Reklama

Reklama

Už od začátku světa okouzlovali vypravěči své posluchače. Vyskytují se však i jedinci, kteří když čtou nahlas, dokáží postavy přivést k životu. Většina těchto Kouzelných jazyků své schopnosti raději drží v tajnosti. Mortimer Folchart si svůj dar uvědomil až v okamžiku, kdy z knihy nazvané Inkoustové srdce přivolal do našeho světa nelítostného vraha a banditu Kozoroha, jeho poskoka Basta a nakonec Pražprsta, kejklíře s magickými schopnostmi. Bohužel ve stejném okamžiku zmizela Mortimerova milovaná manželka Resa v knize. Od té doby Mortimer po celém světě hledá další výtisk Inkoustového srdce, aby mohl svou ženu vrátit zpět. O dvanáct let později společně s dcerou Meggie na knihu narazí v jednom evropském antikvariátu. Současně se však objeví Pražprst, který se chce vrátit do knihy, ke své rodině... (TV Nova)

(více)

Recenze (298)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Inkheart je rodinná fantasy, která by se svou kvalitou dala přirovnat k předloňskému "propadáku" jménem The Golden Compass. Tentokrát se však realita s fantazií pouze mísí prostřednictvím knih a předčítače, který má tu moc oba světy vzájemně propojovat. Musím říct, že trailer navnadil celkem dobře, ale samotný film se jen nezajímavě a pomalu plazí ke svému konci. Za co tedy ty **(*)? Asi za toho nacistického vůdce, který mi připomínal plešatého Mr. Beana (Andy Serkis) a za kejklíře s ohněm (Paul Bettany), ale Brendan Fraser by se měl raději vrátit k mumiím a tím zrovna nemám na mysli další pokračování. Zbytek nestojí za řeč a ta knižní magie, která se ze začátku snímku utvářela, se v jeho průběhu postupně vytratila kamsi mimo filmové plátno. (5/10) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Vráť sa domov!" volá Jennifer Connelly v asi dvojsekundovom cameu na svojho filmového i skutočného manžela. "Vráť sa domov z tohto mizerného filmu a zahráme si v niečom lepšom!" To už som si iba predstavoval. Andy Serkis vychutnávajúci si úlohu záporáka (každú minútu z tých asi piatich, čo je na plátne), sympatická Eliza Bennett a sem-tam slušný trik. To je asi tak všetko. Už zhruba od polovice je to neznesiteľne naťahovaná nuda, ktorej paradoxne najviac ubližuje to, že v podstate je to veľmi originálny príbeh a vy si uvedomujete, aké to v knižnej podobe musí byť fajn. Žiaľ, vo filme to nefunguje ani trochu. Tápajúci scenárista pretavil špičkový nápad v nezáživné pobehovanie nezaujímavých postáv po dvoch/troch papundeklových dekoráciách. Herci sa nudia a Softley by nevyčaroval atmosféru, ani keby naňho padla z neba v trojtonovom balení. Zaslúžený prepadák. Dúfam, že si Hollywood už uvedomil, ako veľmi publikum nezaujíma detská fantasy. Prvá Narnia uspela len preto, že od nej všetci čakali "nástupcu Pána prsteňov" - a potom už to bol len jeden prepadák za druhým. Ďakujeme, stačilo! