Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události, vypráví o tvrdém střetu policie s aktivisty, kteří v roce 1999 přijeli do Seattlu aby protestovali proti zasedání Světové obchodní rady WTO... Proti desítkám tisíc demonstrantům, kteří vyšli do ulic, byla nasazena i národní garda a během pěti denní "civilní války" byl vyhlášen vyjímečný stav. (fandalehy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

cubajz 

všechny recenze uživatele

na režisérský debut hodně povedené, ohromující herecký ansábl a supr nápad s prostřiháním filmu se záběry ze skutečné demostrace. Ovšem stejně tomuto filmu podle mě něco chybí, je málo realistický a moc z něj smrdí holywood. Navíc, na podobná témata už byly natočeny působivější a drastičtější snímky, například Bloody Sunday. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Solidní apelovka na všechny zahleděnce, ale jak bylo zmíněno v závěrečných titulcích, dokud budou na světě vládnout peníze a s ní spojená úzká elita, asi těžko můžeme očekávat nějakou změnu. Zkrátka a dobře svět je místo kde vládnou peníze a tak to ještě hodně dlouho bude. K filmu není moc co bych napsal, přišel mi místy hodně plytký, dějově prázdnější a určitě né tolik naléhavý. Ono ostatně asi těžko jde porovnat demonstaci v Seattlu s například Krvavou nedělí v Severním Irsku. O hercích se zmiňovat nemá cenu, protože tento film nebyl na nich postaven, spíše šlo o nějaké to poselství. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Wow, tak tenhle film mě uzemnil. Žádné zbytečné dialogy ani pomalé rozjezdy. Film vás vrhne přímo do centra dění. Nezaměřuje se jen na jednu stranu, ale na všechny možné zúčastněné postavy. Některé scény jsou natočené velmi realisticky, a zároveň se nebojí ukázat emoce. Zbytek už zastanou herci, protože Townsend si jich sehnal zvlášť talentovanou partu. Doufám, že tímhle režírování nepověsí na hřebík, protože jeho prvotině musím zatleskat. 4,5* ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak proč se, sakra, vůbec namáháme ?!" Škoda !! Tohle mohla být hodně velká pecka.. To by si však Stuart Townsend musel nejdřív ujasnit, co přesně chtěl svým snímkem, jehož téma zkrátka musí nutně vyvolávat debaty, sdělit, přidat na naléhavosti na úkor zbytečných a samoúčelných scénáristických konstruktů.. Zato tradičně skvostný Woody Harrelson - Pokolikáté už ?? - si svým úchvatným výkonem, a tak i uzavřeným dílčím dramatickým obloukem, krade většinu filmu pro sebe.. Slabého filmu s několika nesmírně silnými pasážemi !! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Není na čase, aby lidé byli důležitější než zisk?" Dle mého prostého názoru tomu tak skutečně je, ale vyspělá kapitalistická společnost, reprezentovaná usměvavými lobbisty, nás žene poněkud komerčnějším směrem. Tento komentář stav světa nezmění, stejně jako tento film, ale jsem moc rád, že jsem ho viděl. Byl jsem při jeho sledování zasypán mnoha otázkami, o kterých je třeba si v poklidu popřemýšlet. Každý si o tom může udělat obrázek sám, ale já jsem viděl snahu WTO beztrestně si odčerpat světové finance do svých kapes, demonstranty intelektuální i kriminální a do toho nenajedený policejní sbor naštvaně plnící stále rozporuplnější pokyny. Měl jsem ve svém životě možnost nějakou dobu postávat na obou stranách barikád a dle mých zkušeností byl snímek, v rámci možností, uvěřitelný. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Radnice v Seattlu musela v průběhu příštích několika let čelit téměř 150 žalobám od lidí uvržených do vazby za protesty odehrávající se mimo zakázanou zónu, tedy v oblasti, kde byly demonstrace povoleny. Vyplatila jim na dohodách odškodné v celkové výši přibližně 250 tisíc dolarů. Ve prospěch těchto demonstrantů se v roce 2007 vyjádřila také federální porota, která konstatovala, že městská rada narušila jedno ze základních ústavních práv tím, že protestující zatkla bez udání důvodu či důkazního materiálu. (curfew77)
  • New York Magazín nazval film triumfem, mezitím co kritik Roger Ebert z Chicago Sun-Times film zkritizoval a prohlásil o něm, že není ani dokumentární ani drama, ale pouze něco podobného a přirovnal ho k politicky laděným filmům, jako je Medium Cool (1969). (Shley)
  • Šéfem policie během demonstrací proti konferenci WTO byl v Seattlu Norm Stamper, na základě dramatických událostí ale na svou funkci krátce poté rezignoval. Starosta města Paul Schell opustil své křeslo až v roce 2001 v řádných městských volbách, události kolem konference a nezvládnutá bezpečnostní situace se ale na jeho porážce s Gregem NIckelsem podle odborníků velkou měrou podepsaly. (curfew77)

Reklama

Reklama