecy, kecy a kecy...prostě nuda, kde je akce bohužel poskrovnu. Škoda. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Protiúder je po Konci Světa vlastně "jen" další Arnoldova akčňárna. Bohužel se ale zas tak moc nepovedla. Před T3 vyždímal Arnie z akčního žánru všechny trumfy a tak konflikt mezi jedním hasičem a teroristou, co ho okradl o rodinu není vůbec zajímavý. Arnold nevezme za celý film do ruky pistoli (Ok, je to hasič, stačí sekera), to se dá chápat, ale Arnold bez hlášek? To je jak Laurel bez Hardyho! Postava hasiče má skutečný důvod k pomstě, ale jeho počínání není skutečně zajímavé. Film není dlouhý, ale díky scénáristickému "nicnedělání" se to zdá jako věčnost než přijdou titulky. Herci jsou známý, ale i zvraty jsou místy čekané. Takže CD se moc nevyvedl, je vidět, že Arnold tu postavu Terminátora potřeboval jako sůl. (45 %) ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Politicko-teroristická pseudoagitka, snažící se vykopnout Arnieho zpátky na akční nebe, a o to zoufaleji ve své neschopnosti vypadající. Chtěl bych něco napsat, ale... vždyť je to tak debilní! Otce a manžela obětí teroristického útoku poznávají lidi na ulici kdesi v Kolumbii, zatímco v centru všeho zločineckého dění ho nepozná nikdo a ještě mu bez váhání žerou kecy o zatčeném mechanikovi... cože? Arniemu respekt za působivou (nejen) filmovou kariéru, Andrewu Davisovi za uši i přes zadek a Protiúder zahrabat na dno filmové sbírky. Hodně slabá pocta osmdesátkovým béčkům. 3/10 ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • I tentokrát se natáčení zúčastnil Arnoldův kamarád a častý spolupracovník Sven-Ole Thorsen. Tentokrát se objevil v cameo roli muže, který sedí na ulici a stane se obětí výbuchu bomby. (Rominator)
  • Ve svém životopise Arnold Schwarzenegger uvádí, že film byl v souvislosti s 11. zářím zcela přestřihán a scény, které by evokovali atentát na dvojčata, byly vystřihány úplně. Odstraněna byla například scéna únosu letadla. (sator)
  • V pôvodnom scenári bol dej filmu situovaný do Lýbie a Gordy Brewe (Arnold Schwarzenegger) mal pátrať po arabských teroristoch, ktorí zabili jeho rodinu. Režisér Andrew Davis sa však rozhodol dej filmu zasadiť do Kolumbie. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama