Reklama

Reklama

Terry Leather pracuje v opravně aut. Není to moc výdělečná činnost, a proto se začíná pomalu zadlužovat. Se svými přáteli už podnikl pár drobných krádeží, ale byly to spíš drobnosti. Pořád čeká na nějakou větší příležitost a ta se mu naskytne v podobě přítelkyně ze starých časů Martine Loveové. Ta mu řekne, že jedná londýnská banka bude mít na týden vyřazené bezpečnostní systémy, a požádá ho o pomoc banku vyloupit. Terry si uvědomí, že to je příležitost, na kterou celou dobu čekal, a tak nabídku příjme. Sestaví tým ze svých nejvěrnějších přátel a společně vyloupí bezpečnostní schránky ukryté v trezoru. Kdyby ale Terry věděl, že jedna ze schránek obsahuje tak choulostivý materiál, že se o ní zajímá MI-5, podsvětí i hnutí Černá síla, tak by si to hned rozmyslel... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (546)

Psema 

všechny recenze uživatele

Jason je jako obvykle za strašného drsňáka (snažně prosím inženýry v parfumériích, aby to jeho živočišné charisma začali prodávat po barelech) a Donaldson se vrací po průměrnějších kouscích zpátky na hlavní kolej. Poprvé od Koktejlu, který mám rád z jistých osobních důvodů (ne, vážně se neklaním Tomovu flair-bartendingu), mě jeho film chytil za srdce povedenou atmosférou, jíž se daří postupně gradovat až do samotného závěru, kdy jsem bez dechu sledoval, jak se z toho Jason a jeho bandička dostane. Bank Job je poctivý heist se vším, co k němu patří, a až na slabší ubrečenou scénu s manželkou, kde Jason našel svůj herecký strop (rozuměj přestal se tvářit drsně a měl na krajíčku), a příliš slaďoučký happyend s jachtou a nabodnutou rybou s ním nemám žádný problém. Guy Ritchie to sice není, ale to mi vůbec nevadí. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Pochvaly hodná čistá prácička inšpirovaná skutočnými udalosťami. Na pohľad oldschool, zápletka divácky funguje, tempo od začiatku pekne z ostra, od polky prúdi ešte intenzívnejšie, herecky obstojne zvládnuté. Ľúbostná aférka drsňáka Terryho a zvodnej Martine zbytočné klišé a celé by sa to bez toho hravo zaobišlo. ()

Reklama

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Takovýchto filmů není nikdy dost.....řekla bych, že je to dokonce jeden z nejlepších o vyloupení banky. Ke konci jsem se už nějak nechytala, kdo je kdo a proč jim to nakonec přeci jen prošlo, ale na tom vůbec nezáleží. Zábavný film, ještě se mi v poslední době líbilo moc a taky podle skutečnosti filmhttp://www.csfd.cz/film/226670-flawless/. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Zábavné, napínavé, zamotané, vtipné, drsné... čo viac si človek môže želať pri britskej čiernohumornej kriminálke? A najlepšou pikoškou je, že je to vynikajúca fikcia na základe skutočných udalostí - odporúčam nájsť si na internete nejaké infošky a zistíte, čo všeličo tu scenáristi krásne vystihli, domysleli a skombinovali tak, že vlastne vytvorili vysokú pravdepodobnosť, že ak aj nie všetko, tak dosť toho mohlo naozaj byť ako vo filme ;-) Vylúpenie banky - dnes už pre scenár tak trápne obyčajné, ak v ňom nejde aspoň o kasína a x-ciferné sumy - je tu okorenené supertajným pozadím aj záujmami viacerých dotknutých strán, či už ide o MI-5, podsvetie, ctených členov parlamentu alebo radikálneho čierneho rasistu - pričom ani jedna sa nestará, kam až zájde pri získavaní extrémne kompromitujúcich materiálov od drobných zlodejíčkov, čo si odhryzli priveľké sústo... A len jediná strana má relatívne slušného zástupcu, ktorý sa pri vyjednávaní so zlodejmi chce zachovať aspoň poctivo - ale ktorá to je??? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zajimavy krimi, i kdyz jsem cekal neco drobet jinyho. Zacatek filmu vypada jak tuctovej pribeh o bankovni loupezi, prislo mi, ze to tvurci berou drobet s nadhledem a vtipem, ale nikdy se to nezvrhlo v naky vylozeny hlaskovani, coz me trosku stvalo. Nicmene pak tvurci uplne zvazneli a film ozvlastnili linii o fotkach, coz bylo fajn, kdyby se to ke konci nezaclo silene zamotavat a az neverohodne prekombinovavat, az se v tom clovek na zaver skoro nevyznal. Nicmene film je udajne podle skutecny udalosti, tak se neda nic delat, napeti ostatne dokaze vytvorit slusny. Vetsi problem jsou herci, vsichni hrajou solidne a Statham se nijak nepredvadi, problem je, ze i tak si z filmu zapamatujete pouze Stathama, protoze ostatni jsou zoufale nevyrazny a to nemluvim pouze o jeho partacich, ale naprosto o vsech. Celkove jsem se nenudil, film dokaze zaujmout, ma solidni atmosferu a je fakt dobre natocenej. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Princezna Margaret (1930-2002), dcera prince Alberta (vévody z Yorku) a Lady Elizabeth Bowes-Lyon, skutečně byla v šedesátých a sedmdesátých letech velmi kontroverzní členkou britské královské rodiny. Hovoří se o tom, že měla poměr mimo jiné s frontmanem kapely Rolling Stones Mickem Jaggerem, hercem Petrem Sellersem či s vnukem někdejšího britského premiéra Robinem Douglas-Homem. Její vazba na spekulace kolem loupeže se sice přímo nabízí, jde však čistě o dohady. (curfew77)
  • Britský černošský revolucionář Michael X (vlastním jménem Michael de Freitas) skutečně byl v roce 1975 oběšen na rodném ostrově Trinidad za vraždu Gale Bensonové, dcery vlivného člena britského parlamentu, která s jeho tamní komunitou žila. Její napojení na britské tajné služby je ovšem (v tomto případě mírně řečeno) jen další spekulací. (curfew77)

Reklama

Reklama