Reklama

Reklama

Speed Racer

Trailer 3
Akční / Rodinný / Sportovní
USA / Německo / Austrálie, 2008, 135 min

Speed Racer je mladý automobilový závodník, který již odmalička, stejně jako jeho rodina a její firma Racer Motors, žije pouze pro superrychlá auta a svět, který se točí kolem závodních okruhů. Starší bratr Rex ho odmalička tajně brával na závodní dráhu, kde ho učil řídit. Také díky němu se ze Speeda stal jeden z nejlepších současných závodníků, který dokáže s neuvěřitelnou jistotou ovládat vše, co má volant, i v těch největších rychlostech. Pomáhá mu při tom mechanik Sparky a podporuje ho celá rodina včetně přítelkyně Trixie. Svět velkých závodů není jen o rychlosti a dovednostech řidiče. Jak Speed postupně zjišťuje, točí se v něm také velké peníze, odehrávají velké podvody, vydírání, manipulace s výsledky ve prospěch vlivných sponzorů, a dokonce vraždy. Odmítne nabídku vlivného Alberta Roayltona, aby jezdil pro jeho firmu, stejně jako tajemného závodníka Racera X, který pracuje pro detektiva Detectora z oddělení pro hospodářskou kriminalitu a žádá, aby mu pomohl v boji s korupcí a zločinnými praktikami na závodních okruzích. Aby dokázal, že podvody závody nemohou ovlivnit, rozhodne se zúčastnit nebezpečného závodu Casa Cristo, při němž před lety zahynul Rex. Chce závodit za stáj Togokhan Motors stejně jako Racer X a dědic firmy, japonský závodník Taejo Togokhan, který se vzepřel gangsteru Cruncherovi, jenž ho donutil prohrát několik závodů. Závodu se účastní také jeho japonský konkurent Muša, který uzavřel dohodu s Roayltonem, aby mohl získat pod kontrolu oslabenou Taejovu firmu. Speed, Racer X i Taejo vědí, že je čeká nebezpečný závod, v němž půjde o život. (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (906)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Od Wachowských jsem dostal přesně to, co jsem očekával. Šílená a cool jízda plná nádherných efektů, které mé oko krásně pohladily. Naštěstí mě akční záběry na tratích nenechali chladným… u závěrečného adrenalinového závodu jsem napětím tak tak popadal dech. Herecké obsazení kvalitní se sexy Christinou Ricci, fantastická práce střihačů, svěží hudba (hlavně chytlavý závěrečný song, který je správně ujetý…), krásné obrázky a dobrý záporák, kterému jsem přál jen to nejhorší. I přes svěží podívanou film místy nabízí nudnější okamžiky s mírně nepovedenými dialogy, ale i přes tyto malé chybičky, kterých je opravdu málo si Wachowšti za svou amerikanizaci anime plně zaslouží 4 hvězdičkové hodnocení, i když mě záběry na chlapce s opičkou mírně rozčilovali… ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Jak natočit hrané anime? Takhle! - Anime, Carmageddon, Rollcage, Matchboxy, Track Mania a jánevimcoještě v jednom balení barevnějším než lentilky. Skvělá, děsně stylová a fakt našláplá zábava s výborně padnoucí hudbou. Ale je to bohužel víc pro děti, než bych čekal, taková neškodná pohádka. Chybělo mi tam trochu víc napětí - o hrdiny jsem se skutečně nebál. Pro děti dokonalé, pro dospělé skoro taky:) ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

