Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdně obsazené biografické drama The Fighter v hlavních rolích s Markem Wahlbergem a Christianem Balem vypráví skutečný příběh o nepravděpodobné cestě Mickyho Warda za boxerským titulem v kategorii velterovy váhy. V jeho rockyovské cestě jej vedl nevlastní bratr Dicky, bývalý šampión, který kdysi úspěšnou kariéru vyměnil za drogy a kriminální činnost. Touha porazit soupeře v ringu se mění i v boj za rodinu a vlastní hrdost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (1 037)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Oproštěno od zbytečného patosu a sentimentu. Boxerské drama, které tu dlouho nebylo. Především pak ústřední dvojice hraje na výbornou. Bale zase ukazuje, co je schopen pro svou roli udělat. Od Batmana dal dolu dobrých 20 kilogramů a jeho pohublý, drogově závislý vysloužilec ze světa boxu je postava velmi dobře zahraná. V některých dialozích má snímek velmi dramatickou linku a to z něj dělá místy překvapivě strhující záležitost. Nejsou to zdaleka fighty, které drží film nad vodou. Pár jich je, ale za zmínku moc nestojí. Oscarové nominace chápu, vždyť za box se dávají sošky odjakživa (proč snad raději neřešit). Daleko rychlejší a chytřejší, než jsem čekal. Cinderella man je proti tomu naprostá nula. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

V podstatě nulová hodnota pro opětovné zhlédnutí. A kdybych už do toho měl jít, tak kvůli Baleovi, jehož herectví je v tomto případě jednoduše nepopsatelné. Skvělý herec, Oscara bych si doma vystavil na čestné místo, a byl na něj náležitě hrdý, protože bych věděl, že jsem si ho zasloužil(!). Nechápu, jak to Christianovo tělo zvládá, že pokaždé udělá pro svou roli maximum... Ani Wahlberg se vedle slavnějšího kolegy rozhodně neztratí - naopak. Při závěrečné scéně jsem tam byl s nimi, tak věrohodně to na mě působilo, v souvislosti s čímž se mi jako výborný nápad zdála kamera při zápasech: (nejen) zde si O. Russel určitě zaslouží vyzdvihnout... Hudbu jsem moc nevnímal (V.A.čko je ale perfektní), polovinu snímku celkem prozíval (což je s podivem, protože se tam pořád něco děje), ale jinak vcelku spokojenost. Ovšem ne pětihvězdičková. A víte co, stačilo by jedno slovo: Bale. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Primárně ani ne tak film o boxu a útrapách, který tento sport přináší (proto srovnávání s ´Rockym´, ´Zuřícím býkem´ atd. je od věci), ale zejména velmi poutavým způsobem podané sociální drama o jedné pošahané rodince, dominantní matince manažerce a dvou povahově zcela rozdílných bratrů, to vše se strhujícími hereckými výkony téměř všech zúčastněných. Zatímco Wahlberg se svým neměnným výrazem hráče pokeru zde naráží na své herecké limity, anorektický Bale tady jednoznačně kraluje a kdykoliv je na plátně on, nespustíte z něj oči. Celým filmem prostupuje taková uvěřitelná civilní atmosféra, takže člověk nemá sebemenší problém vcítit se do dění a vše se to sleduje jedním dechem. Od maximálního hodnocení tenhle film dělí pouze skutečnost, že se děj vine předvídatelnými zákrutami, ale jinak jde bezesporu o jeden z filmů roku a oscarové nominace zcela zasloužené. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Máte li IQ průměrné pokojové rostliny a k tomu vás od malička mlátí do hlavy, bude z vás jednou skvělý rohovník a ještě o vás natočí oslavný film. A bude vás hrát Marky Mark (standardní pokrfejs) s anorektickým Batmanem (oscarově skvělým)! Otázkou však zůstává, zaslouží li si vypatlané palice, které žijí jen proto, aby občas daly někomu na držku, vůbec glorifikovat. No, nepochybně ano! Mládež musí mít nějaké silné vzory. A co může být zářnějším příkladem, než vymaštěné, agresivní hovado na cracku? Snad už jen homoupír nebo nedomrlý čarodějnický učeň! ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Vychrtlému Christianu Baleovi jsem věřila každý jeho pohyb i gesto, ale to je asi všechno, čím tenhle film vybočuje z průměru. Tuctový a tuctově natočený příběh o boxerovi, který byl výborný, spadl až na dno a dostal se z toho. Viděli jsme to už tisíckrát (a nebylo to pokaždé jen s boxem, stačí dosadit libovolný jiný sport) a když to někdo natočí znovu, musí to prostě být něco extra, abych si z toho sedla na zadek, ale to "Fighter" bohužel skutečně není. Dvě výborné scény (okamžik, kdy na HBO dávají "Dickyho" dokument a Mickyho zápas, který matka Dickymu tlumočí po telefonu do vězení) celek z lehkého nadprůměru opravdu nevytáhnou a celé to na mě působí spíš jako snaha natočit film, který posbírá všechny možné ceny, které se nabízejí. Snad akademici včas prohlédnou a sošku přidělí kdyžtak jen Christianu Baleovi, který by si jí jako jediný opravdu zasloužil. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Tělocvična, ve které Micky (Mark Wahlberg) trénuje, je Lowell West End – tělocvična, ve které trénoval skutečný Micky a která je dodnes funkční. (HellFire)
  • Micky "Irish" Ward za svoju profesionálnu kariéru vyhral 38 zápasov z 51, z toho 27 po KO. (frxXx)

Související novinky

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Renner a Cooper plánují velký podraz

Renner a Cooper plánují velký podraz

19.07.2012

Tvůrce oscarového Fightera David O. Russell se nadobro rozhodl pro svůj další projekt. Thriller, jehož původní název zněl American Bullshit, ale nakonec bude přejmenován, opět počítal s Christianem… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Reklama

Reklama