Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdně obsazené biografické drama The Fighter v hlavních rolích s Markem Wahlbergem a Christianem Balem vypráví skutečný příběh o nepravděpodobné cestě Mickyho Warda za boxerským titulem v kategorii velterovy váhy. V jeho rockyovské cestě jej vedl nevlastní bratr Dicky, bývalý šampión, který kdysi úspěšnou kariéru vyměnil za drogy a kriminální činnost. Touha porazit soupeře v ringu se mění i v boj za rodinu a vlastní hrdost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (1 037)

Fr 

všechny recenze uživatele

Hlava, tělo – hlava, tělo!!.... Americká variace na ,,Můj brácha má prima bráchu“. Jen tahle rodina je víc pošahaná. Životopis ,,IRISH“ M. Warda, hrdiny neočekávaného a jeho cestě vzhůru. Film o boxu nebo o závislosti na cracku? Styl vyprávění mi občas připomíná Wrestlera. Fighter je totiž taky kapku jinej sportovní film. Nejen o boxu, ale i o tom, jak dlouhá cesta může vést ke slovům ,,DÍKY BRÁCHO“. Nejlepší film od dob Rockyho?... Každopádně herecky nejzajímavější M.Wahlberg a fantastickej Ch. Bale!!! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Do kina chodím zásadně na filmy, který mají perfektní kameru. 2.) Myslím si, že Kambodžani jsou hloupí. 3.) Zjistím, že ne každej film ve kterým hraju hlavní roli, mě zaručí jízdenku do Hollywoodu. 4.) Vím co je ,,hruška“, ,,valterová váha“, crack, .... . 5.) Piju, jím, přemýšlím, fantazíruju a sním o zápasení! (sorry, film není pro tebe!!) PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

V crackových výparech a v zápachu peroxidu na boxerský Olymp. Sympatická, byť nedůsledná, syntéza royckovské žánrovky s rodinně-sociálním dramatem, která tak trochu netuší, na kterou stranu mlátit víc, tak tam radši sype jistotu. Díky Balovi a hodně šťavnatému finále vítězí především sympatie, i když otázka, proč Aronofsky sáhl po efektnější pomádě z Čajkovského mě nepřestává trápit. "Fighter" je prostě skromnější a sympatičtější látka. A nejenom proto, že má koule. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Primárně ani ne tak film o boxu a útrapách, který tento sport přináší (proto srovnávání s ´Rockym´, ´Zuřícím býkem´ atd. je od věci), ale zejména velmi poutavým způsobem podané sociální drama o jedné pošahané rodince, dominantní matince manažerce a dvou povahově zcela rozdílných bratrů, to vše se strhujícími hereckými výkony téměř všech zúčastněných. Zatímco Wahlberg se svým neměnným výrazem hráče pokeru zde naráží na své herecké limity, anorektický Bale tady jednoznačně kraluje a kdykoliv je na plátně on, nespustíte z něj oči. Celým filmem prostupuje taková uvěřitelná civilní atmosféra, takže člověk nemá sebemenší problém vcítit se do dění a vše se to sleduje jedním dechem. Od maximálního hodnocení tenhle film dělí pouze skutečnost, že se děj vine předvídatelnými zákrutami, ale jinak jde bezesporu o jeden z filmů roku a oscarové nominace zcela zasloužené. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Oscar pre Ch. Balea bol určite zaslúžený, ale beriem ho aj ako časť splateného dlhu za výborné výkony vo filmoch, za ktoré oscara nedostal. Po pravde, M. Wahlberg oscara pravdepodobne nikdy nezíska, ale v rámci svojich možnosti to celkom zvládol. Príbeh na moje počudovanie bol oveľa menej o športe a viac o vzťahoch, čo mi vyhovuje. Okrem cesty za boxerským titulom sledujeme ešte niekoľko dejových liniek. Drogovú závislosť, love story, či boj o trénersky post a každá z nich je vydarená a vôbec nemožno povedať, že niektorá z nich je zbytočná. Bale v mnohých scénach pobaví, hlavne únik cez okno-finta, ktorú poznajú všetci, len jemu to akosi nedochádza, čo skôr pochmúrnejšie ladenému príbehu vždy dodá trošku iskry a optimizmu. 80% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Začátek mě neoslnil. Měl jsem z toho pocit, že ten film se snaží bejt až moc civilní a Christian Bale strašně přehrává. Postupem času jsem to ale začal vnímat čím dál tím víc a měl z toho pocit, že ten film něco v sobě má. Zaráží mě ale jiná věc. Proč, když se film chystal pět let a Mark Wahlberg se na něj pět let připravoval, nemá v konečném sečtení ani nominaci na Oskara za hlavní roli. Zahrál totiž naprosto parádně, to se mu upřít nedá. Skoro se mi zdá, jako by tenhle film byl šíleným způsobem začarovanej a mám strach, že se ani jednoho Oskara nedočká. Vždyť ho natáčel režisér, kterej hrozně dlouho nic netočil. Proč? Každopádně to natočil dobře...Aronofsky by to sice natočil jinak, ale tenhle příběh by se na něj nehodil. A samotné scény v ringu? Člověk se musí připravit na hodně, ale víceméně jsem zklamanej nebyl. Stačí si pustit box v televizi a uvidíte podobné scény. Takže když to vezmu ze všech pohledů, tomu filmu se vůbec nic upřít nedá. Možná Vás bude srát Christian Bale, ale nakonec se to všecko obrátí. Cesty života jsou různé a já jsem rád, že jsem díky tomuto filmu mohl být opět součástí jedné, která stojí za to být oznámena do celého světa. V tomto případě je to klasika, která se, alespoň pro mě, nikdy neomrzí. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Richard Eklund, Dicky alebo The Pride of Lowell, za svoju profesionálnu kariéru stál 29-krát v ringu, z toho 19-krát v ňom skončil víťazne, 4 razy po KO. V roku 1978 zápasil so Sugar Ray Leonardom, ale prehral, a nie vyhral, ako sa vo filme spomína. (frxXx)

Související novinky

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Renner a Cooper plánují velký podraz

Renner a Cooper plánují velký podraz

19.07.2012

Tvůrce oscarového Fightera David O. Russell se nadobro rozhodl pro svůj další projekt. Thriller, jehož původní název zněl American Bullshit, ale nakonec bude přejmenován, opět počítal s Christianem… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Reklama

Reklama