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Asi jsem divný, že v záplavě dvojek a trojek dávám čtyřku, ale mně se to líbilo. Zajímavý námět, poměrně dobře zpracovaný, samozřejmě že chybičky by se najít daly, ale na celkový dojem aspoň u mě vliv neměly. Brendan Fraser byl sice jen průměrný, ale bohatě jej zastoupili Paul Bettany a zejména "milášek" Andy Serkis. Není to sice na čistých 80%, ale 'u mě dobrý'. ;-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, ale nakonec jsem po skončení filmu byl zklamaný. Ohledně fantasy filmů na hodnocení na čsfd vůbec nekoukám, protože ve většině případů jsou vysoko podhodnocené a přitom ani nevím proč, možná z toho důvodu, že pro plno lidí existuje jen jedno fantasy a tím je pán prstenů, nebo ještě harry potter. Fakt ale je, že u tohohle mi příběh vůbec nesedl a i když zpracování je příjemné a efekty taky nejsou nijak extra zlé, u filmy jsem se těch 106 minut děsně nudil, a to i přesto, že v něm hraje sympaťák Brendan Fraser, který má takového filmy asi hodně v oblibě. I tak to ale hodnotím třema hvězdičkama, protože podívat se na to určitě neuškodí, není to nikterak zlý film, to určitě ne, jenom kniha by se mi asi nelíbila. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $17,303,424Tržby Celosvetovo $62,450,361Tržby za predaj DVD v USA $8,735,562 //počet predaných kusov 580,953║ Na celkom slušné obsadenie až príliš chatrné fantasy, ktoré dohromady ani nemá čím zaujať. /35%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměr na všechny způsoby. Zajímavý fantasy svět není dostatečně představen ani rozveden a tradiční "sympaťák" Brendan Fraser se snaží, jak může. Naštěstí se k němu tentokrát přidala Helen Mirren a třeba Paul Bettany. Bohužel nejlepší casting není Andy Serkis, který možná jako Gloom byl skvělý, ale tentokrát jako hlavní záporák nemá dostatečné charizma. Mě jako fanouška Jennifer Connelly samozřejmě potěšilo, že se nebála na chvilku zastavit a zahrát manželku svého skutečného manžela, Paula Bettanyho. Inkoustové srdce není zas taková tragédie, je to koukatelný a vcelku příjemný film, jehož úmysly však odhadnete velmi brzy a ničím váš nepřekvapí. Pokud jste schopni dovolit filmu i pár chyb a levných triků, budete spokojení. Od režiséra Svět podle Prota jsem však čekal o něco víc než tolik obyčejné fantasy... ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Eh, proč? Banda nezajímavejch postav v čele s unylým Fraserem (to měl bejt tahoun příběhu?) běhá skoro celou hodinu a půl po hradě zlýho Serkise (proč má hlavní záporák tak tři a půl scény?), aby se přes kupu úplně debilních zvratů dokodrcala k vykrádačce Balroga. Zajímavá předloha (nečetl jsem ji, ale slyšel o ní) je tu fackovaná snad ze všech stran a z příběhu o lásce ke knihám se vyklubala narychlo sešitá takřka televizní naháněčka s kupou odkazů na Čaroděje ze země Oz, která by z fleku mohla vyhrát nějakou cenu za zkratkovitost příběhu a absenci vývoje vztahů mezi postavama. Těšil jsem se a velké zklamání, raději dejte šanci Městu Ember nebo Terabithii. Tenhle snad stý pokus o fantasy ságu, co "dotáhne LOTRa", míří hodně vedle. Helen Mirren jako Gandalf? Fakt ne... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

