Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hvězdně obsazené biografické drama The Fighter v hlavních rolích s Markem Wahlbergem a Christianem Balem vypráví skutečný příběh o nepravděpodobné cestě Mickyho Warda za boxerským titulem v kategorii velterovy váhy. V jeho rockyovské cestě jej vedl nevlastní bratr Dicky, bývalý šampión, který kdysi úspěšnou kariéru vyměnil za drogy a kriminální činnost. Touha porazit soupeře v ringu se mění i v boj za rodinu a vlastní hrdost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (1 036)

movie 

všechny recenze uživatele

Scén z ringu je tu minimum, ale i cca. těch 15 minut stojí za to. Poslední bitva je i přes svoji nezaujatost naprosto strhující a skoro se mi draly slzy do očí, fakt (jako hlavně díky vnitrní síle celý tý scény). Je to docela dojemný, ale ne ve smyslu smutný, ale fakt silný a naplňující. Russell se nijak zvlášť nezasekává na detailech, všechno odsípá jak má a rozhodnutí se tady dělají dost rychle. Wahlberg je bezchybný a Bale si tu dává další herecký koncert v převleku. Jděte do toho! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi komplexní spojení sportovního a sociálního dramatu, přičemž rozměr sociální má mírně navrch. Režisér David O. Russell mne celkem překvapil, jelikož dosud nenatočil pořádný dramatický film a Fighterem dal rázně na všechny své dosavadní rozporuplné opusy zapomenout. Jistá režie a velmi sofistikované propojení fiktivních dokumentárních pasáží a hraného filmu dělá z Fightera originál, herecké výkony jsou na oskarové úrovni a z logiky věci mírně předvídatelný scénář nás provede cestou outsidera až na vrchol vkusně a bez zbytečného patosu. Fighter je velkým překvapením a jeho jedinou slabinou je snad jen fakt, že v žánru boxerských dramat už bylo natočeno tak mnoho dokonalých snímků a je tedy s čím srovnávat... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Občas zmlátím boxerský pytel do bezvědomí, ale proti libovolnému černému svalovci bych se do ringu postavil pouze s neprůstřelnou vestou na těle, brankářskou helmou na hlavě a nataženým glockem v ruce. Přesto si dovolím tvrdit, že Fighter nenabízí box nijak zázračných kvalit a většinu vítězných úderů u mě získává pouze zásluhou Christiana Balea, jehož anorektik na cracku mne bavil snad v každé scéně. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Klasické rockyovské príbehy boxerov, ktorí sa celý film pripravujú na dôležitý zápas s malými obmenami vo vedľajších postavách a v pointe, už nie sú dnes takým lákadlom ako bývali kedysi. Životné príbehy skutočných boxerov však majú oveľa spletitejší, rozmanitejší a hodnotnejší charakter, a tak je načase siahnuť aj po nich. Obzvlášť vtedy, keď sa réžie ujme dobrý režisér a v hlavných roliach nie sú len obyčajní svalovci, ale aj herci, ktorí dokážu svoje remeslo obhájiť, zahrať čo je potrebné a nielen rozdať pár úderov v ringu. Očividne je síce Wahlbergova hlavná postava boxera, na ktorej stavia celý príbeh v pozadí charizmatickej vedľajšej postavy Christiana Balea, Mark však herecky veľmi milo prekvapil a vo svojich výstupoch ani raz nesklamal. Snáď okrem lepšej hudobnej zložky a trošku lepšie zvládnuteho a zdramatizovaného záveru má tento film všetko, čo som od neho očakával. 85%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $93,617,009Tržby Celosvetovo $129,190,869Tržby za predaj Blu-ray v USA $13,969,595 //počet predaných kusov 653,566 Tržby za predaj DVD v USA $26,332,705 //počet predaných kusov 1,441,429Chriastian Bale((vytiahol zo skrine smrtku)) a citeľne opäť ako živel si ukradne film pre seba, Oscar pre neho zaslúžene, aj keď to mal byť už aspoň v poradí tretí(Mechanic+Drsné časy=boli nedocenené výkony). Neokukaná réžia a tým pádom v celku dobrý prírastok do boxového súdka, Wardova rodina skoro ako z horroru tie niektoré jeho sestry fakt des, dobrá kamera, Wahlberg v pohode. /80%/ ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Snímka bola nakrútená za iba 33 dní. (ash99)
  • Při výběru hereckého obsazení byla oslovena i anglická herečka Emily Blunt, nabídku však odmítla. (třešta)
  • Richard Eklund, Dicky alebo The Pride of Lowell, za svoju profesionálnu kariéru stál 29-krát v ringu, z toho 19-krát v ňom skončil víťazne, 4 razy po KO. V roku 1978 zápasil so Sugar Ray Leonardom, ale prehral, a nie vyhral, ako sa vo filme spomína. (frxXx)

Související novinky

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Renner a Cooper plánují velký podraz

Renner a Cooper plánují velký podraz

19.07.2012

Tvůrce oscarového Fightera David O. Russell se nadobro rozhodl pro svůj další projekt. Thriller, jehož původní název zněl American Bullshit, ale nakonec bude přejmenován, opět počítal s Christianem… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Reklama

Reklama