Reklama

Reklama

Mumie: Hrob Dračího císaře

  • USA The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (více)
Trailer 1

Dobrodruha Ricka O´Connella na výpravě do Šanghaje doprovází syn Alex, jeho žena Evelyn a její neustále reptající bratr Jonathan. Cestou narazí na císařskou hrobku nelítostného Dračího císaře, kterého střeží 10 tisíc příslušníků slavné terakotové armády, hliněných soch do nejmenšího detailu vykreslujících válečníky z doby před dvěma tisíci lety. Jde o vojáky mocného čínského vládce, jež společně s jejich pánem proklela zhrzená a oklamaná čarodějka, kterou Dračí císař připravil o milence. Když ale mladý Alex nedopatřením probudí vládce z jeho věčného spánku, musí požádat své rodiče o pomoc, protože jen ti si dokážou poradit s nemrtvými. Na nehostinném Dálném východě ale všichni tři záhy zjistí, že zdejší mumie jsou úplně jiné než ty egyptské, stejně jako nebezpečí, kterým budou muset čelit... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (867)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Stejnej průměr jako i předchozí Mumie = pořád jde jen o kopírku Indiana Jonsese. Docela odfláklé efekty a výprava, například sníh v Himalájích vypadal naprosto nemožně a kašírovaná jeskyně byla odporná. Porblém je ve scénáři, především vše co se týká Velké zdi. To je trochu překombinované. Nápad s terakotovou armádou mi přišel na začátku téměr geniální. Ale zbytek už za moc nestojí. Závěrečná bitva je velmi nepodařená, nenápaditá, hloupá. Nicméně až do ní, celou první půlku, jsem se skoro vůbec nenudil, což není úplná samozřejmost. První půlka - 3***, druhá půlka - 2** = celkem 2** ;) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Efektní to jistě, ale spíš jako nějáká předražená videohra. Nebýt solidního hereckého obsazení a povedeného závěru, byla by to tragédie. Jet Li je trestuhodně nevyužitý a tipuju, že svoje části zvládl natočit maximálně za tři dny naštěstí záporáky umí a tak i přes to všecho dokázal zapůsobit. A když si vzpomenu jak to v trailerech vypadalo slibně. Ach jo. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Čemu se směju? Ano čemu se směju, když se ptá ve filmu hlavní hrdina. Odpověď zní " Asi úplně všemu". Triky výborné, ale bez efektu, příběh a provedení určené pro člověka, jenž prodělal lobotomii. Rob Cohen dle mého soudu není režisér. Už když jsem se dozvěděl, že nová Mumie spadla do klína jemu, věděl jsem že je zle. Při sledování se mi tento fakt celou dobu jen potvrzoval. Dialogy jsou neuvěřitelně hloupé. To snad muselo být napsáno za 5 minut 12. Ve filmu neexistuje akční scéna, jenž by mě dokázala alespoň na chvilku vtáhnout do děje. Postava mladého O´Connella je naprosto zbytečná. To má být jako herec ten Luke Ford? Nejlépe mi z filmu vychází Brendan Fraser, přestože i on dostal řádně na frak. Prosím Roba Cohena, aby již přestal točit filmy. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Tady někdo nepochopil, že atmosféru si člověk musí budovat. Pokud chce režisér hodit na plátno pár vtipů, musí je mít buď sakra dobře napsané v předloze, nebo je prostě nechat šikovně zapadnout do děje. Ne, Cohene, nějaká minutová scéna, kde ukážeš spícího Frasera, nebo podobně krátké zlomení si zubu na náboji ze zbraně skutečně nestačí. Zvlášť, když divák od první minuty očekává, že se něco podobného v ději objeví. Mumie 3 prostě není taková jako dřív. Nejenom, že ji nerežíruje Sommers a hlavní ženskou hrdinku nehraje Rachel Weisz, změnilo se vše... Kamsi se ztratilo to kouzlo vtipného akčního filmíku zasazeného do Sahary a místo něj přišel jakýsi odvar z Himalájí se sněžnými muži a létajícími draky. Možná by Mumii prospěla ještě trochu delší pauza. Třeba by se po dvaceti letech dokázala vrátit ve stejně fenomenálním stylu jako Indiana Jones. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl stylovej nářeeeeez! Já od Mimue nečekal velko-dobrodružné dílo ani zarytou podívanou. Dostal jsem přesně to, co jsem dostat očekával a vlastně chtěl! Smršť brilantního humoru, pár jednodušších akcí a úžasnou Marii Bello, která je sice úplně jiná než Eve v podání Weisz, ale přece nikdo není dokonalý. Její britský akcent mi připadal milý a černé vlasy roztomilé , tu ženskou prostě žeru!! :-) Brendan Fraser je stále ve skvělé formě, frčí na plný obrátky a po jeho boku syn, který je sice jen o pár let mladší než rodiče, což je obrovská nelogičnost, ale to nevadí, my jedeme dál. Michelle Yeoh vypadá na svůj věk opravdu skvěle a největšího maséra Johna Hannaha jsem si nechal na konec, ten sypal hlášky a vtípky z bezedného rukávu! Na odpočínek super! ()

Galerie (78)

Zajímavosti (56)

  • Tekutina, ktorá sa nachádzala vo vnútri oka Sangri-la, teda elixír života, sú vlastne zmenšené pixely diamantov. (Greenpeacak)
  • Tvorcovia čelili veľkým problémom týkajúcich sa šanghajskej naháňačky, pretože ulica mala byť dobovo zaradená do obdobia 1945 až 1947. Žiadna ulica v Šanghaji teda nepripadalo do úvahy. Neskôr zistili, že v danej oblasti je štúdio, kde je dobový Šanghaj pre filmové účely neustále k dispozícii. (Greenpeacak)
  • Soundtrack k filmu byl vydán den před premiérou v USA (29. 7. 2008). (Varan)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Středověk zajímavější než Vin Diesel?

Středověk zajímavější než Vin Diesel?

11.06.2009

Pro Roba Cohena zřejmě ano. Jeho dalším filmem měl být návrat k hrdinovi, kterého kdysi s Dieselem docela úspěšně uvedli na plátna kin, přičemž rozstříleli nejen Prahu, ale i velehory tyčící se těsně… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Sindibád pluje do Číny

Sindibád pluje do Číny

20.12.2008

Už to vypadalo, že proslulý orientální mořeplavec šel nadobro ke dnu. Projekt s názvem The 8th Voyage of Sinbad měl režírovat Rob Cohen, který chtěl do hlavní role Keanu Reevese. Dokonce ukecal k… (více)

Reklama

Reklama