Reklama

Reklama

Petrolejové lampy

(divadelní záznam)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Román Jaroslava Havlíčka Petrolejové lampy proslavil v šedesátých letech svým filmem Juraj Herz. Pro inscenaci Klicperova divadla v Hradci Králové vznikla původní dramatizace, která nabízí alternativu k filmu a která se úspěšně hraje už i v Praze. Emotivně silný příběh a vynikající herecké výkony (P. Tomicová byla nominována na Cenu A. Radoka) dokládají stabilně vysokou úroveň tohoto divadla. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Jedná se o záznam divadelního představení. Hra byla skvělá. Vynikající herci (hlavně Pavla Tomicová), výprava, kostýmy...Zážitek to byl vážně nezapomenutelný. Jeden z důvodů proč občas zajít do divadla. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Krutý představení. Vtipný a hlavně dojemný. Klicperák je prostě zárukou kvality. Tomicová je nepřekonatelná. Dost jsem se bavil, silná hra, která ve mě zanechala spoustu dojmů. 80% ()

Candida 

všechny recenze uživatele

Inscenace Klicperova divadla HK mají dlouhodobě vysokou úroveň - a nejinak je tomu i tomto případě. Filmovou verzi považuji za stěží překonatelnou, ale tato divadelní adaptace vedle ní obstojí, dle mého názoru takříkajíc "bez ztráty kytičky". ...Škoda, že ještě není zaznamenána další divadelní verze, tentokrát s Bárou Hrzánovou a Radkem Holubem a (sic!) v režii Juraje Herze (myslím,že v Divadle Na Jezerce). Šla jsem na ni hodně zvědavá, apriori dost kritická, a musím říct, že ani jeden z hlavních protagonistů mě nezklamal. Radek Holub roli Pavla podal výborně a přitom zcela po svém, nijak nekopíroval Petra Čepka a Bára mi jako Štěpka připadala snad ještě lepší než Pavla Tomicová... ()

Reklama

Reklama