Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hvězdně obsazené biografické drama The Fighter v hlavních rolích s Markem Wahlbergem a Christianem Balem vypráví skutečný příběh o nepravděpodobné cestě Mickyho Warda za boxerským titulem v kategorii velterovy váhy. V jeho rockyovské cestě jej vedl nevlastní bratr Dicky, bývalý šampión, který kdysi úspěšnou kariéru vyměnil za drogy a kriminální činnost. Touha porazit soupeře v ringu se mění i v boj za rodinu a vlastní hrdost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (1 036)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Wahlberg je tichá, nenápadná, ale nezastaviteľná sila, ktorá ten film ťahá dopredu cez všetky jeho vzlety a pády, cez prívaly klišé a pátosu až po absolútne geniálne pasáže (celá scéna v telocvični po Dickyho návrate z basy je ako z iného, stokrát lepšieho filmu). Ostatní okolo neho oscarovo tajtrlíkujú, on si nezlomne ide svoje, a presne to tá postava potrebovala. Rovnako výborná je Amy Adams - baví ma, ako sa tieto disneyovské princezničky vypracovávajú na špičkové (a veľmi sexy) herečky (viď Anne Hathaway). Bezchybná réžia. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Oproštěno od zbytečného patosu a sentimentu. Boxerské drama, které tu dlouho nebylo. Především pak ústřední dvojice hraje na výbornou. Bale zase ukazuje, co je schopen pro svou roli udělat. Od Batmana dal dolu dobrých 20 kilogramů a jeho pohublý, drogově závislý vysloužilec ze světa boxu je postava velmi dobře zahraná. V některých dialozích má snímek velmi dramatickou linku a to z něj dělá místy překvapivě strhující záležitost. Nejsou to zdaleka fighty, které drží film nad vodou. Pár jich je, ale za zmínku moc nestojí. Oscarové nominace chápu, vždyť za box se dávají sošky odjakživa (proč snad raději neřešit). Daleko rychlejší a chytřejší, než jsem čekal. Cinderella man je proti tomu naprostá nula. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hlava, tělo - hasič, dělo.. Forma „Zuřícího telátka“ je stejně jako úvodní říkanka lehce vulgární a obsah ani na moment neopustí provazy žánrového ringu (bývalý boxer Rosťa Osička by řekl, že je telegrafovaný, tedy dopředu čitelný). Russell mohl na nadstavbě v podobě buranské rodiny, která Mickymu plní funkci olověného tréninkového závaží, zapracovat lépe, ale proč by překračoval vlastní rutinérský stín. