Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události, vypráví o tvrdém střetu policie s aktivisty, kteří v roce 1999 přijeli do Seattlu aby protestovali proti zasedání Světové obchodní rady WTO... Proti desítkám tisíc demonstrantům, kteří vyšli do ulic, byla nasazena i národní garda a během pěti denní "civilní války" byl vyhlášen vyjímečný stav. (fandalehy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Neprávem opomíjený film. Málo lidí o něm ví, málo lidí o něm slyšelo. Stejně tak jako o jeho tvůrci Stuartu Townsendovi. Přitom se jedná o velmi zdařilý snímek, který se nebojí ukázat svůj názor, stejně jako postavy v něm. Velmi dobré herecké obsazení a velmi silné příběhy na popředí vzpoury. Vlastně nemám snímku co vytknout. Od první do poslední minuty se mi to jako film líbilo, herci mě svými výkony bavili, hudba byla obstojná. Mrzí mě, že je tento snímek zameten do kouta, aby se o něm nevědělo tak, jak by si zasloužil. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Takové to narušení naší pohodlné reality, ve které se cítíme nedotknutelní problémy vnějšího širého světa, je určitě užitečným počinem. Trochu vyburcovat vědomí, byť je pravděpodobnost nějaké trvalejší odezvy mizivá, protože je opravdu těžkým průserem, že parta několika speciálních jedinců bera naši planetu jako své rukojmí a zachází s ní podle svého, zatím co polovina lidstva žije v poměrném blahobytu a ta druhá hnije ve svých sračkách... Stuart Townsend si za svůj debut na režisérské sesli zvolil ambiciózní projekt, sám si napsal i scénář a z mého pohledu konečný výsledek není žádnou prohrou. Několik scén je velmi působivých, rekonstrukce střetů demonstrantů s policií má své autentické proporce, co se ale úplně nepovedlo, je zakomponování všech těch naivních hesel, které tahají za uši (třebaže dávají smysl) a základních vztahů mezi postavami, ze kterých jsem cítil jen šustění papíru bez životního echa. Uvidíme, s čím se Townsend vytasí příště, protože byť se pořád jeví lepším hercem než scénáristou, o postu režiséra by to už platit nemuselo. 65% ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Pôsobivé. A to musel prísť ostrovan, aby poukázal na ďalšiu z čiernych dier, ktoré sa na ligotavom obale vysnívanej zeme objavujú čoraz častejšie. Naivná pointa celej protestnej akcie voči WTO mi ale vo filme pripadala ako úplne vedľajší artikel, len niečo, od čoho sa mal príbeh odraziť. Skôr som sa zameral na zápletku stretu ozbrojených síl a protestantov, jednotlivé postavy a ich psychológiu, ktorá vôbec nebola zle zvládnutá. Zle zvládnutá vôbec nebola ani nováčikovská réžia, dokumentárne vsuvky zapôsobili celkom slušným dojmom, pár minút slušnej akcie pridalo na obrátkach a keďže je film inšpirovaný skutočnosťou, nemôžem nič vytknúť ani záveru. 80%. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Silné kafe...Snímek mne zaujal hlavně kvůli tomu, jací jsou lidé...Jední bojují pro to, druzí zase pro tamto...Často pak bojujeme proti sobě...Podepřeno opravdovými záběry a skutečnostmi, vidíme pohled všech představitelů - nevinní lidé, policie, protestující a ti, kteří bojují za úplně jiné věci...Doufám, že podobný příběh z roku 1989 natočí někdo i u nás...To by bylo... ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a aktuální film o jednom dramatu, které se stalo na zasedání WTO v Seattlu. Jedná se o jeden dosti zjednodušený pohled, nutno podotknout, že poměrně anarchistický a možná trošku naivní. Věci nefungují tak jednoduše jako v tomto filmu a to je bohužel to, co Vám celý film bude zřejmě vrtat hlavou. O herecké výkony zde nejde, nicméně jsou výborné a nalepený příběh Ch.Theron velmi působivý. Tak jako nelze zisk legitimizovat na úkor hladu či léčiv, tak nelze legitimizovat ani násilí, které se snaží bránit demokratické, rovnostářské a morální hodnoty. Je z podivem, že je zde vedení demonstrantů tak naivní, že si myslí, že se nikdo z nich nebude chovat násilně, tomu snad ani nemůžu uvěřit. Chybí tomu stopáž i hloubka, nicméně pokud to berete jako jeden z možný úhlů pohledu a nejde Vám o celistvé pochopení či zobrazení problému kapitalismu či problému oné domenstrace, tak je to fajnové drama založené na jedné neblahé události, které by si dle mého názoru zasloužila mnohem větší publicitu, recepci a reflexi. Svět se nedá změnit tímto způsobem, na druhou stranu snaží se o to někdo, kdo by mohl? 8/10! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Dramatický průběh protestů znamenal pro městskou pokladnu v Seattlu navýšení nákladů spojených s pořádáním konference. Namísto plánovaných šesti milionů dolarů tak musela radnice vynaložit milionů devět, především na úklid ulic a přesčasy policistů. Škody, které demonstranti napáchali obchodníkům rozbíjením výloh a újmou na zisku kvůli zavřeným provozovnám, odhadli ekonomové na 20 milionů dolarů. (curfew77)
  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru a Seattlu. (Shley)
  • Radnice v Seattlu musela v průběhu příštích několika let čelit téměř 150 žalobám od lidí uvržených do vazby za protesty odehrávající se mimo zakázanou zónu, tedy v oblasti, kde byly demonstrace povoleny. Vyplatila jim na dohodách odškodné v celkové výši přibližně 250 tisíc dolarů. Ve prospěch těchto demonstrantů se v roce 2007 vyjádřila také federální porota, která konstatovala, že městská rada narušila jedno ze základních ústavních práv tím, že protestující zatkla bez udání důvodu či důkazního materiálu. (curfew77)

Reklama

Reklama