Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hvězdně obsazené biografické drama The Fighter v hlavních rolích s Markem Wahlbergem a Christianem Balem vypráví skutečný příběh o nepravděpodobné cestě Mickyho Warda za boxerským titulem v kategorii velterovy váhy. V jeho rockyovské cestě jej vedl nevlastní bratr Dicky, bývalý šampión, který kdysi úspěšnou kariéru vyměnil za drogy a kriminální činnost. Touha porazit soupeře v ringu se mění i v boj za rodinu a vlastní hrdost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (1 036)

genetique 

všechny recenze uživatele

Klasické rockyovské príbehy boxerov, ktorí sa celý film pripravujú na dôležitý zápas s malými obmenami vo vedľajších postavách a v pointe, už nie sú dnes takým lákadlom ako bývali kedysi. Životné príbehy skutočných boxerov však majú oveľa spletitejší, rozmanitejší a hodnotnejší charakter, a tak je načase siahnuť aj po nich. Obzvlášť vtedy, keď sa réžie ujme dobrý režisér a v hlavných roliach nie sú len obyčajní svalovci, ale aj herci, ktorí dokážu svoje remeslo obhájiť, zahrať čo je potrebné a nielen rozdať pár úderov v ringu. Očividne je síce Wahlbergova hlavná postava boxera, na ktorej stavia celý príbeh v pozadí charizmatickej vedľajšej postavy Christiana Balea, Mark však herecky veľmi milo prekvapil a vo svojich výstupoch ani raz nesklamal. Snáď okrem lepšej hudobnej zložky a trošku lepšie zvládnuteho a zdramatizovaného záveru má tento film všetko, čo som od neho očakával. 85%. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.2/10] | me: Kvalitne členený film so známou líniou deja obohatený však o neuveriteľne skvelý výkon Bale-a ale aj ostatných kolegov stojacích v rade hneď za ním. Pravdepodobne to bolo postavou, ktorú stvárnil keďže bola určite výraznejšia ako samotný fighter. Tak, či onak - spôsob akým nám to prezentoval bol dokonale presvedčivý. Vždy som mal rád Balea, no a tento krát opať potvrdil svoje kvality pričom zdvihol látku opäť o čosi vyššie. Vynikajúce. Ostatné herecké výkony mu autenticky sekundujú a tak sa celý film nesie v svižnom tempe. Fakt dobrý film. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $93,617,009Tržby Celosvetovo $129,190,869Tržby za predaj Blu-ray v USA $13,969,595 //počet predaných kusov 653,566 Tržby za predaj DVD v USA $26,332,705 //počet predaných kusov 1,441,429Chriastian Bale((vytiahol zo skrine smrtku)) a citeľne opäť ako živel si ukradne film pre seba, Oscar pre neho zaslúžene, aj keď to mal byť už aspoň v poradí tretí(Mechanic+Drsné časy=boli nedocenené výkony). Neokukaná réžia a tým pádom v celku dobrý prírastok do boxového súdka, Wardova rodina skoro ako z horroru tie niektoré jeho sestry fakt des, dobrá kamera, Wahlberg v pohode. /80%/ ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Všechno šlape jak má, herci svoje postavy zahráli excelentně, hlavně Christian Bale všechny na plátně převálcoval a doufám, že si zlatého plešouna za vedlejší roli odnese... příběhová línie je zajímavá a jediné, co zde drhne jsou boxerské souboje, které nejsou kdovíjak povedené a bohužel, co beru jako velké mínus, že jsem v závěrečném utkání nebyl napnutý a bylo mě jedno, jak zápas skončí. I když přimhouřím oči, tak hodnotím 4 hvězdičky… ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

V podstatě nulová hodnota pro opětovné zhlédnutí. A kdybych už do toho měl jít, tak kvůli Baleovi, jehož herectví je v tomto případě jednoduše nepopsatelné. Skvělý herec, Oscara bych si doma vystavil na čestné místo, a byl na něj náležitě hrdý, protože bych věděl, že jsem si ho zasloužil(!). Nechápu, jak to Christianovo tělo zvládá, že pokaždé udělá pro svou roli maximum... Ani Wahlberg se vedle slavnějšího kolegy rozhodně neztratí - naopak. Při závěrečné scéně jsem tam byl s nimi, tak věrohodně to na mě působilo, v souvislosti s čímž se mi jako výborný nápad zdála kamera při zápasech: (nejen) zde si O. Russel určitě zaslouží vyzdvihnout... Hudbu jsem moc nevnímal (V.A.čko je ale perfektní), polovinu snímku celkem prozíval (což je s podivem, protože se tam pořád něco děje), ale jinak vcelku spokojenost. Ovšem ne pětihvězdičková. A víte co, stačilo by jedno slovo: Bale. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Severoamerické tržby byly 93,6 milionu dolarů, celosvětové pak 129,2 mil. (NIRO)
  • Snímka bola nakrútená za iba 33 dní. (ash99)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Renner a Cooper plánují velký podraz

Renner a Cooper plánují velký podraz

19.07.2012

Tvůrce oscarového Fightera David O. Russell se nadobro rozhodl pro svůj další projekt. Thriller, jehož původní název zněl American Bullshit, ale nakonec bude přejmenován, opět počítal s Christianem… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Reklama

Reklama