Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hvězdně obsazené biografické drama The Fighter v hlavních rolích s Markem Wahlbergem a Christianem Balem vypráví skutečný příběh o nepravděpodobné cestě Mickyho Warda za boxerským titulem v kategorii velterovy váhy. V jeho rockyovské cestě jej vedl nevlastní bratr Dicky, bývalý šampión, který kdysi úspěšnou kariéru vyměnil za drogy a kriminální činnost. Touha porazit soupeře v ringu se mění i v boj za rodinu a vlastní hrdost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (1 036)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Občas zmlátím boxerský pytel do bezvědomí, ale proti libovolnému černému svalovci bych se do ringu postavil pouze s neprůstřelnou vestou na těle, brankářskou helmou na hlavě a nataženým glockem v ruce. Přesto si dovolím tvrdit, že Fighter nenabízí box nijak zázračných kvalit a většinu vítězných úderů u mě získává pouze zásluhou Christiana Balea, jehož anorektik na cracku mne bavil snad v každé scéně. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem je, že tohle drama podle skutečné události šlape velmi předvídatelnou cestou. A otázkou také zůstává, zda divák stále prahne po těch velkých životopisných cest na samotný vrchol. Fighter je boxerský film, ve kterém jde o box až v nějakém dalším plánu. Fighter je polodokomuntární poctivá filmařina, které nejlépe sluší označení sociální drama. Nejde tu až tak o to, zda hlavní hrdina v ringu někomu namlátí a jak efektně to kamera zachytí, podstatné je, zda se mezi provazy vůbec dostane, kdo mu bude dělat trenéra, kdo ho bude v publiku podporovat, kdo si bude ve vězení na telefonu nervózně užírat nehty. Každý tu musí ujít pořádný kus cesty, naštěstí k tomu hercům nabízí režisér David O. Russell velmi slušné podmínky. Právě herci jsou do jednoho výborní, cukrkandlovost neberu, protože si vzápětí musím vzpomenout na podobně laděnou a mnohem horší (rozuměj sterilní a akademickou) Těžkou váhu. Tudíž jsem za Fightera o to víc rád!! ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Scott Silver, Paul Tamasy, Eric Johnson .. Bale je strašněj, děj je omletá pohádka s dost otravnými doplňky a ten David Ó‘tarutina'Russell prostě nebyl nejlepší volba. Ubíjející obyčejnost, bez silnějšího dramatického napětí a podivně až nedostatečně natočenými boxerskými souboji. Pokud někdo včas otevře oči, půjde se z Oscarů takřka s prázdnou. Samozřejmě, pár kol to tak ve výše zmíněných bodech absolutně platit nemusí, ale na oslavné K.O. to nestačí… ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Špičkový drama, který spíš než by bylo o boxu, tak o rodině jako takové. Hodně "vyvedená" americká rodinka, kde je vechno naruby (tak jako všude je něco ... jak se říká), dva bratři, oba nadaní, jeden feťák, druhý naprosto nevýrazný, jednoduchý, neprůbojný, ale fyzicky nadaný boxer ... O tom, jak málem oba proserou svůj život, svoje obrovské možnosti, kvality, příležitosti ... ale nakonec se všichni vzchopí. Závěr v ringu, kdy se raduje celá rodina je opravdu dojemný. Boxerské souboje nejsou vůbec hlavním obsahem filmu, ale jsou špičkově choreograficky a "dokumentárně" zpracované. Každé Wardovo vítězství = KO je prostě adrenalinový orgasmus ... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Když se řekne box, nejdříve se mi vybaví reální boxeři (Tyson, Ali) a pak ti filmoví (Rocky a Jake LaMotta). Boxerské filmy mám jednoduše rád, a proto jsem se na Fightera opravdu těšil a věřil jsem, že po jeho zhlédnutí přibude do té filmové trojice jméno Micky Ward. Bohužel, nepřibude. The Fighter je film, který měl na to být jedním z nejlepších, být něco extra. Bohužel, tohle se nestalo a film je zcela průměrný. Na 115 minut připadne pouze jediná silnější scéna, jinak se u televize nudíte. A začnete se sami sebe ptát, kde se stala chyba, proč mě tenhle film tak nudí? A pak, po nějaké hodině, jsem na to přišel. Já prostě neuvěřil Wahlbergovi toho boxera. Fakt ne. Za celý film mi přišel takový nijaký, až nudný. To Bale, to je Wahlbergův dokonalý protipól. Christian podal další skvělý výkon, který podle všeho bude oceněn Oscarem (a oprávněným). Taky se mi nelíbila ta kamera. Nejsem odborník, ale působila na mě takovým tím hnusným digitálním dojmem, díky kterému i některé zápasy vypadaly směšně. Nevím, jestli to byl záměr, ale pokud ano, tak nevyšel. A tohle by se dalo říct o celém filmu. Měl na to, být nejlepším, ale hodil ručník do ringu v polovině prvního kola. A to je špatně… 60 %. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Role trenéra boxera Warda (Mark Wahlberg) byla nabídnuta jeho skutečnému trenérovi Mickeymu O'Keefeovi. Ten nejdříve odmítl, protože neměl s filmováním doposud žádné zkušenosti. Nakonec se ale nechal přesvědčit a ztvárnil tak sám sebe. (oje)
  • Tělocvična, ve které Micky (Mark Wahlberg) trénuje, je Lowell West End – tělocvična, ve které trénoval skutečný Micky a která je dodnes funkční. (HellFire)

Související novinky

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Renner a Cooper plánují velký podraz

Renner a Cooper plánují velký podraz

19.07.2012

Tvůrce oscarového Fightera David O. Russell se nadobro rozhodl pro svůj další projekt. Thriller, jehož původní název zněl American Bullshit, ale nakonec bude přejmenován, opět počítal s Christianem… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Reklama

Reklama