Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hvězdně obsazené biografické drama The Fighter v hlavních rolích s Markem Wahlbergem a Christianem Balem vypráví skutečný příběh o nepravděpodobné cestě Mickyho Warda za boxerským titulem v kategorii velterovy váhy. V jeho rockyovské cestě jej vedl nevlastní bratr Dicky, bývalý šampión, který kdysi úspěšnou kariéru vyměnil za drogy a kriminální činnost. Touha porazit soupeře v ringu se mění i v boj za rodinu a vlastní hrdost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (1 036)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

"This is it!" Ne, teď necituju název slavného koncertu Michaela Jacksona, ale jednu z posledních scén ve Fighterovi, kdy se děj (konečně?) začal zaměřovat více na box a méně na (ne)povedenou Mickyho rodinku. Wahlberg tentokrát hraje prakticky sám sebe, větší pozornost tudíž v recenzích právem schytává pohublý Christian Bale, na jehož ztvárnění bratra hlavního hrdiny je působivé téměř vše. Tedy vše až na prostý fakt, že titul staršího bratra, na který dává film takový důraz, by mu nevěřila ani sedmdesátiletá paní s deseti diopriemi, která si někde zapomněla brýle. To ale jistě Akademii nebude bránit tomu, aby mu už jen za tu dokonalou fyzickou proměnu toho Oscara letos přiřkla. Kdyby však záleželo na mně, dostal by ho spíše konzervativnější (a pro Akademii pravděpodobně málo dramatický a šílený) Geoffrey Rush v The King's Speech. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Film rozhodně nepatří mezi to nejoriginálnější, od začátku víte, kam se příběh bude ubírat, jaké budou zápletky a jak film skončí. Z průměru ho dostávají především prvotřídní herecké výkony. Bylo zajímavé vidět Christiana Balea po delší době v trochu jiné poloze. Film určitě stojí za zhlédnutí, ale nic převratného se nekoná a už jsem viděla lepší filmy ze sportovního prostředí. Slabší 4* ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Bale udělal z vedlejší role hlavní. Marky Mark hraje tuctového bouchače, kolem kterého se to všechno mele, ale Bale nejen že si Dickyho maximálně vychutnává, ale nezapomíná ho respektovat jako člověka. Kusy filmu táhne jenom on a některé momenty si zapamatujete jen díky němu. David O. Russell je další skryté eso Fightera a žene celý film kupředu. Závěrečná bitka je tak precizně vyvážená, že celé ty rodiné trampoty mízí v propasti času a i ty klišovité pasáže s pomocí herců slušně překonává. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

The Fighter, tedy menší herecký koncert Christiana Balea v civilním vyprávění o bratrech boxerech a o tom, kterak se jednomu dostalo prozření a druhému zaslouženého úspěchu. Nemá to sice emocionální sílu Těžké váhy, ani hloubku Zuřícího býka, ale dívá se na to velmi příjemně - film funguje jako celek, nemá slabá, ani méně záživná místa a obsahuje i své neopomenutelné přesahy nad sportovní žánr. I na tomto příběhu "z ulice" o "obyčejných" lidech však zamrzí, jak očividně je vměstnán do Oscarům podbízivých šablon - trpí díky tomu zejména poslední zápas, který se tak stává pouhou formalitou a oslabuje závěrečnou katarzi. 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takže stačí ke klasické a ohrané boxérské cestě na vrchol naroubovat problémového věčně zfetovaného bratra a nominace na nejlepší scénář je na světě? To si snad někdo dělá srandu ne? Nepochopil jsem, když byl na Globech oceněn nominací Cizinec a teďka nerozumím tomuhle. Vždyť ta šablona bije do očí. Dokonce jsem se tím pádem přistihl že fandím Angličanovi, aby hlavně film neskončil happyendem. Jinak Bale opět přesvědčivě vyzáblý a Wahlberg po dlouhé době hraje v něčem co má úroveň. Já jej mám stejně pořád nejraději jako Dirka Digglera. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Na tlačovke pred bojom o titul Shea Neary (Anthony Molinari) vyhlási, že chce poriadného súpera ako je Gatti. V skutočnosti nikdy spolu nezápasili, ale zato Ward (Mark Wahlberg) sa s nim stretol až trikrát. Raz vyhral a dva zápasy prehral. Dva z ich súbojov boli vyhlásené za zápas roka a jedno kolo dokonca za kolo storočia. (frxXx)
  • Christian Bale (Dicky Eklund) se ke své roli dostal poté, co jej kontaktoval Mark Wahlberg (Micky Ward). Herci se znají díky svým dcerám, které studují na stejné základní škole. (HellFire)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Renner a Cooper plánují velký podraz

Renner a Cooper plánují velký podraz

19.07.2012

Tvůrce oscarového Fightera David O. Russell se nadobro rozhodl pro svůj další projekt. Thriller, jehož původní název zněl American Bullshit, ale nakonec bude přejmenován, opět počítal s Christianem… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Reklama

Reklama