Quin je nejmocnější drogový král Hong-Kongu, jež ovládá přibližně 60% zdejšího trhu. Jenže stáří ho již dostihlo a on se s ohledem na své zdraví rozhodne dožít zbytek svých dnů v pokoji se svou rodinou a vydělaným jměním. Vedení celého podniku hodlá svěřit do rukou svého mladého svěřence Nicka, jemuž jedinému bezmezně věří. Potíž je v tom, že Nick není úplně tím za koho se vydává a protidrogová jednotka není jediná, která si na Quinův podnik brousí zuby. Quin začíná rozehrávat nebezpečnou hru s časem, jež mu zbývá… (t_gon)
║Rozpočet $4,5milióna║Tržby Celosvetovo $11,764,129║(30.7.2010)
Flipnic
Jeden z nejlepších filmů, o drogové problematice, jaký jsem kdy viděl ... Těžkotonážně temné a dusivé thrillerové drama, které dosti realisticky ukazuje heroinový svět od těch nejubožejších narkomanů a jejich osudů, až po nejmocnějšího a nejvlivnějšího bosse a jeho rodinu. Způsoby obchodu, způsoby boje s obchodem s heroinem, heroinové rauše a absťáky ... To vše na pozadí příběhu o sympatickém poldovi, který vloží do boje s drogami téměř celý svůj osobní život. Finále je pak vygradované až do nejtemnějších okrajů temnoty... Silně působivé, špičkově technicky zvládnuté, drsné, a naprosto bezvýchodné...(16.4.2011)
ladynka
Další vážnější film Dereka Yee, který se tentokrát zabývá obchodem s drogami. Ztvarnění velkého světa obchodu i mikrosvěta malých dealerů a uživatelů se opírá o živé, komplexní charaktery s výtečným hereckým obsazením (Andy Lau, Daniel Wu, Anita Yuen a dokonce hraje i Louis Koo:-). Obdobně jako v ONIM se nebojí zobrazování násilí (viz vpád policie), bohatě využívá skvělou kameru, hudbu a zpomalovačky. Hůř dopadly symbolické scény (obloha, holubi, krysy, pes), které vyznívají příliš násilně vmáčknuté do děje (oproti ONIM, kde vše působí přirozeněji).(3.8.2007)
Rudovous
Uplne posledni scena je snad trosku pretazena, ale jinak poctivy film. Herci v hlavnich rolich (Daniel Wu a Andy Lau) jsou jako vzdy skveli. Pres par akcnich scen (opravdu docela naslaplych a drsnych) si film zachovava obcas az meditativni polohu ktera jenom podtrhuje jeho vlastne velmi humanisticke poselstvi. Skoro 5 hvezd.(4.12.2007)
teutates
Sonda do drogovej organizácie tým naj - detailnejším spôsobom... zoznámenie s tzv. svetovým trojuholníkom, chemické zloženie, spôsob prepravi... proste veľmi podrobný snímok, ktorého pozadie nie je nikdy vopred jasné. Moon to ma v dobrom slova zmysle prekvapilo a potešilo 8,5/10(13.3.2009)
bouncer
Působivý snímek z Hong-Kongského drogového prostředí. Jedná se o celkem reálnou sondu do života policistů v přestrojení, drogových bossů i obyčejných závisláků. A to opravdu bez hollywoodksého pozlátka či zcestných předpokladů. Asi ani MOON TO není úplně perfektní, ale líbilo se mi, jak film zašel do hlouby, nesnažil se prvoplánovitě šokovat, přesto však nadhodil scény, z kterých nabíhala husí kůže... Silné 4*.(23.11.2009)
Cedr
Po všech stránkách kvalitní thriller mísící dva opačné pohledy na drogový byznys. Film se snaží předvést odpověď na to proč lidé berou drogy, což se mu mu docela daří.(17.4.2008)
miklaras
Derek Yee Tung je můj herecký wuxia hrdina a mám radost, že když patřičně ztloustnul a zestárnul, nestáhl se do nicnedělání a nevzpomíná na zlaté časy, ale tvoří a jde mu to zatraceně dobře. Jako režisér mě přesvědčil a Protege je opravdu velice dobrý film. Zárukou kvality je určitě Andy lau, který se film od filmu lepší a tvoří tak opravdový vrcholek ledovce hongkongského herectví. 8/10(1.12.2008)
ghatos
S postupujícím časem to bylo lepší a lepší. Škoda konstantní jízdy na trojku. Kdyby se podařilo vyostřit střet svědomí, mohlo to více vygradovat. Taktéž se úplně nepodařilo pospojovat několik drogových témat. Líbil se mi výlet do Thajska a moc dojemná poslední scénka. Chyběl kousíček na 4*. 70%.(30.8.2010)
Ceres
Skvělý thriller z drogového prostředí, ve kterém operuje tajný policista. I když tohle téma je poměrné profláklé, tak přeci jen je tenhle film odlišný a místo akce (i když ta tam taky je zastoupena) se snaží naservírovat důvody braní drog. Snímek má i dobrý soundtrack, který v důležitých momentech dobře podtrhuje děj. Dalším kladem je výborné herecké obsazení. Celkově 75%(25.12.2010)
ZkuKol
Dobrý thriller z drogového prostředí, jenž je ostrý jako břitva a zásadně před ničím neuhýbá. Andy Lau dokazuje, že umí hrát a Yee, že honkongská drsná škola dál žije. Příběh je až typický pro svou destinaci (policista v utajení, mezooborová konkurence u policie, vztahy mezi postavami). Atmosféra dusná a přísně realistická. Vizuál lákavý, ale nenechá se vyprovokovat k exhibicím. Zcela je vymazán humor, naděje či romance, což by si na západě s obdobným obsazením nedovolili. Neříkám, že bychom pihy na kráse nenašli, ale zážitek je to hutný jak jáhlová kaše bez párku. Drogový business je špína, vyšetřovat ho je špína, ale příběhy resp. filmy nabízí velmi dobré... 85%(27.8.2009)
PetrPan
Několik velmi silných scén - několik hvězd :) Překvapivě civilní film s překvapivě působícími scénami násilí a překvapivým graficky zpracovaným ratingem užívání drog, který mne překvapil. ( ten rating taky, prý heroin už bere jen 11 mil. lidí !, tss)(29.4.2012)
annickka
Tenhle výborně natočený pohled na problematiku drog mě uchvátil. Andy Lau jako drogový magnát je tu prostě k sežrání (ale to nevím, jestli byl účel..). Za nejzajímavější považuju scénu, kdy boss nadává na výrobce cigaret a neohrabaně vysvětluje, proč je to s drogama jiný. Obě strany zákona jsou tu vyobrazeny z dobrý i špatný stránky, ale stejně jako třeba v Kmotrovi lze jen těžko nefandit mafii.(12.12.2007)
honelnik
Posledných 30 sekúnd by vydalo na samostatný oscarový krátky film....a aj tych ostatných 105 minút je fajn...Kruté, intenzívne, nemilosrdné....Vianoce s Derekom Yee musia byť proste pecka, predstava happy endu toho hlapa spočíva v tom, že vašou samovraždou prestanete byť príťažou luďom naokolo. A takých režisérov si treba ceniť, ubúdajú....(28.3.2011)
smeidler
Encyklopedie světa drog pro nezasvěcené. Přelouskávání letáčků od OSN. Krysy ohlodávající feťačku. Šedovlasý Lau. Pokus o druhou Volavku? Slušné. - 70%(16.1.2012)
RobbieM@N
Pomalejší asijský thriller, v každém ohledu výborný, hlavně Daniel Wu roli ztvárnil nadmíru dobře plus skvělá režie (nic mě nevytrhlo z děje, což se stává hodně málo).(30.11.2008)
junior1099
Skvělý mix Volavky s Andym Lau na druhé straně a Ajeossi bez akce zaměřený jen na výrobu a distribuci drog. Tohle mě pobavilo.(22.12.2011)
Babulik
Natočiť film o drogovom biznise v podstate bez "povinných" šialených prestreliek a naháňačiek a bitiek a ešte v produkcii HongKongu, od ktorej sa to samozrejme očakáva, to chcelo odvahu a dobrý námet. Tvorcovia sa takto síce pustili na tenký ľad, ale výsledok prekvapí rovnako pozitívne ako zámer. Nebyť niekoľkých slabších momentov (už spomínané holuby a pes), bolo by to za štyri. Ale najväčšou hviezdou filmu bolo aj tak to malé šikmooké dievčatko, ktoré tak nezištne vyťahovalo ihly z matkiných žíl.(15.9.2010)
LubosD
Příběh policisty, který v utajení pracuje pro drogového bosse po dlouhých 7-8 let. Pozná během toho, jak funguje obchod s drogami, ale i jak vypadá svět narkomanů. Je však jen otázkou času, kdy celé utajené vyšetřování skončí a někdo to odnese... trestem či životem.(29.4.2007)