Koncert pro Satana

Horor

USA, 1971, 115 min

Paul Wendkos

• Oskar

Mimořádně divný film s mimořádně mrtvolným projevem Alana Aldy. Má to být satanský horror, ale víc než tuctovým příběhem děsí závratnými nájezdy kamery a vážně podivnými artefakty, jako je např. pes s ženskou hlavou. 40%(12.1.2006)

• gumli

Aj napriek kvalitnému obsadeniu,tento horror nedosahuje ani len bežný priemer.Skoro hodinu sa tam takmer nič nedeje,až potom to začína mať aký taký spád,ale na záchranu filmu to nestačí.Povedal by som,že to ani moc horror nieje,možno taký okultný thriller.Ale ani herci,aj keď známy,sa moc nepredviedli.Najlepšie z celého filmu hral asi ten čierny pes.Najlepšie momenty vo filme sú keď žena spí a má desivé sny.A ešte útok čierneho psa na ženu,keď kradne tú modrú tekutinu.Škoda filmu,námet priam faustovský,ale je to bieda.(15.12.2009)

• Allan

Chudák Hawkey Pierce! Ani po pečlivém sledování filmu jsem nepochopil, z jakého důvodu vzal Alda tuto, jemně řečeno, zvláštní roli. On se ani nedokázal herecky vyjádřit; v jeho obličeji nelze poznat, zda hraje pro peníze, či pro mimořádně hluboký odkaz ve filmu, nebo jen proto, že jinak nebylo tou dobou do čeho píchnout. Z toho usuzuji, že celý film natočil pod vlivem silné drogy, která mu zabránila vnést do charakteru postavy jakoukoliv emoci. A pod vlivem byl jistě i celý štáb, protože tento kousek nelze ani žánrově zařadit, natož kloudně zhodnotit jeho jednotlivé elementy. Hrůza, která by si zasloužila výmaz z Aldovy filmografie.(25.2.2005)