Reklama

Reklama

Chcete, aby z vaší dcery nevyrostla fňukna, která se při sebemenším problému sesype? Pošlete ji do školy St. Trinian’s! Tam vládne anarchie a mladé slečny musí mít pořádně ostré lokty, aby přežily svérázné metody svých profesorů a ulítlé nápady spolužaček. Jenže škola je právě před krachem, protože ředitelka tohoto podivného institutu si s ničím moc neláme hlavu, a to ani s upomínkami od banky, kterých už má pěknou hromádku. Takže je třeba vymyslet plán. Velmi chytrý plán, který škole vynese pořádný balík peněz. Co takhle ukrást obraz? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (129)

HaiWithLove 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to trapné. Tak trapné, že jsem se chvílemi cítila i já trapně. Přesto dvě hvězdičky...... Jedna za ten konec a za to, že i když je to pro teenagery, nevyskytoval se tam žádný slaďoušek který by oblboval hlavní hrdinku či ona jeho.... a druhá za Colina Firtha s Russell Brandem :) (když bych náhodou zatoužila pustit si film s podobnou tématikou, sáhla bych asi radši po Divošce) ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nečekaně svěží komedie, která těží ze skvěle dávkovaného britského humoru a parádního hereckého obsazení (geniální Everett a Firth). Nutno říci, že k pochopení dosti hlášek a narážek je potřeba nejen číst titulky (které byly jinak na velmi dobré úrovni), ale taky pořádně poslouchat (viz geniální vtípek před hokejbalovým utkáním). K tomu všemu je nutno připočíst skvělý originální soundtrack (mimochodem skvěle otextovaný) a s hodnocením není možno zůstat při zemi. Palec nahoru a už teď se těším na pokračování. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Šílené a vcelku zábavné. Ten typ humoru mi sice stoprocentně neseděl a místy šel mimo mě (hlavně některé ty trapnější vtipy), ale musím uznat, že to mělo styl a hlavně dobrou hudbu (jsem ráda, že se na hudbě podílela i má oblíbená britská skupina Girls Aloud). ~(3,4)~ ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Komedie pro dospívající, kde má navrch dívčí půvab. Dívčí škola, nově příchozí, neortodoxní vyučovací a vychovávací metody, problémy s možností zavření školy, akční sexy vyřešení. Humor ničím nepřekvapí, jedině občasnou velkou naivností, Akčnost a vyspělá technologie u mladých dívek překvapí, ale spíše nepochopením. Dívky předvádí výkony srovnatelné se zločineckými profesionály. Zřejmě je škola něco naučila. Alespoň trochu zábavný je Rupert Everett v dvojroli bláznivé ředitelky školy Camilly Fritton a jejího nepoctivého bratra Carnabyho. Půvab obstarávají nový přírustek Annabelle (Talulah Riley), dcera Carnabyho, vedoucí dívek Kelly (Gemma Arterton), Chloe (Antonia Bernath), Chelsea (Tamsin Egerton) a Peaches (Amara Karan). Pak je tu ještě nový svědomitý a neoblomný ministr školství Geoffrey Thwaites (Colin Firth). Alespoň se dalo dívat na mladickou ženskou krásu. Ale co z toho? ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Je vtipné ako herci typu Everett, Arterton, Temple, Headey, Fry a Firth splachujú svoje herecké možnosti do záchoda v infantilnej sračičke o hard core dievčatách z internátnej školy, ktoré sa rozhodli zahrať na Dannyho 11,12 a 13 dokopy. Film je nefunkčný vo všetkom. Napätie je budované ako pri rodinnom filme, všetky dejové zvraty sú očakávané a aj keď sa jedná o zdanlivo neriešiteľnú situáciu, film ju vzápätí nelogicky vyrieši. Pre mňa neuveriteľné utrpenie, ktoré som dopozeral na tretí krát a hneď som aj zavrhol možnosť pozerať pokračovanie. Celá tá útočná ženská hudba, debil Brand v ďalšej zo svojich úloh je pre mňa vrchol nevkusu. Plus to, že každé s dievčat, je načrtnuté tak plytko až je to neúnosné, len dokazuje zbytočnosť celého filmu. Oliver Parker stúpil neuveriteľne vedľa. Nazval by som to britským odpadom. Jedna hviezda za krásku s Darjeelingu Amaru Karan a za hlavnú lolitku Talulah Riley. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Scéna, ve které je Geoffrey (Colin Firth) vyhozen z okna při své první inspekci a následně kráčí na hřiště v mokré košili a se sakem přes rameno, je přímým odkazem na minisérii Pýcha a předsudek (od r. 1995), ve které se objevila prakticky stejná scéna a rovněž s Firthem. (Stanislaus)
  • Postava Camilly Fritton (Rupert Everett) je parodií na Camillu, vévodkyni z Cornwallu, a to jak v rámci oblečení, tak manýrismu. (Stanislaus)

Reklama

Reklama