Reklama

Reklama

VOD (1)

Když si seržant King myslí, že pro něj válka už skončila, dozví se, že ho chce armáda do toho pekla poslat zpět. Seržant Brandon King odcházel do války v Iráku jako mladík, plný ideálů o boji za lepší svět. Jako velitel čety nasazené v Tikritu však o iluze velmi brzy přišel. Domů se vrátil vyznamenán bronzovou hvězdou a purpurovým srdcem, ale také poznamenán traumatem z incidentu, při němž neúmyslně zabil několik civilistů. V rodném texaském městečku ho stejně jako jeho přítele Steva Shrivera všichni nadšeně vítají a senátor Orton Worrell mu nabízí, že kdyby něco potřeboval, může mu kdykoli zavolat. Brandon je rozhodnut začít nový život přesně tam, kde skončil. Jenže zážitky z války se na něm i kamarádech podepsaly víc, než se na první pohled mohlo zdát. To nejhorší však Brandona teprve čeká, když se s kamarády ohlásí na základně, aby odevzdal uniformu a převzal dokumenty o propuštění. Dostane rozkaz, kterým je povolán zpět do služby v Iráku. (TV Fanda)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha filmů o válčení novodobého věku, ale první, kde je popisován problém vojáků, kteří se už vracet nechtějí. Začátek je slušně natočená válečná akce v ulicích. Potom se hrdinové perou po svém s vnitřními démony. No a nakonec se stane něco... něco pro mě nepochopitelného. Po třetině filmu jsem očekával spíš přechod na partizánský boj s mocí ve stylu Ramba. Bohužel je to spíš o těch démonech a tak film zachraňuje skvělý Ryan Phillippe. Vedle něj tu Tatum vypadá hodně uboze. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Po celkem solidní začáteční přestřelce se to zvrtne do nudy a občasné akční momenty to už nezachrání, obzvlášť když film působí trochu jako stěžování si na těžký úkol vojákův. Vojáci dostávaj, co si zasloužej, když jsou tak blbí a jdou do války. Rozhodně vyzdvihuju výkon Channinga Tatuma, kterej se mi začíná líbit čím dál víc (herecky, ne přitepleně). Taky Ryan Phillipe nehrál úplný hovno, což už je u něho tak trochu standart. A ještě slovo o mým oblíbenci Josephu Gordon - Levittovi: slovo. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Další americký film o současném konfliktu, pojednávající o tom, že ta válka už není to, co nikdy ani nebyla. Zřejmě první americký film o současném konfliktu, který si bere ještě míň servítek. "Se vší úctou, pane, seru na prezidenta:" Rozhodně nečekejte 'Black Hawk Down', spíše špetku 'In the Valley of Elah'. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Velmi slibný začátek, který dával předzvěst na dobrý válečný film, ale bohužel se tak nekonalo. Těch pár úvodních vojenských pasáží se přeline do naivních scén, kde zkrátka voják už nechce zpátky na druhý turnus a stává se z něj dezertér. Děj se vleče, občas i nudí, a klišovitosti je zde taky přehršel. S tím upadá i celá atmosféra. Slabší průměr. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další z amerických iráckých snímků, vracející se k bolístkám, které způsobil jejich mocenský způsob vlády. Snímek uznávané a devět let od svého debutu absentující Kimberly Peirce (podílela se i na produkci a scénáři) postrádá hloubku, svůj potenciál zdaleka nevyčerpal, přičemž jej brzdí i samotný klišovitý scénář, herecká plejáda mladých nadějných tváří také zrovna nic moc nepředvádí. Režisérka se jen pokusila přenést na filmové plátno skutečný příběh o době po nechvalně známém 11. září a zoufalé snaze několika vojáků vrátit se do běžných životů. Celé se to dotýká několika zásadních otázek aneb jak může být voják po návratu z válečné vřavy nebezpečný nejen pro své okolí, ale i pro sebe? Jak se nejen hlavní hrdina, který si v písku a horku odkroutil své, vypořádává s posttraumatickými stavy? A co mu všechno služba vlasti v komplikované vojenské struktuře může vzít? Neoslní ani vizuální stránka snímku – vyjma úvodní válečné sekvence proto o to víc překvapí jméno kameramana Chrise Mengese (Joffého Mise, Sheridanův Boxer nebo Frearsova Špína Londýna). Zklamáním může být i samotný závěr, který je nepěkným koncentrátem mnohých žánrových klišé a amerického patriotismu. Slaboučkých 60%.. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Ze závěrečných titulků vyplývá, že na filmu spolupracovalo i několik Čechů. (Aknah)
  • Natáčení probíhalo od srpna 2006 v Texasu a Maroku. (Lucas87)

Související novinky

Tatum jako zpívající pilot

Tatum jako zpívající pilot

07.02.2016

Channing Tatum a Joseph Gordon-Levitt se před pár lety sešli v dramatu Ve službách války. A očividně je to na place bavilo, protože plánují další spolupráci. Tentokrát se ale nechystají na nějaké… (více)

Reklama

Reklama