..a hlasitým čtením dokáží přivést postavy k životu. Většina z těch KOUZELNÝCH JAZYKŮ raději uchovává svůj dar v tajnost, někteří ani nevědí, že jej mají. Dokud není příliš pozdě…. Psané slovo, to je mocná věc! Knihy jsou dobrodružství, obsahují vraždy, zmatek a vášeň. A co tento film? Příběh, který lákal na svět plný fantasie je jen nezajímavě natočená nuda a překvapení jsou tak předvídatelná asi jako, že po neděli přijde pondělí. Pomalé vypravěčské tempo a postavy, které nudí i mé děti! Nelogická kravina, kterou na rozdíl od Cesty do středu Země neoživí ani kapka (byť inkoustová) humoru či triková stránka. PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * Co uvidíme (možná) příště? Bohužel, žádné pokračování nebude! Režisér I.Softley si vybral knihu pohádek K.J.Erbena a PŘEDČÍTAČ B.Fraser četl z pohádky ,,Dobře tak, že je smrt na světě“. Dobře tak! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Javier Navarrete: 1. Front Titles (03:18) ,2. Mo Runs Away (04:40) ,3. Abandonment (03:22) ,4. Ellinor Remembers (03:02) ,5. Hostages (02:45) ,6. To The Castle (02:08) ,7. Mo' Secret (02:10) ,8. Bandits (02:19) ,9. Dejected Dustfinger (03:37) ,10. The Escape (03:26) ,11. Off To The Coast (02:06) ,12. Jugglers (02:47) ,13. Fenoglio Remembers (03:41) ,14. Rooftops (02:12) ,15. Incarcerated (03:22) ,16. Dustfinger Escapes (02:50) ,17. The Plot (02:46) ,18. Creatures Return Home (04:46) ,19. Dustfinger Disappointed (03:11) ,20. Meadows (03:13) ,21. My Declaration (03:56) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film je bohuzel jako kniha, coz znamena nic moc. Knihy se drzi celkem verne, samozrejme neco je sem tam pozmeneny, ale pak tu je jeden hlavni rozdil. Kniha precejen misty byla aspon trosku napinava, jenze situace, ktery v knizce dali na 30, 40 stran jsou tady sfoukly za pet minut, takze jakmile se objevi neco trochu tajemnyho nebo nejaka otazka, honem rychle je vse dopodrobna vysvetleno, aby nahodou nebyl divak na minutku napnutej. Navic je tu hromada nelogicnosti. Co se tyce hercu, to je taky slaby, ale oni za to nemuzou, proste nemaj co hrat. Na Brendanovi je videt, jak by si s chuti serezal nejakyho zaporaka, ale jeho role mu prisuzuje jen se tam tak vystrasene motat. Serkis uz je na tom trochu lip a par fajn scen ma, ale taky nic extra. No a Helen Mirren, to je proste tragedie. Nejzajimavejsi postavou tak zustava Bettany, kterej je takovej prijemne nejednoznacnej, ani kladas ani zaporak. No a trochu zmatenej spisovatel Broadbenta je aspon vtipnej. Jinak co tu dela Connelly v ubohoucky asi tak petivterinovy roli fakt netusim. Po skonceni filmu jsem mel stejnej pocit, jako po precteni knizky a to, ze sledovat (cist) misto tohohle ten pribeh Inkheartu by bylo daleko, daleko zajimavejsi. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Trochu zmatené a zahlcené fantasy postavami, ale jinak příjemná téměř pohádková podívaná. Brendan Fraser by jiné filmy ani neměl točit, on do toho sedí dokonale. Jinak samozřejmě uznávám, že je tam spousta nelogičností, ale proč to řešit, vždyť je to jen zábavný film. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