"Ta barevná auta, ta rychlost, ten styl, ten střih, to prolínání různých prostorů a časů v jednom záběru, skvělé, viďte?" "Jojo, je to bomba..." "Ta barevná auta, ta rychlost, ten styl, ten střih, to prolínání různých prostorů a časů v jednom záběru, skvělé, viďte?" "No ano, říkal jsem, že je to dobré..." "Ta barevná auta, ta rychlost, ten styl, ten střih, to prolínání různých prostorů a časů v jednom záběru, skvělé, viďte?" "No, tak zatím se mi to líbí, ale o čem to vlastně je?" "Ta barevná auta, ta rychlost, ten styl, ten střih, to prolínání různých prostorů a časů v jednom záběru, skvělé, viďte?" "Budiž, ale co zkusit občas něco jiného?" "Ta barevná auta, ta rychlost, ten styl, ten střih, to prolínání různých prostorů a časů v jednom záběru, skvělé, viďte?" "Posloucháte mě v..." "Ta barevná auta, ta rychlost, ten styl, ten střih, to prolínání různých prostorů a časů v jednom záběru, skvělé, viďte?" "Tak a dost, chci vystoupit!" "Ta barevná auta, ta rychlost, ten styl, ten střih, to prolínání různých prostorů a časů v jednom záběru, skvělé, viďte?" ... "Ta barevná auta, ta rychlost, ten styl, ten střih, to prolínání různých prostorů a časů v jednom záběru, skvělé, viďte?" "20krát to bylo dobré, ale po dvousté mě to ..." "Ta barevná auta, ta rychlost, ten styl, ten střih, to prolínání různých prostorů a časů v jednom záběru, skvělé, viďte?" "Silné **." ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut jsem si rochnil v nápaditosti, stylizovanosti a vypiplanosti, kterou na vás Wachowští valí horizontálně i vertikálně. Jenže ono je to ve zbytku stopáže stále na jedno a to samé brdo. Tu a tam vykoukne skvostný moment, ale většinou na vás z plátna čumí jen šimpanz. Tím nemyslím tradičně výtečného Hirsche. V mých očích se to postupně zdevalvovalo, až na úroveň minutáží těžce nadsazené rozjuchané omalovánky, kterou z pestrobarevné přeplácané letargie vytrhne až úplný závěr. Osobně jsem čekal něco trochu jiného a více bizarního. Takhle jsou Speedovy osudy naprosto tradiční infantilní rodinný film o těch pravých hodnotách a se špetkou zasvěcení do základů kapitalismu pro nejmenší. Takže ptákovina rozhodně, ale zábava zase až tak moc ne. Přesto bych tento epileptikův ráj svým způsobem doporučil, protože příležitost vidět něco takového se asi jen tak opakovat nebude. A v (ne)poslední řadě i pro ten pocit rychlosti, který se sourozencům Wachowským daří navozovat. PS: Ten vopičák v pyžamu má nepříjemně pronikavý pohled. Ještě teď mám pocit, že mi čumí na záda. Brr. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Bratři Wachovští se do toho vrhli rovnou po hlavě. Očekával jsem snímek, který posune původní animovaný seriál do dospělejší polohy, ale tvůrci zvolili přesně opačnou cestu. Speed Racer je po formální stránce rozhodně zajímavě zpracovaný, ale zároveň bych se vyhnul přílišeným výkřikům o naprostě revoluci kinematografie. Podívaná stylizovaná do plochosti původního seriálu jde dokonce tak daleko, že ignorování rozostřování pozadí je to nejmenší (bodejť vždyť to jsme mohli vidět i v podobně sestaveném Spy Kids 3-D). Těžko se to vysvětluje, ale tenhle snímek je opravdu natočen tím klasickým anime stylem, se vším všudy (2D obličeje sunoucí se přes sebe, střih dialogu při závodě, umístění kamery a samozřejmě i prostředí), který je ovšem konfrontován s reálnými filmařskými prostředky. Jasně, že je to jen dětská blbina - bratr tu stopáž málem neustál - ale po stránce formy je Speed Racer opravdu povedený. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (26)

  • Jako řadící páka vozu Mach 6 byla použitá lehce upravená plynová páka z herního setu Saitek X52. (slavja05)
  • Milka Duno, která hraje postavu jménem Kellie Gearbox, je profesionální závodnicí v sérii Indy Racing League. (ČSFD)
  • Bratia Wachovski film aj napísali a taktiež sa podielali ako co-producenti. (Tolf)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

DiCapriův „japonský Zaklínač“

DiCapriův „japonský Zaklínač“

28.10.2008

Po naprostém (i když pohříchu nezaslouženém) propadu Speed Racera to vypadalo, že vášeň Hollywoodu pro hrané verze slavných anime klasik vychladla. Je podezřele ticho kolem Spielbergova Ghost in the… (více)

Reklama

Reklama