Reklama

Reklama

Člověk nemůže cítit lásku, aniž by dříve poznal požitek. A cítit žal, aniž by poznal štěstí. Hvězdně obsazený americko-mexický film o čtyřech lidech, co chtěli přes nepřízeň osudu změnit svůj život... Čínská moudrost praví, že základními emocemi v životě jsou: štěstí, požitek, žal a láska. Do čtyřech kapitol se stejnými názvy je i rozložen příběh čtyř lidí filmu To, co dýchám, jejichž životy se i přesto, že se neznají, více či méně proplétají. Nejprve sledujeme příběh člověka, co se po celoživotní dřině vypracoval na řadového finančního poradce (F. Whitaker), jenž zoufale touží po lepším životě. Kvůli tomuto snu se pak nebojí riskovat úplně vše. Dále je zde vymahač a pravá ruka (B. Fraser) místního mafiánského bosse (A. Garcia), jehož zcela změnila smrt kamaráda v dětství. Do života tohoto člověka, co má schopnost vidět útržky budoucnosti, zcela nečekaně vstoupí popová hvězda Trista (S. M. Gellarová), kterou má chránit. Ta i přes nálepku bezstarostné hvězdy je ve skutečnosti velmi zranitelnou dívkou, poznamenanou smrtí otce. Nakonec je zde postava lékaře (K. Bacon), co musí zachránit svou milovanou ženu (J. Delpyová), kterou ale nikdy nemůže mít… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (293)

Terva 

všechny recenze uživatele

Film " To, co dýchám " je inspirován starým asijským příslovím, podle kterého veškerý život řídí čtyři klíčové emoce : štěstí, žal, požitek a láska. Scénář : Jieho Lee a Bob DeRosa. Kamera : Walt Lloyd. Hudba : Marcelo Zarvos. Hrají : Kevin Bacon jako Láska, Brendan Fraser jako Požitek, Sarah Michelle Gellar jako Žal a Forest Whitaker v roli Štěstí. CITÁT - Věci, které někdy nemůžeme změnit...nakonec mohou změnit nás!.......... ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Nic, co by mě překvapilo, provázanost osudů v labyrintu životních epizod tady byla už několikrát a troufám si říct, že určitě sofistikovanější, nicméně, v případě The Air I Breathe mě zaujala (mimo sympatického osazenstva) především hudba, jako by to byla ona, kdo určuje děj, tempo, emoce i chování postav - chvíli nespoutaná, úderná, vzápětí něžná, romantická i nahánějící strach - vše ostatní působilo jako její doplněk, a tím byl pro mě film odlišný a zajímavý. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Jieho Lee mal jediné šťastie - herci... Herecký "koncert" to v skutku je, avšak príbeh mi nedoprial ani pôžitok ani žiaľ a ani lásku. Priemerný snímok, ktorý pôsobí zmätene, chaoticky a stojí pevne iba na známych tvárach hollywoodu. Andy Garcia a Brendan Fraser ťahajú tento snímok z "brindy", ale aj týmto sa dostáva málo priestoru na uskutočnenie zázraku. Snímkov ako je tento vzniklo za posledných pár rokov veľa a retrospektíva deja tomu určite nepomôže Jieho Lee. 6/10 ()

jhr 

všechny recenze uživatele

Co dodat? Skvělé obsazení, děj, režie, zpracování, prostě všechno! Sarah je opět skvělá (jak jinak) a ostatní rovněž odvádí solidní výkony. Příběhy jednotlivých postav jsou neuvěřitelně emotivní a když vše skončí, máte pocit jako kdyby jste zažili něco neuvěřitelného, klidně přehlédnete všechny nedostatky a rádi si to zase zopakujete, protože vám to jednoduše schází a tak si jejich osudy prožijete zase znovu. To že jsme něco podobného už jinde viděli není podstatné protože To, co dýchám, je i přes to stále jedinečný. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Film začína naozaj z ostra takže žiadny slaďák nečakajte, k romantickému ladeniu filmu príde až k samému záveru, takže sa multižánrovým zaradením nenechajte odlákať. To thrillerové mu sedí najviac. V skutočnosti sa jedná o pekne roztrúsenú sieť príbehov, ktoré nespája nič iné, len meno jedného gangstra. Keby boli tieto jednotlivé príbehy točené samostatne nedal by som ani halier za to, že by mohli patriť do jedného príbehu. Ale to, aký je film svojou štruktúrou ohromne neštrukturovaný ma na ňom najviac priťahovalo. Potešenie mi spravili aj herci, ktorých sa do tejto slabšej hodinky a pol vošlo naozaj úctyhodne a svojich pár minút využili naozaj znamenite. 80%. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Mexická herečka Claudia Soberón se ucházela o jednu z vedlejších rolí. (HappySmile)

Reklama

Reklama