Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdně obsazené biografické drama The Fighter v hlavních rolích s Markem Wahlbergem a Christianem Balem vypráví skutečný příběh o nepravděpodobné cestě Mickyho Warda za boxerským titulem v kategorii velterovy váhy. V jeho rockyovské cestě jej vedl nevlastní bratr Dicky, bývalý šampión, který kdysi úspěšnou kariéru vyměnil za drogy a kriminální činnost. Touha porazit soupeře v ringu se mění i v boj za rodinu a vlastní hrdost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (1 037)

brit84 

všechny recenze uživatele

Kdybych si to měl shrnout, řekl bych, že se jedná o poměrně dobře udělaný film nejen o sportu, jehož konec vás ale na prdel asi neposadí. Vyzdvihl bych především roli Ch. Balea, kterej hraje dokonalýho kreténa. Při několika okamžicích jsem se i od srdce zasmál - 1. když Bale podruhé spletí do kontejneru za feťáckým doupětem a za 2. když při focení soupeřů u finálního zápasu ukazuje Bale soupeři prostředníček:D ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Občas zmlátím boxerský pytel do bezvědomí, ale proti libovolnému černému svalovci bych se do ringu postavil pouze s neprůstřelnou vestou na těle, brankářskou helmou na hlavě a nataženým glockem v ruce. Přesto si dovolím tvrdit, že Fighter nenabízí box nijak zázračných kvalit a většinu vítězných úderů u mě získává pouze zásluhou Christiana Balea, jehož anorektik na cracku mne bavil snad v každé scéně. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No co k tomu rict. Naprosto nezajimavy drama, naprosto nezajimave natoceny, o naprosto nezajimavym boxerovi. Fakt nechapu to vysoky hodnoceni a ani duvod, proc je film zrovna o nejakym Wardovi. Cely to je toceny civilne, coz znamena zadny hrdinsky pisnicky a kecy o ceste loosera na vrchol, tohle nastesti pusobi uplne jinak nez treba takovej Rocky. Jenze jak je to vsechno takovy civilni, vic nez jako cesta boxera za titulem to vypada jak rodinny drama. Mame tu brachu fetaka a mame tu rodinku slozenou z otravny matky a hromady jeste otravnejsich sester. Vsichni se neustale hadaj, kazdej si mysli, ze vi, co je pro Mickyho nejlepsi a na nejaky zapaseni nebo treninky moc casu nezbejva. No a jak je to toceny civilne, je tu zaroven takova polodokumentarni kamera, takze to vsechno vypada desne normalne, obycejne a nezajimave a obcas az hnusne. Aspon, ze herci jsou docela kvalitni, obzvlast vychrtlej Bale se prekonava. Co se tyce samotnejch zapasu, nemuzu si pomoct, ale Micky nepusobi jako buhvijak dobrej boxer a ty zapasy tak nejak postradaj napeti a clovek ani nema duvod mu fandit. Pro me docela zklamani. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Už u úvodních titulků mi došlo, že jsem se Fightera bál zbytečně. A u těch závěrečných zase že obyčejného nebo průhledného v něm nebylo vůbec nic. Herecká sestava udivuje stupňovanými výkony (nepřekvapivě vévodí překrásná Amy Adams), televizně pojaté souboje v ringu vtáhnou a zároveň dodávají potřebný divácký nadhled a nakonec i ta věčně ukřičená, "poloburanská" linka s povedenou rodinkou dostane hlubší smysl a přestane rušit. Tenhle boxerský příběh zkrátka funguje od první do poslední minuty. Některé chyby se totiž opakovat nemusí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Hlava, tělo – hlava, tělo!!.... Americká variace na ,,Můj brácha má prima bráchu“. Jen tahle rodina je víc pošahaná. Životopis ,,IRISH“ M. Warda, hrdiny neočekávaného a jeho cestě vzhůru. Film o boxu nebo o závislosti na cracku? Styl vyprávění mi občas připomíná Wrestlera. Fighter je totiž taky kapku jinej sportovní film. Nejen o boxu, ale i o tom, jak dlouhá cesta může vést ke slovům ,,DÍKY BRÁCHO“. Nejlepší film od dob Rockyho?... Každopádně herecky nejzajímavější M.Wahlberg a fantastickej Ch. Bale!!! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Do kina chodím zásadně na filmy, který mají perfektní kameru. 2.) Myslím si, že Kambodžani jsou hloupí. 3.) Zjistím, že ne každej film ve kterým hraju hlavní roli, mě zaručí jízdenku do Hollywoodu. 4.) Vím co je ,,hruška“, ,,valterová váha“, crack, .... . 5.) Piju, jím, přemýšlím, fantazíruju a sním o zápasení! (sorry, film není pro tebe!!) PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Richard Eklund, Dicky alebo The Pride of Lowell, za svoju profesionálnu kariéru stál 29-krát v ringu, z toho 19-krát v ňom skončil víťazne, 4 razy po KO. V roku 1978 zápasil so Sugar Ray Leonardom, ale prehral, a nie vyhral, ako sa vo filme spomína. (frxXx)

Související novinky

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Renner a Cooper plánují velký podraz

Renner a Cooper plánují velký podraz

19.07.2012

Tvůrce oscarového Fightera David O. Russell se nadobro rozhodl pro svůj další projekt. Thriller, jehož původní název zněl American Bullshit, ale nakonec bude přejmenován, opět počítal s Christianem… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Reklama

Reklama