Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hvězdně obsazené biografické drama The Fighter v hlavních rolích s Markem Wahlbergem a Christianem Balem vypráví skutečný příběh o nepravděpodobné cestě Mickyho Warda za boxerským titulem v kategorii velterovy váhy. V jeho rockyovské cestě jej vedl nevlastní bratr Dicky, bývalý šampión, který kdysi úspěšnou kariéru vyměnil za drogy a kriminální činnost. Touha porazit soupeře v ringu se mění i v boj za rodinu a vlastní hrdost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (1 036)

LihO 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo môžem vyčítať tomuto filmu je, že tvorci venovali prehnane veľa pozornosti drogovej závislosti a miestami to pôsobilo viac ako proti-drogová kampaň ako film o Wardovej boxerskej kariére. Aj napriek tomu ide o celkom vydarený kúsok plný emócií, postavenom na silnom príbehu, čo spolu s Wahlbergom a Amy Adams vytvára príjemnú atmosféru a dobrý filmový zážitok. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi komplexní spojení sportovního a sociálního dramatu, přičemž rozměr sociální má mírně navrch. Režisér David O. Russell mne celkem překvapil, jelikož dosud nenatočil pořádný dramatický film a Fighterem dal rázně na všechny své dosavadní rozporuplné opusy zapomenout. Jistá režie a velmi sofistikované propojení fiktivních dokumentárních pasáží a hraného filmu dělá z Fightera originál, herecké výkony jsou na oskarové úrovni a z logiky věci mírně předvídatelný scénář nás provede cestou outsidera až na vrchol vkusně a bez zbytečného patosu. Fighter je velkým překvapením a jeho jedinou slabinou je snad jen fakt, že v žánru boxerských dramat už bylo natočeno tak mnoho dokonalých snímků a je tedy s čím srovnávat... ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Kromě romantických komediích zbývá jediný žánr, který je plný klišé. A tím je film z prostředí boxu. Fighter obsahuje všechno: Lásku ženy, která to vždy myslí dobře, soupeření a přátelství mezi bratry, potlučené obličeje, pohmožděné kotníky a uraženou ješitnost. Nastává nevyhnutelné přirovnání k filmům Rocky nebo Zuřící býk, ale režisér Russell se spíš snaží, podobně jako Clint Eastwood v Million Dollar Baby, osvěžit téma a najít nové úhly pohledů (které se však velmi hodně podobají televizním záběrům ze skutečných zápasů). Herecké výkony jsou skvělé. Bale mě nikdy nepřestane udivovat svými výzvami k psychické i fyzické změně. Role narkomana, bývalého boxera, který zažívá euforii z jeho jediného okamžiku slávy, kdy porazil Sugara Raye Leonarda a o jehož padlé slávě dokonce HBO natočilo dokument High on Crack Street. Jaký boxerský příběh bude příště? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Občas zmlátím boxerský pytel do bezvědomí, ale proti libovolnému černému svalovci bych se do ringu postavil pouze s neprůstřelnou vestou na těle, brankářskou helmou na hlavě a nataženým glockem v ruce. Přesto si dovolím tvrdit, že Fighter nenabízí box nijak zázračných kvalit a většinu vítězných úderů u mě získává pouze zásluhou Christiana Balea, jehož anorektik na cracku mne bavil snad v každé scéně. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No co k tomu rict. Naprosto nezajimavy drama, naprosto nezajimave natoceny, o naprosto nezajimavym boxerovi. Fakt nechapu to vysoky hodnoceni a ani duvod, proc je film zrovna o nejakym Wardovi. Cely to je toceny civilne, coz znamena zadny hrdinsky pisnicky a kecy o ceste loosera na vrchol, tohle nastesti pusobi uplne jinak nez treba takovej Rocky. Jenze jak je to vsechno takovy civilni, vic nez jako cesta boxera za titulem to vypada jak rodinny drama. Mame tu brachu fetaka a mame tu rodinku slozenou z otravny matky a hromady jeste otravnejsich sester. Vsichni se neustale hadaj, kazdej si mysli, ze vi, co je pro Mickyho nejlepsi a na nejaky zapaseni nebo treninky moc casu nezbejva. No a jak je to toceny civilne, je tu zaroven takova polodokumentarni kamera, takze to vsechno vypada desne normalne, obycejne a nezajimave a obcas az hnusne. Aspon, ze herci jsou docela kvalitni, obzvlast vychrtlej Bale se prekonava. Co se tyce samotnejch zapasu, nemuzu si pomoct, ale Micky nepusobi jako buhvijak dobrej boxer a ty zapasy tak nejak postradaj napeti a clovek ani nema duvod mu fandit. Pro me docela zklamani. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Rozhovor na začátku a konci filmu byl improvizací. Natáčelo se pozdě v noci a za kamerou stál jen režisér David O. Russell. Christian Bale (Dicky Eklund) se na konci skutečně dojal a z gauče musel odejít. (HellFire)
  • Při Mickyho (Mark Wahlberg) příchodu do ringu k zápasu s Alfonsem Sanchezem (Miguel Espino) hraje skladba od Dropkick Murphys s názvem „Warrior’s Code“ ze stejnojmenného alba, které bylo věnováno Mickymu Wardovi a které bylo vydáno až v roce 2005. (JardaBauer)

Související novinky

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Renner a Cooper plánují velký podraz

Renner a Cooper plánují velký podraz

19.07.2012

Tvůrce oscarového Fightera David O. Russell se nadobro rozhodl pro svůj další projekt. Thriller, jehož původní název zněl American Bullshit, ale nakonec bude přejmenován, opět počítal s Christianem… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Reklama

Reklama