To musí všichni za každou cenu plnit svoje sliby? Lepší by bylo nechat ho běžet, oba dva spolu... takový trochu poetický konec by to byl, ale ne, on na ten kopec podivné nudy nasadí USA hodnoty... ble, ale jak tak poslouchám tu pěknou písničku z titulků, tak musim dát 3 slabší * :-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Branden Fraser teď točí jeden dobrodružnej film za druhým a i když to nejsou zrovna nějaký veledíla, tak je to zábavný, což je případ i Inkoustovýho srdce, který ale u mě trošku zaostalo za očekáváním, jelikož namísto mnou čekanýho fantasy světa se děj neustále točí v přítomnosti a pár fantasy postav to zas až tolik nevytrhnou. Nicméně Fraser je velkej sympaťák, Eliza Bennett v dětský roli perfektní a i když sem Sarkise viděl už v lepších rolích, tak je tu dobrej záporák, navíc má film fakt kvalitní triky, takže závěr, i přes silnou dávku nutnýho přehnanýho závěrečnýho happyendu a absolutního, trošku hloupě a snadno vyřešenýho, vítězství dobra nad zlem, působí pěkně. Ale stejně se nemůžu zbavit dojmu, že to mělo daleko navíc ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Poselstvím tohoto příběhu je asi něco ve stylu "buďme opatrní v tom, co si přejeme/napíšeme, protože je tu riziko, že se to opravdu stane". A filmaři se nám rozhodli názorně ukázat zhmotnění velmi nejasné představy o reálném filmu. Takovýhle námět by chtěl režiséra s výrazným vizuálním cítěním. Stylizace je ovšem natolik mdlá, že jsem si během sledování raději představovala, jak by to třeba vypadalo jako bergmanovské komorní drama, kdy by byli všichni zavření v tom hradu, chodili ze stínu na světlo a zpět a přemítali o tom, kdo vlastně jsou, jaké je jejich místo na zemi a co je to skutečný zázrak. Nechyběla by scéna nuceného svádění žalářníka němou ženou a Paul Bettany by několikrát brečel. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Ďalší, celkom dobrý dobrodružný film, v ktorom si zahral Brendan Fraser. Začínalo to celkom fajn, no potom to to bolo dosť suché, detsky robené, na môj vkus, to bolo až príliš rozprávkové. Ale to je asi tak všetko, čo tomu filmu vyčítam :) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Premyslal som, ake hodnotenie by som dal tomuto filmu. Dal by som 4 hviezdicky, ale neda mi to, kedze tento fantasy film zrejme vo mne nezanecha nezabudnutelne spomienky a okrem toho som mal trosku ine ocakavania. Mam rad rozne rozpravkove pribehy a podobne, ako v NEKONECNOM PRIBEHU (1984) alebo v NARNII (2005) som cakal, ze aj tento pribeh sa bude odohravat v rozpravkovom svete, ale cely sa odohraval v nasom realnom sucasnom svete, co ale neznamena, ze som bol ukrateny o rozne vizualne efekty - (hlavne na konci filmu), len mi mozno neprisiel az tak po chuti. Helen Mirren bola skvela - ta jazda na motorke nemala chybu, Serkisovi zaporna uloha sadla a Fraser opät obsadeny do fantasy filmu mi prisiel vaznejsi, ako v MUMIACH... 31.12.2008 _____ Brendan Fresar - (Mo ´Silvertongue´ Folchart) +++ Eliza Bennett - (Meggie Folchart) +++ Paul Bettany - (Dustfinger) +++ Helen Mirren - (Elinor Loredan) +++ Andy Serkis - (Capricorn) +++ Jennifer Connelly - (Roxanne) +++ Jim Broadbent - (Fenoglio) +++ Hudba: Javier Navarrete +++ Videl v kine 30.12.2008 +++ ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Postavy literární z knih vylézají, osoby skutečné do nich zalézají, jedni se adaptují v reálném světě, druzí se sžívají se světem fantasie, jedno je dobrodružnější než druhé a druhé než první a samozřejmě, je to strašně napínavé, vtipné a zábavné. Aspoň takový bývá záměr v příbězích s touto vcelku otřepanou myšlenkou. V Nekonečném příběhu to vyšlo, tady to do sebe s precizností koleček hodinového strojku švýcarského časoměru nezapadlo. Není to vyloženě průšvih, ale kousek, který jsem viděla, když jsem náhodně procházela kolem zapnuté televize a moc to nevnímala, vypadal mnohem líp než všechny kousky, co jsem viděla, když jsem se rozhodla to sledovat. edit Viděla jsem to celé a najednou to je mnohem horší film, než se mi to zdálo, když mi mezi začátkem a koncem chybělo vidět asi tak třetinu. ()

Janchor 

všechny recenze uživatele

Sympatická premisa, sympaticky obsazená, nesympaticky rozmělněná scénářem, co se nejspíš sám ztratil v původní knize. ()

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama