Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak vyvdat dvě dcery a služku, zvlášť když otec nemá ani ponětí, že už je nejvyšší čas? ... Otec Ubaldo má starosti, jeho dvě dcery si neustále stěžují na své zdraví. A taky by se jim rád postaral o ženichy. Netuší, že dívky a jejich mladá služebná už si své milé našly samy. A nejen to, vlastně by se rády co nejrychleji vdaly. A tak vytrvale vyhazují jiné nápadníky, odmítají lékařské vyšetření a naopak vítají své oblíbence v převlečení za doktory. Rozpustilé špílce, gagy, převleky, pohybové akce i slovní humor tohoto nevázaného představení ve stylu italské commedia dell’arte bavily diváky Činoherního klubu několik let, aniž by nezasvěcení tušili, že pravým autorem je bývalý ředitel divadla Jaroslav Vostrý, který měl za normalizace zákaz, a tak se pod inscenaci oficiálně podepsal její režisér Jiří Menzel. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Konečně se taky tahle klasika objevila na artu. Mně sice tento žánr nikdy neimponoval, ovšem v provedení ČD je to prostě nádhera.

Brtniik

Brtniik (hodnocení, recenze)

Já to viděl před 100lety v divadle v Kobylisích(?), kde Činoherák nouzově hostoval a byl jsem z toho na větvi! Všichni hráli jak o život a Libuška je k pomilování (kdykoli a kdekoli). Nedávno jsem viděl záznam v TV – mé nadšení se nevytratilo. Pro mlaďochy – citovat répertoire Osvobozeného divadla bylo tehdy dost odvážné a obecenstvo chrochtalo blahem.

Reklama

Reklama