Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdně obsazené biografické drama The Fighter v hlavních rolích s Markem Wahlbergem a Christianem Balem vypráví skutečný příběh o nepravděpodobné cestě Mickyho Warda za boxerským titulem v kategorii velterovy váhy. V jeho rockyovské cestě jej vedl nevlastní bratr Dicky, bývalý šampión, který kdysi úspěšnou kariéru vyměnil za drogy a kriminální činnost. Touha porazit soupeře v ringu se mění i v boj za rodinu a vlastní hrdost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (1 037)

larelay 

všechny recenze uživatele

Nemozem sa ubranit pocitu, ze nebyt desiatich nominacii na Oscara v kategorii najlepsi film roka, tak o Fightera nikto ani nezakopne. Pribeh je tak tuctovy, ze ma nedokazal udrzal v sedle a casto som od neho odbiehala. Preto je pre mna absolutne nepochopitelne, ze ja, antifanda Inception niekedy napisem, ze je mi luto, a ze to povazujem za znacne nespravodlive, ze Nolan nie je nominovany na Oscara za reziu a Russell ano. No ale tak to uz chodi, vsak? A Bale? Kto videl v kratkom casovom odstupe ako ja Kings speech a Fightera, Balevi po Rushovi proste Oscara nedopraje. Kto este Kings Speech nevidel, povie si: "Ano, ten Bale si ho zasluzi." Ja ale musim povedat "nie". Trikrat nie a dufam, ze sa tak ani nestane, pretoze Bale ho chce tak okato, ze si na neho musi este chvilku pockat. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Boxerských filmů je spousta a téměř všechny do jednoho mají stejné schéma - seznámení s hlavními hrdiny, prohraný zápas, trénink, první vyhraný zápas, neporazitelnost. Ale proč ne, když většina těchto filmů je natočena dle skutečných událostí, těch příběhů musí být desítky. Když jsou navíc natočeny alespoň tak dobře jako Fighter, klidně ať se jich točí ještě víc. Podceňovaný a mnohými zatracovaný Mark Wahlberg všem ukázal (Oskarová nenominace zaráží), že bylo předčasné lámat nad ním hůl, když se objevily první ukázky. Christian Bale si pomalu žádá film o sobě samém - kterak mu šílené diety přinesly pozlacenou sošku. Zbytek se veze s hlavními představiteli a všichni podávají téměř životní výkony. Klasické schéma boxerských filmů je tentokrát obohaceno o drogovou problematiku, rodinné hodnoty a o výběr trenéra. Vše spolu úzce souvisí a divák sleduje spíše rodinné drama, jakoby box měl být někde v pozadí příběhu. Jde tedy více o drama než o sport a i díky tomu toho ze sebe herci mohli vytřískat více než obvykle. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Oproštěno od zbytečného patosu a sentimentu. Boxerské drama, které tu dlouho nebylo. Především pak ústřední dvojice hraje na výbornou. Bale zase ukazuje, co je schopen pro svou roli udělat. Od Batmana dal dolu dobrých 20 kilogramů a jeho pohublý, drogově závislý vysloužilec ze světa boxu je postava velmi dobře zahraná. V některých dialozích má snímek velmi dramatickou linku a to z něj dělá místy překvapivě strhující záležitost. Nejsou to zdaleka fighty, které drží film nad vodou. Pár jich je, ale za zmínku moc nestojí. Oscarové nominace chápu, vždyť za box se dávají sošky odjakživa (proč snad raději neřešit). Daleko rychlejší a chytřejší, než jsem čekal. Cinderella man je proti tomu naprostá nula. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Kromě romantických komediích zbývá jediný žánr, který je plný klišé. A tím je film z prostředí boxu. Fighter obsahuje všechno: Lásku ženy, která to vždy myslí dobře, soupeření a přátelství mezi bratry, potlučené obličeje, pohmožděné kotníky a uraženou ješitnost. Nastává nevyhnutelné přirovnání k filmům Rocky nebo Zuřící býk, ale režisér Russell se spíš snaží, podobně jako Clint Eastwood v Million Dollar Baby, osvěžit téma a najít nové úhly pohledů (které se však velmi hodně podobají televizním záběrům ze skutečných zápasů). Herecké výkony jsou skvělé. Bale mě nikdy nepřestane udivovat svými výzvami k psychické i fyzické změně. Role narkomana, bývalého boxera, který zažívá euforii z jeho jediného okamžiku slávy, kdy porazil Sugara Raye Leonarda a o jehož padlé slávě dokonce HBO natočilo dokument High on Crack Street. Jaký boxerský příběh bude příště? ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Scott Silver, Paul Tamasy, Eric Johnson | Hudba: Michael Brook | Produkcia: David Hoberman, Todd Lieberman, Ryan Kavanaugh, Mark Wahlberg, Dorothy Aufiero, Paul Tamasy | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Relativity Media, The Weinstein Company, Mandeville Films | Rozpočet: 11 miliónov $ | Tržba: 129,190,869 $ | Ďalší úspešný oscarový pokus so športovnou tematikou, vyždímajúci všetkú silu ľuďských vzťahov okolo toho. Jediné, čo podkopáva plnohodnotný zážitok, je väčný problém filmov spracovať scény s oným športovým dianím - a to hlavne ich reálnosti. Mark Wahlberg veľmi slušne tiahne celý film s jedným výrazom tváre počas celej metráže (ako sme na to zvyknutí), a k výkonu Bale-a sa nebudem vyjadrovať: On je jednoducho z inej sféry herectva ako takého... ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Na oblečení Wardova (Mark Wahlberg) týmu si můžete všimnout nápisů "Mickey". Boxerovo skutečné jméno je ale "Micky". (Dawid199)
  • Mark Wahlberg (Micky Ward) se na roli připravoval čtyři roky, během té doby díky vzpírání a intenzivnímu výcviku boxu přibral 15 kilogramů. (Snorlax)
  • Severoamerické tržby byly 93,6 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 129,2 mil. (NIRO)

Související novinky

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Renner a Cooper plánují velký podraz

Renner a Cooper plánují velký podraz

19.07.2012

Tvůrce oscarového Fightera David O. Russell se nadobro rozhodl pro svůj další projekt. Thriller, jehož původní název zněl American Bullshit, ale nakonec bude přejmenován, opět počítal s Christianem… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Reklama

Reklama