Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh popové chlapecké kapely Alive, která vznikla, aby poodhalila fungování dnešního hudebního byznysu, ve kterém je hudební talent až na posledním místě. Paradokumentární film s klipovými animovanými vložkami sleduje čtyři herce - zpívající hvězdičky (včetně režiséra) od prvních tragických pokusů ve studiu přes produkčně a mediálně ošetřenou cestu nahoru až po rozpad kapely. Jak se stát slavným hudebníkem, aniž byste kdy vydali album?
Film je režijním debutem herce a profesionálního modela Daniela Wu, který za něj dostal Hongkongskou filmovou cenu pro nejlepšího nového režiséra. (JFL)

(více)

Recenze (6)

Kordus 

všechny recenze uživatele

Čtyři nebeští králové přinášejí zajímavý a osvěžující pohled na realitu současného hudebního businessu. Čtvero herců zformuje chlapeckou pop-rockovou skupinu Alive a v částečně hraném dokumentu se vydají dobýt svět hudby. Musí se vyrovnat nejen s "hrabavou" politikou různých manažerů, ale i sami se sebou, s jejich rozdílnými přístupy k zodpovědnosti atp. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Výborný "pseudokument", jak to chodí v hudebním byznysu nejen v HK . U některých scén jsem nevěřícně zíral s otevřenou pusou a říkal jsem si panebože, to je strašný, i když je to jen jako já nepochybuju ,že to tak občas je a mnohdy i mnohem horší. Co je tu dále výborného? Animované vtipné sekvece, krátké rozhvory s místními hvězdami a lidmi od fochu. Podstatnou část filmu jsem se smíchy válel pod stolem. Tohle se vyplatí vidět. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Daniel Wu, Terence Yin, Andrew Lin a Conroy Chan v tomto pseudodokumentárně pojatém filmu představují členy chlapecké honkongské kapely ALIVE. Příběh zachycuje vznik a krátkou dobu působnosti této kapely. Jackie Chan má ve snímku pouze malé cameo v závěru a okomentuje pěvecký talent ALIVE slovy: "Nechci vás poslouchat. Zpíváte strašně." ()

Chejpao 

všechny recenze uživatele

Natočit quasi-dokument o pozadí hongkongského showbusinessu nebyl vůbec špatný nápad, problém vidím v plochosti a plytkosti. Rozhovory s producenty atd. vypadají většinou poměrně autenticky, i když mi přijdou dost povrchní. Na druhou stranu hrané pasáže se členy kapely vyznívají často křečovitě, i proto, že ústřední píseň je naprostý brak a to, jak si za ní všichni stojí, působí poněkud trapně a komicky, přitom si nemyslím, že by v tomto případě šlo o nadsázku. Jedna hvězdička za nápad, druhá za scénu s vizážistou, která byla jako jedna z mála povedená. ()

Galerie (3)

Související novinky

Filmasia 2007

Filmasia 2007

01.12.2007

Festival asijských filmů FILMASIA (www.filmasia.cz) má letos čtyři sekce: Zaostřeno na Hongkong, Pocta režisérovi: Johnnie To, Novinky asijského filmu a Asijská hororová noc. V programu je například… (více)

Reklama

Reklama