Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdně obsazené biografické drama The Fighter v hlavních rolích s Markem Wahlbergem a Christianem Balem vypráví skutečný příběh o nepravděpodobné cestě Mickyho Warda za boxerským titulem v kategorii velterovy váhy. V jeho rockyovské cestě jej vedl nevlastní bratr Dicky, bývalý šampión, který kdysi úspěšnou kariéru vyměnil za drogy a kriminální činnost. Touha porazit soupeře v ringu se mění i v boj za rodinu a vlastní hrdost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (1 037)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Začátek mě neoslnil. Měl jsem z toho pocit, že ten film se snaží bejt až moc civilní a Christian Bale strašně přehrává. Postupem času jsem to ale začal vnímat čím dál tím víc a měl z toho pocit, že ten film něco v sobě má. Zaráží mě ale jiná věc. Proč, když se film chystal pět let a Mark Wahlberg se na něj pět let připravoval, nemá v konečném sečtení ani nominaci na Oskara za hlavní roli. Zahrál totiž naprosto parádně, to se mu upřít nedá. Skoro se mi zdá, jako by tenhle film byl šíleným způsobem začarovanej a mám strach, že se ani jednoho Oskara nedočká. Vždyť ho natáčel režisér, kterej hrozně dlouho nic netočil. Proč? Každopádně to natočil dobře...Aronofsky by to sice natočil jinak, ale tenhle příběh by se na něj nehodil. A samotné scény v ringu? Člověk se musí připravit na hodně, ale víceméně jsem zklamanej nebyl. Stačí si pustit box v televizi a uvidíte podobné scény. Takže když to vezmu ze všech pohledů, tomu filmu se vůbec nic upřít nedá. Možná Vás bude srát Christian Bale, ale nakonec se to všecko obrátí. Cesty života jsou různé a já jsem rád, že jsem díky tomuto filmu mohl být opět součástí jedné, která stojí za to být oznámena do celého světa. V tomto případě je to klasika, která se, alespoň pro mě, nikdy neomrzí. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Primárně ani ne tak film o boxu a útrapách, který tento sport přináší (proto srovnávání s ´Rockym´, ´Zuřícím býkem´ atd. je od věci), ale zejména velmi poutavým způsobem podané sociální drama o jedné pošahané rodince, dominantní matince manažerce a dvou povahově zcela rozdílných bratrů, to vše se strhujícími hereckými výkony téměř všech zúčastněných. Zatímco Wahlberg se svým neměnným výrazem hráče pokeru zde naráží na své herecké limity, anorektický Bale tady jednoznačně kraluje a kdykoliv je na plátně on, nespustíte z něj oči. Celým filmem prostupuje taková uvěřitelná civilní atmosféra, takže člověk nemá sebemenší problém vcítit se do dění a vše se to sleduje jedním dechem. Od maximálního hodnocení tenhle film dělí pouze skutečnost, že se děj vine předvídatelnými zákrutami, ale jinak jde bezesporu o jeden z filmů roku a oscarové nominace zcela zasloužené. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Scott Silver, Paul Tamasy, Eric Johnson .. Bale je strašněj, děj je omletá pohádka s dost otravnými doplňky a ten David Ó‘tarutina'Russell prostě nebyl nejlepší volba. Ubíjející obyčejnost, bez silnějšího dramatického napětí a podivně až nedostatečně natočenými boxerskými souboji. Pokud někdo včas otevře oči, půjde se z Oscarů takřka s prázdnou. Samozřejmě, pár kol to tak ve výše zmíněných bodech absolutně platit nemusí, ale na oslavné K.O. to nestačí… ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

V podstatě nulová hodnota pro opětovné zhlédnutí. A kdybych už do toho měl jít, tak kvůli Baleovi, jehož herectví je v tomto případě jednoduše nepopsatelné. Skvělý herec, Oscara bych si doma vystavil na čestné místo, a byl na něj náležitě hrdý, protože bych věděl, že jsem si ho zasloužil(!). Nechápu, jak to Christianovo tělo zvládá, že pokaždé udělá pro svou roli maximum... Ani Wahlberg se vedle slavnějšího kolegy rozhodně neztratí - naopak. Při závěrečné scéně jsem tam byl s nimi, tak věrohodně to na mě působilo, v souvislosti s čímž se mi jako výborný nápad zdála kamera při zápasech: (nejen) zde si O. Russel určitě zaslouží vyzdvihnout... Hudbu jsem moc nevnímal (V.A.čko je ale perfektní), polovinu snímku celkem prozíval (což je s podivem, protože se tam pořád něco děje), ale jinak vcelku spokojenost. Ovšem ne pětihvězdičková. A víte co, stačilo by jedno slovo: Bale. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Rodinná dráma (v zmysle “dráma o rodine”, nie “dráma pre celú rodinu”), ktorú z priemeru vyťahuje iba excelujúci Christian Bale (podobná rola ako v Harsh Times). Psychologicky dôveryhodný a herecky sústredený film, ktorý do žánru komorných vzťahoviek neprináša nič nové, ani neponúka výraznejšie dramatické momenty. Markovi Wahlbergovi sa rola hodí pre jeho real-life background, ale film na jeho mieste potreboval skutočného herca Baleovho formátu. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Rozhovor na začátku a konci filmu byl improvizací. Natáčelo se pozdě v noci a za kamerou stál jen režisér David O. Russell. Christian Bale (Dicky Eklund) se na konci skutečně dojal a z gauče musel odejít. (HellFire)
  • Severoamerické tržby byly 93,6 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 129,2 mil. (NIRO)

Související novinky

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Renner a Cooper plánují velký podraz

Renner a Cooper plánují velký podraz

19.07.2012

Tvůrce oscarového Fightera David O. Russell se nadobro rozhodl pro svůj další projekt. Thriller, jehož původní název zněl American Bullshit, ale nakonec bude přejmenován, opět počítal s Christianem… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Reklama

Reklama