Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak vyvdat dvě dcery a služku, zvlášť když otec nemá ani ponětí, že už je nejvyšší čas? ... Otec Ubaldo má starosti, jeho dvě dcery si neustále stěžují na své zdraví. A taky by se jim rád postaral o ženichy. Netuší, že dívky a jejich mladá služebná už si své milé našly samy. A nejen to, vlastně by se rády co nejrychleji vdaly. A tak vytrvale vyhazují jiné nápadníky, odmítají lékařské vyšetření a naopak vítají své oblíbence v převlečení za doktory. Rozpustilé špílce, gagy, převleky, pohybové akce i slovní humor tohoto nevázaného představení ve stylu italské commedia dell’arte bavily diváky Činoherního klubu několik let, aniž by nezasvěcení tušili, že pravým autorem je bývalý ředitel divadla Jaroslav Vostrý, který měl za normalizace zákaz, a tak se pod inscenaci oficiálně podepsal její režisér Jiří Menzel. (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mimořádně silné herecké obsazení, v té době byl Činoherák v té nejlepší kondici, a navíc příležitost vidět herecké legendy, které už nejsou mezi námi nebo jejich tvář pokryly vrásky a vlasy jsou plné šedin. Dívat se na mladičkou Libušku Šafránkovou nebo rozpustilou Veroniku Freimanovou navíc potěší srdíčko každého muže. Proč t y pouhé dvě hvězdičky? Protože jak jdou léta, tak jsem se z pozice, kdy mi komedie dell'arte nic neříká, přesunul do pozice "je mi protivná". Nelíbí se mi přehrávání, pitvoření a taškařice. Pro mě je zkrátka tenhle žánr dávno překonaný a nefunkční. Ty dvě hvězdičky jsou vážně pouze za herectví zúčastněných. Po půl hodině jsem ztratil o divadlo zájem a vzdal to ještě před koncem. Celkový dojem: 40 %. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Osobitě a geniálně Menzlem přetvořená comedie dell´arte nese ve zdánlivě historickém klasickém půdorysu svého žánru řadu moderních názvuků a podtónů. Třesoucí se kulisy italského městečka pulsují horečným ruchem jedenácti postav, které si radostí, jež z herců doslova sálá, zadělávají na skutečný městský ruch. Mezi herečkami tvrdí muziku Libuše Šafránková, mezi muži doslova řádí Abrhám s Kodetem. Je to však špička na úrovni geniální bravury, rozdíl oproti ostatním hercům, obrazně řečeno, spíše pomyslný než určitý. V každém případě však zážitek, na který se dlouhou vzpomíná a který díky DVD nosiči je doma, v důvěrné atmosféře, ve vhodném okamžiku, kdykoliv vratitelný. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Čepkův Cyrano by se možná Rostandovi nelíbil, ale já nejsem autor, takže si můžu tu trochu neúcty vychutnat. Libuščina skeč s roznožkou je typickým představitelem této hry, moc slovního humoru zde není, ale gagů je zde o to víc. A když začaly na scénu přicházet Kiky, smála jsem se nahlas. Především ta Čepkova byla, jak správně říkal Kodet, velmi plnokrevná. Je veliká škoda, že se ČST neodhodlala pořídit záznam během regulérního představení s diváky. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Ne zrovna můj oblíbený styl komediálního divadla, ale Tři v tom mají každopádně něco do sebe. Nestane se vám každý den, že uvidíte pány Čepka, Víznera a Zahajského v ženském převleku, a naprosto válí komická dvojice Libuška Šafránková + koště. Škoda jen, že záznam byl pořízen bez publika, u tohoto typu komedie to vadí násobně. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Rozpustilá taškařice o třech neprovdaných dívkách v nesnázích, no já se bavila královsky.. Ten herecký ansámbl mi byl do jednoho sympatický, moc mile mě překvapila trojice Čepek-Zahajský-Vízner, pánové byli skvělí, no a Josef Abrhám jako smolař ve všech ohledech úžasný.. Mezi ženami tu jednoznačně září Libuška Šafránková, krásná, temperamentní a v okamžicích vyznání okouzlující.. Nádherná věcička.. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

U mě jednoznačně pět hvězdiček. Už jen z toho důvodu, že jsem měla možnost toto báječné představení vidět v divadle. Koncert herců, kteří kralovali v Činoherním klubu, zachycený na DVD. Skvělé! ()

topi 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus je toto divadelní představení legendárního Činoherňáku ztřeštěné až příliš. Ovšem ta herecká elita je naprosto božská! ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Geniálně obsazená a skvěle zahraná pitomost, jenž je už svou podstatou dnes přežitá. Jen díky vynikajícím hercům a jejich famózním výkonům si člověk to křečovité pitvoření a cílené přehrávání fakt užil. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Činoherní klub a jedna z mnoha jejich dnes již klasických her. Je radost se dívat na mladé tváře herců jako je pro mě sympatická Libuška Šafránková či Veronika Freimanová. Nesmím zapomenout na herce, kteří již nejsou mezi námi. Petr Čepek, Jiří Kodet, Miloslav Štibich, Jiří Zahajský. Divadelní hra plná rozpustilostí a zmatků je nastudována pod taktovkou Jiřího Menzela prostě úžasně. Její televizní záznam budiž archívem nejen hereckého koncertu všech zúčastněných. ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Když tohle srovnám s ostatními komediemi např. od Smoljaka a Svěráka, tak u tohohle jsem se zasmál opravdu jen párkrát. Skvělé herecké obsazení to určitě je i slušné herecké výkony, ale příběh, dialogy a že je tohle komedie? Chyběl mi tu prostě jednoduchý přirozený vtip a opravdu jsem se celou dobu velice nudil. ()

bohhous22 

všechny recenze uživatele

Ze začátku moc ukřičené,nezajímavé po stránce komediální i herecké ,ale až posléze jsem,opětovnou projekcí,pochopil pojem comedie dell 'arte,navíc pod taktovkou vynikajícího Jiřího Menzela.Parádní dílko! ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Pro svou přílišnou fraškovitost nejslabší hra Činoherního klubu, jakou jsem viděl. Je to (záměrně) zcela o ničem. Přesto bylo ale na to ztřeštěné blbnutí skvělého ansámblu docela příjemné koukat. Abrhám komolí všechna slova (puls/plus), Šafránková dělá (samozřejmě roztomilý) rozštěp, Čepek má plnokrevný kozy, to vše ale bohužel natočeno nesmyslně bez diváků. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Rok 81 a Činoherát asi ve své nejlepší době, jsem někde četl. Obsazení a herecké výkony jsou moc hezké, leč komedie dell'arte pro mě není to nejpřitažlivější. ()

Reklama

Reklama