Reklama

Reklama

Terry Leather pracuje v opravně aut. Není to moc výdělečná činnost, a proto se začíná pomalu zadlužovat. Se svými přáteli už podnikl pár drobných krádeží, ale byly to spíš drobnosti. Pořád čeká na nějakou větší příležitost a ta se mu naskytne v podobě přítelkyně ze starých časů Martine Loveové. Ta mu řekne, že jedná londýnská banka bude mít na týden vyřazené bezpečnostní systémy, a požádá ho o pomoc banku vyloupit. Terry si uvědomí, že to je příležitost, na kterou celou dobu čekal, a tak nabídku příjme. Sestaví tým ze svých nejvěrnějších přátel a společně vyloupí bezpečnostní schránky ukryté v trezoru. Kdyby ale Terry věděl, že jedna ze schránek obsahuje tak choulostivý materiál, že se o ní zajímá MI-5, podsvětí i hnutí Černá síla, tak by si to hned rozmyslel... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (546)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Vím, že to je možná trochu přestřelené hodnocení, ale mně se tenhle film opravdu líbil. Hlavně kvůli tomu, že mě vždy dokázal překvapit. Tak například, když se poprvé zmíní o loupeži, tak jsem čekal, že než dají plán dohromady, tak to bude půlhodina, než to uskuteční, druhá. Ale ne, tady to jde vše krásně a svižně ráz na ráz. Navíc, Jason má charisma, že by utáhl i dvojnásobně delší film, Saffron byla překrásná no a David Suchet jako pornomagnát taky neměl chybu. Navíc ta čistá britská angličtina (a akcent!)… Prostě a jednoduše, tenhle film se mi opravdu líbil. Určitě si ho pustím někdy znovu. 100 %. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tam kde Ocean's Eleven končí vyrehotanými xichtíkmi sympatických robberov, Bank Job ešte len začína tlačiť na pílu. A reže celkom hlboko a z pôvodne očakávanej lightovej krimi-komédie sa stáva mrazivý súboj o všetko. Škoda detajlov (chcem väčších machrov, drsnejšich badguyov, vtipnejšie kecy s trochou irónie a tony atmosféry retro Londýna). Takto film ťahá predovšetkým premyslený a nadupaný scénar (a Statham) a až na ďalšiom mieste je trošku sterilná, pravítková réžia. 90% ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Based on a true story, aneb bizardnosti se dají zažít nejen ve filmu. Nedoceněný režisér Roger Donaldson natočil svižnou a skvělou kriminální podívanou; zasaženou do Velké Británie v 70. letech. Kdy se skupina zlodějíčků-amatérů rozhodla vykrást banku a následky nedomýšlela ani v těch nejhorších snech. Herecký výborně zvládnuté, Jason Statham hravě zapadá mezi ostatní, kteří taky dostali svůj prostor a hot Saffron Burrows dává filmu určité uklidnění a místy odstraňuje nálepku drsného filmu, sledovat její ladné křivky není k zahození :)) Stylisticky není filmu co vytknout, Londýn je vystižen přesně v době zvonáčů, marihuany, undergroundu a pejzů. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pořádný kopec nudy zabalený v šíleném britském hávu 70. let. Plechový přízvuk se dá ještě unést, ovšem neumětelství scénáristů a režiséra už nikoli. Není to ani stylove retro, ani kvalitní a napínavé kriminálka, rodiné drama rovněž nefunguje a komedie už vůbec ne. Motivy hlavních hrdinů jsou neopodstatněné a bez pevné základny a hlavní klíč, kolem kterého se všechno točí mi nepřijde jako něco za co by se muselo jet na doraz a trhat hlavy. Statham poprvé nekope a dá se na to kupodivu i koukat, Saffron Burrows luxusní, zbytek jen přicmrndávači. Solidní potenciál, avšak v konečném součtu naprostá rutinna. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Pochvaly hodná čistá prácička inšpirovaná skutočnými udalosťami. Na pohľad oldschool, zápletka divácky funguje, tempo od začiatku pekne z ostra, od polky prúdi ešte intenzívnejšie, herecky obstojne zvládnuté. Ľúbostná aférka drsňáka Terryho a zvodnej Martine zbytočné klišé a celé by sa to bez toho hravo zaobišlo. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Více než 100 obětí loupeže odmítlo vypovědět, co se v jejich bezpečnostních schránkách ukrývalo. (hendrich6)
  • Britský černošský revolucionář Michael X (vlastním jménem Michael de Freitas) skutečně byl v roce 1975 oběšen na rodném ostrově Trinidad za vraždu Gale Bensonové, dcery vlivného člena britského parlamentu, která s jeho tamní komunitou žila. Její napojení na britské tajné služby je ovšem (v tomto případě mírně řečeno) jen další spekulací. (curfew77)
  • Cameo si strihol spevák skupiny The Rolling Stones Mick Jagger ako zamestnanec banky. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama