Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdně obsazené biografické drama The Fighter v hlavních rolích s Markem Wahlbergem a Christianem Balem vypráví skutečný příběh o nepravděpodobné cestě Mickyho Warda za boxerským titulem v kategorii velterovy váhy. V jeho rockyovské cestě jej vedl nevlastní bratr Dicky, bývalý šampión, který kdysi úspěšnou kariéru vyměnil za drogy a kriminální činnost. Touha porazit soupeře v ringu se mění i v boj za rodinu a vlastní hrdost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (1 037)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Scott Silver, Paul Tamasy, Eric Johnson .. Bale je strašněj, děj je omletá pohádka s dost otravnými doplňky a ten David Ó‘tarutina'Russell prostě nebyl nejlepší volba. Ubíjející obyčejnost, bez silnějšího dramatického napětí a podivně až nedostatečně natočenými boxerskými souboji. Pokud někdo včas otevře oči, půjde se z Oscarů takřka s prázdnou. Samozřejmě, pár kol to tak ve výše zmíněných bodech absolutně platit nemusí, ale na oslavné K.O. to nestačí… ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Wahlberg je tichá, nenápadná, ale nezastaviteľná sila, ktorá ten film ťahá dopredu cez všetky jeho vzlety a pády, cez prívaly klišé a pátosu až po absolútne geniálne pasáže (celá scéna v telocvični po Dickyho návrate z basy je ako z iného, stokrát lepšieho filmu). Ostatní okolo neho oscarovo tajtrlíkujú, on si nezlomne ide svoje, a presne to tá postava potrebovala. Rovnako výborná je Amy Adams - baví ma, ako sa tieto disneyovské princezničky vypracovávajú na špičkové (a veľmi sexy) herečky (viď Anne Hathaway). Bezchybná réžia. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Športová dráma o jednej pošahanej boxerskej rodine a aj keď sa námetom nejedná o nič výnimočné, pozerá sa to jednoducho dobre. Rozumne napísaný príbeh, sympatické postavy bratov, boxerské zápasy a dobrí herci. Ubehlo to veľmi rýchlo a ja som bol spokojný. Jedna z tých najlepších športových drám poslednej doby. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Začátek mě neoslnil. Měl jsem z toho pocit, že ten film se snaží bejt až moc civilní a Christian Bale strašně přehrává. Postupem času jsem to ale začal vnímat čím dál tím víc a měl z toho pocit, že ten film něco v sobě má. Zaráží mě ale jiná věc. Proč, když se film chystal pět let a Mark Wahlberg se na něj pět let připravoval, nemá v konečném sečtení ani nominaci na Oskara za hlavní roli. Zahrál totiž naprosto parádně, to se mu upřít nedá. Skoro se mi zdá, jako by tenhle film byl šíleným způsobem začarovanej a mám strach, že se ani jednoho Oskara nedočká. Vždyť ho natáčel režisér, kterej hrozně dlouho nic netočil. Proč? Každopádně to natočil dobře...Aronofsky by to sice natočil jinak, ale tenhle příběh by se na něj nehodil. A samotné scény v ringu? Člověk se musí připravit na hodně, ale víceméně jsem zklamanej nebyl. Stačí si pustit box v televizi a uvidíte podobné scény. Takže když to vezmu ze všech pohledů, tomu filmu se vůbec nic upřít nedá. Možná Vás bude srát Christian Bale, ale nakonec se to všecko obrátí. Cesty života jsou různé a já jsem rád, že jsem díky tomuto filmu mohl být opět součástí jedné, která stojí za to být oznámena do celého světa. V tomto případě je to klasika, která se, alespoň pro mě, nikdy neomrzí. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Vychrtlému Christianu Baleovi jsem věřila každý jeho pohyb i gesto, ale to je asi všechno, čím tenhle film vybočuje z průměru. Tuctový a tuctově natočený příběh o boxerovi, který byl výborný, spadl až na dno a dostal se z toho. Viděli jsme to už tisíckrát (a nebylo to pokaždé jen s boxem, stačí dosadit libovolný jiný sport) a když to někdo natočí znovu, musí to prostě být něco extra, abych si z toho sedla na zadek, ale to "Fighter" bohužel skutečně není. Dvě výborné scény (okamžik, kdy na HBO dávají "Dickyho" dokument a Mickyho zápas, který matka Dickymu tlumočí po telefonu do vězení) celek z lehkého nadprůměru opravdu nevytáhnou a celé to na mě působí spíš jako snaha natočit film, který posbírá všechny možné ceny, které se nabízejí. Snad akademici včas prohlédnou a sošku přidělí kdyžtak jen Christianu Baleovi, který by si jí jako jediný opravdu zasloužil. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Největší filmová studia odmítla film financovat. Scénář tak skončil u producenta Ryana Kavanaugha, který jej přepracoval a zajistil kapitál ve výši 25 milionů dolarů na natáčení a reklamu. Studio Paramount nakonec vyhrálo práva na distribuci v rámci aukce. (HellFire)
  • Mark Wahlberg (Micky Ward) začal s fyzickou přípravou na roli již v roce 2005. Přes všechna zpoždění a odkládání projektu pokračoval v každodenním tréninku, a to až do července 2009, kdy bylo zahájeno natáčení. (oje)

Související novinky

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Renner a Cooper plánují velký podraz

Renner a Cooper plánují velký podraz

19.07.2012

Tvůrce oscarového Fightera David O. Russell se nadobro rozhodl pro svůj další projekt. Thriller, jehož původní název zněl American Bullshit, ale nakonec bude přejmenován, opět počítal s Christianem… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Reklama

Reklama