Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdně obsazené biografické drama The Fighter v hlavních rolích s Markem Wahlbergem a Christianem Balem vypráví skutečný příběh o nepravděpodobné cestě Mickyho Warda za boxerským titulem v kategorii velterovy váhy. V jeho rockyovské cestě jej vedl nevlastní bratr Dicky, bývalý šampión, který kdysi úspěšnou kariéru vyměnil za drogy a kriminální činnost. Touha porazit soupeře v ringu se mění i v boj za rodinu a vlastní hrdost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (1 037)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Oscar pre Ch. Balea bol určite zaslúžený, ale beriem ho aj ako časť splateného dlhu za výborné výkony vo filmoch, za ktoré oscara nedostal. Po pravde, M. Wahlberg oscara pravdepodobne nikdy nezíska, ale v rámci svojich možnosti to celkom zvládol. Príbeh na moje počudovanie bol oveľa menej o športe a viac o vzťahoch, čo mi vyhovuje. Okrem cesty za boxerským titulom sledujeme ešte niekoľko dejových liniek. Drogovú závislosť, love story, či boj o trénersky post a každá z nich je vydarená a vôbec nemožno povedať, že niektorá z nich je zbytočná. Bale v mnohých scénach pobaví, hlavne únik cez okno-finta, ktorú poznajú všetci, len jemu to akosi nedochádza, čo skôr pochmúrnejšie ladenému príbehu vždy dodá trošku iskry a optimizmu. 80% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem roky a roky odkládal. Zcela jistě proto, že box nemám rád, ale v US je velice oblíbený sport, který si vysloužil mraky dobrých i skvělých filmů. Russellův kousek je zřejmě poslední, který jsem opomíjel, ale vzhledem k tomu, že jsem si v poslední době hodně oblíbil Balea, přišel na řadu. František Fuka by o Fighterovi napsal, že se řadí do jeho oblíbeného žánru "všichni jsou v hajzlu." A skutečně mi přišlo, že se dle mnohých šílený režisér více zaobíral osobními problémy než boxem, navíc v takřka doku-stylu. Ještěže tu je ten Marky Mark. Ten typ filmu, co si pustíte jen jednou a dost. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Box jako sport mě nikdy extra nebral - ehm, co to kecám, vlastně mě nikdy nebral ani trochu. To bude asi mou fyzickou konstitucí typu "sušinka", která by v boxerském souboji obstála asi jen do zahajujícího gongu, po němž bych se (nejspíš špatně - jsem i mizerný herec) pokusil předstírat mrtvého. Ale zpět k filmu. Začnu od konce, protože jak jsem po něm zjistil, celé to bylo (nejspíše lehce volně) podle skutečnosti, což celý předešlý děj malinko staví do jiného světla. Tedy aspoň pro mě, jelikož "skutečné příběhy" mám přeci jen o něco raději, než výmysly scénáristů. A musím uznat, že scénář naštěstí neschytal moc levých ani pravých háků od autora, takže v tomhle je vše OK. Dále bych se věnoval hereckým výkonům. Tady mě upřímně neoslovil Mark Wahlberg, jenž sice má na roli boxera figuru a možná i zarputilý výraz, ale to je vše (a ne, techniku boje fakt nehodnotím, ještě bych jednu chytil...). Přitom ho mám docela rád (jako herce, samozřejmě), ale tady podle mě prostě neobstál. Naopak precizní a dokonalý byl Christian Bale, který - mám ten dojem - dozrál do filmové hvězdy naprosto nenápadně (pamatujete třeba tohle?), ale o to jasněji teď září skoro ve všem, kde se jen mihne. Výborná byla i Melissa Leo, zbytek ansámblu všesměs průměr. V globálu tomu nechybí moc ke 4. hvězdičce, ale přeci jen, je to ten box... Takže 68,5% :-P. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Začátek mě neoslnil. Měl jsem z toho pocit, že ten film se snaží bejt až moc civilní a Christian Bale strašně přehrává. Postupem času jsem to ale začal vnímat čím dál tím víc a měl z toho pocit, že ten film něco v sobě má. Zaráží mě ale jiná věc. Proč, když se film chystal pět let a Mark Wahlberg se na něj pět let připravoval, nemá v konečném sečtení ani nominaci na Oskara za hlavní roli. Zahrál totiž naprosto parádně, to se mu upřít nedá. Skoro se mi zdá, jako by tenhle film byl šíleným způsobem začarovanej a mám strach, že se ani jednoho Oskara nedočká. Vždyť ho natáčel režisér, kterej hrozně dlouho nic netočil. Proč? Každopádně to natočil dobře...Aronofsky by to sice natočil jinak, ale tenhle příběh by se na něj nehodil. A samotné scény v ringu? Člověk se musí připravit na hodně, ale víceméně jsem zklamanej nebyl. Stačí si pustit box v televizi a uvidíte podobné scény. Takže když to vezmu ze všech pohledů, tomu filmu se vůbec nic upřít nedá. Možná Vás bude srát Christian Bale, ale nakonec se to všecko obrátí. Cesty života jsou různé a já jsem rád, že jsem díky tomuto filmu mohl být opět součástí jedné, která stojí za to být oznámena do celého světa. V tomto případě je to klasika, která se, alespoň pro mě, nikdy neomrzí. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Kdybych si to měl shrnout, řekl bych, že se jedná o poměrně dobře udělaný film nejen o sportu, jehož konec vás ale na prdel asi neposadí. Vyzdvihl bych především roli Ch. Balea, kterej hraje dokonalýho kreténa. Při několika okamžicích jsem se i od srdce zasmál - 1. když Bale podruhé spletí do kontejneru za feťáckým doupětem a za 2. když při focení soupeřů u finálního zápasu ukazuje Bale soupeři prostředníček:D ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Snímka bola nakrútená za iba 33 dní. (ash99)
  • Role trenéra boxera Warda (Mark Wahlberg) byla nabídnuta jeho skutečnému trenérovi Mickeymu O'Keefeovi. Ten nejdříve odmítl, protože neměl s filmováním doposud žádné zkušenosti. Nakonec se ale nechal přesvědčit a ztvárnil tak sám sebe. (oje)
  • Richard Eklund, Dicky alebo The Pride of Lowell, za svoju profesionálnu kariéru stál 29-krát v ringu, z toho 19-krát v ňom skončil víťazne, 4 razy po KO. V roku 1978 zápasil so Sugar Ray Leonardom, ale prehral, a nie vyhral, ako sa vo filme spomína. (frxXx)

Související novinky

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Renner a Cooper plánují velký podraz

Renner a Cooper plánují velký podraz

19.07.2012

Tvůrce oscarového Fightera David O. Russell se nadobro rozhodl pro svůj další projekt. Thriller, jehož původní název zněl American Bullshit, ale nakonec bude přejmenován, opět počítal s Christianem… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Reklama

Reklama