Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hvězdně obsazené biografické drama The Fighter v hlavních rolích s Markem Wahlbergem a Christianem Balem vypráví skutečný příběh o nepravděpodobné cestě Mickyho Warda za boxerským titulem v kategorii velterovy váhy. V jeho rockyovské cestě jej vedl nevlastní bratr Dicky, bývalý šampión, který kdysi úspěšnou kariéru vyměnil za drogy a kriminální činnost. Touha porazit soupeře v ringu se mění i v boj za rodinu a vlastní hrdost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (1 036)

Morien 

všechny recenze uživatele

Jsem rozmlsaná. Definitivně jsem rozmlsaná. Už se mi skoro nic nelíbí. Zvláště ne Christian Bale, který se pitvoří, jenom aby dokázal, jak strašně dobrý herec je. Rozumíte tomu, mně vadí, že on tak dobře hraje. Co já jsem to za magora. Co on je to za magora. Jednou ho tenhle styl života zabije. (A to nemluvím o tom, že mě to celé nebavilo, postavy byly jedna nesympatičtější než druhá a o box šlo až na posledním místě.) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Když se řekne box, nejdříve se mi vybaví reální boxeři (Tyson, Ali) a pak ti filmoví (Rocky a Jake LaMotta). Boxerské filmy mám jednoduše rád, a proto jsem se na Fightera opravdu těšil a věřil jsem, že po jeho zhlédnutí přibude do té filmové trojice jméno Micky Ward. Bohužel, nepřibude. The Fighter je film, který měl na to být jedním z nejlepších, být něco extra. Bohužel, tohle se nestalo a film je zcela průměrný. Na 115 minut připadne pouze jediná silnější scéna, jinak se u televize nudíte. A začnete se sami sebe ptát, kde se stala chyba, proč mě tenhle film tak nudí? A pak, po nějaké hodině, jsem na to přišel. Já prostě neuvěřil Wahlbergovi toho boxera. Fakt ne. Za celý film mi přišel takový nijaký, až nudný. To Bale, to je Wahlbergův dokonalý protipól. Christian podal další skvělý výkon, který podle všeho bude oceněn Oscarem (a oprávněným). Taky se mi nelíbila ta kamera. Nejsem odborník, ale působila na mě takovým tím hnusným digitálním dojmem, díky kterému i některé zápasy vypadaly směšně. Nevím, jestli to byl záměr, ale pokud ano, tak nevyšel. A tohle by se dalo říct o celém filmu. Měl na to, být nejlepším, ale hodil ručník do ringu v polovině prvního kola. A to je špatně… 60 %. ()

Reklama

LihO 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo môžem vyčítať tomuto filmu je, že tvorci venovali prehnane veľa pozornosti drogovej závislosti a miestami to pôsobilo viac ako proti-drogová kampaň ako film o Wardovej boxerskej kariére. Aj napriek tomu ide o celkom vydarený kúsok plný emócií, postavenom na silnom príbehu, čo spolu s Wahlbergom a Amy Adams vytvára príjemnú atmosféru a dobrý filmový zážitok. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

V crackových výparech a v zápachu peroxidu na boxerský Olymp. Sympatická, byť nedůsledná, syntéza royckovské žánrovky s rodinně-sociálním dramatem, která tak trochu netuší, na kterou stranu mlátit víc, tak tam radši sype jistotu. Díky Balovi a hodně šťavnatému finále vítězí především sympatie, i když otázka, proč Aronofsky sáhl po efektnější pomádě z Čajkovského mě nepřestává trápit. "Fighter" je prostě skromnější a sympatičtější látka. A nejenom proto, že má koule. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Box jako sport mě nikdy extra nebral - ehm, co to kecám, vlastně mě nikdy nebral ani trochu. To bude asi mou fyzickou konstitucí typu "sušinka", která by v boxerském souboji obstála asi jen do zahajujícího gongu, po němž bych se (nejspíš špatně - jsem i mizerný herec) pokusil předstírat mrtvého. Ale zpět k filmu. Začnu od konce, protože jak jsem po něm zjistil, celé to bylo (nejspíše lehce volně) podle skutečnosti, což celý předešlý děj malinko staví do jiného světla. Tedy aspoň pro mě, jelikož "skutečné příběhy" mám přeci jen o něco raději, než výmysly scénáristů. A musím uznat, že scénář naštěstí neschytal moc levých ani pravých háků od autora, takže v tomhle je vše OK. Dále bych se věnoval hereckým výkonům. Tady mě upřímně neoslovil Mark Wahlberg, jenž sice má na roli boxera figuru a možná i zarputilý výraz, ale to je vše (a ne, techniku boje fakt nehodnotím, ještě bych jednu chytil...). Přitom ho mám docela rád (jako herce, samozřejmě), ale tady podle mě prostě neobstál. Naopak precizní a dokonalý byl Christian Bale, který - mám ten dojem - dozrál do filmové hvězdy naprosto nenápadně (pamatujete třeba tohle?), ale o to jasněji teď září skoro ve všem, kde se jen mihne. Výborná byla i Melissa Leo, zbytek ansámblu všesměs průměr. V globálu tomu nechybí moc ke 4. hvězdičce, ale přeci jen, je to ten box... Takže 68,5% :-P. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Snímka bola nakrútená za iba 33 dní. (ash99)

Související novinky

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Renner a Cooper plánují velký podraz

Renner a Cooper plánují velký podraz

19.07.2012

Tvůrce oscarového Fightera David O. Russell se nadobro rozhodl pro svůj další projekt. Thriller, jehož původní název zněl American Bullshit, ale nakonec bude přejmenován, opět počítal s Christianem… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Reklama

Reklama