Reklama

Reklama

Chcete, aby z vaší dcery nevyrostla fňukna, která se při sebemenším problému sesype? Pošlete ji do školy St. Trinian’s! Tam vládne anarchie a mladé slečny musí mít pořádně ostré lokty, aby přežily svérázné metody svých profesorů a ulítlé nápady spolužaček. Jenže škola je právě před krachem, protože ředitelka tohoto podivného institutu si s ničím moc neláme hlavu, a to ani s upomínkami od banky, kterých už má pěknou hromádku. Takže je třeba vymyslet plán. Velmi chytrý plán, který škole vynese pořádný balík peněz. Co takhle ukrást obraz? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (129)

EllinkaD 

všechny recenze uživatele

Přidala jsem ještě 5 * - znovu jsem film shlédla a mám dojem, že na podruhé se mi líbil ještě víc .... Odpočinková, úsměvná, trošičku drsná komedie o tom, jak šikovné dokáží být holky :o) Taky jsem si až na podruhé všimla, že Rupert Everett hrál valstně dvojroli - ředitelku školy a zároveň tatínka Anabell :o) ale to mi došlo až při závěrečných titulkách ... Já nevím, ale mě se to líbilo :o) Měla jsem asi tu správnou náladu na praštěnou komedii - jakou tahle bezesporu je. Je to prostě parodie na anglické internátní školy a popravdě - docela si dovedu představit sama sebe v takovéhle škole :o) ()

Michalechal 

všechny recenze uživatele

Na VB je to dost přitažené za vlasy, humor občas ve stylu USA, ale kdo má rád nenáročné komedie pro odpočinek ducha a mysli, rozhodně doporučuju :-) Rupert Everett je celkem vtipná ředitelka školy. Školačky a jejich souboje, přivítání nováčka a každodenní zábava je to, co mi na filmu přišlo asi nejlepší. ()

Reklama

Aljak odpad!

všechny recenze uživatele

Sám seba som sa snažil po celú dobu presvedčiť, že to nie je až tak strašné ako to vyzerá. Nepodarilo sa. Toto je čistý prvotriedny odpad. Nesmierne by ma zaujímalo ako do tohto "klenotu" dokázali naverbovať také herecké hviezdy ako Colin Firth, Gemma Arterton, Juno Temple, a spol. Fakt neuveriteľné! Dosť som dúfal, že keď sa film rozbehne, tak sa to konečne odrazí od dna, ale to sa nepodarilo ani náznakom. Vážne, stupidita najväčšieho kalibru - od začiatku až po samý koniec. Jeden z tých filmov, ktoré sú absolútnou stratou času, ktorý vám už nikto nevráti. Videl som, že toto "veľdielo" má aj pokračovanie, ktoré je vraj slabšie ako toto - tak to si už fakt neviem predstaviť... ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Tento film hodnotím z pohledu komedie - proto ty 4 hvězdičky, jelikož jsem se u něj příjemně pobavila a hlavně úplně jiným způsobem než u jiných podobných komedií. Zajímavostí zde hlavně bylo, že to vypadalo rozhodně autentičtěji než u jiných podobných snímků, kde jsou hlavně zamilované školačky a nějací nádherní studenti, do kterých se dříve či později zamilují. To zde ani nečekejte. Neobvykle skvěle podané prostředí školy a přišlo mi, že si režisér a kolektiv dělali srandu opravdu ze všeho :D Příjemně jsem se pobavila :D ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Vůbec netuším jak se k této ostrovní internární komedii postavit – působí to, jak když si na mejdanu v Bradavicích ke stolu Sida Viciouse přisednou Danny Ocean, dvojčata Olsenovy a Lindsay Lohan. A aby toho nebylo málo tak se toho účastní britská elita v podobě pánů Stephena Frye, Colina Firtha nebo Ruperta Evretta úděsně hrajícího ženský part! – fakt jsem z toho zmatený jak tetřev v říji. Tak nebo tak, vyplatí se vydržet do posledních minut, ve kterých zazní písnička Theme to St. Trinian's v podání Girls Aloud, která na mne zanechal větší dojem než celý film. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Scéna, ve které je Geoffrey (Colin Firth) vyhozen z okna při své první inspekci a následně kráčí na hřiště v mokré košili a se sakem přes rameno, je přímým odkazem na minisérii Pýcha a předsudek (od r. 1995), ve které se objevila prakticky stejná scéna a rovněž s Firthem. (Stanislaus)
  • Dívky se snaží z muzea ukrást obraz pojmenovaný "Dívka s perlou", což je i název filmu z roku 2003, ve kterém si Colin Firth zahrál roli autora výše zmíněného obrazu. Vedle toho je i filmu jednou studentkou při plánování krádeže zmíněna Scarlett Johansson, která si zahrála onu "dívku s perlou". (Stanislaus)

Reklama

Reklama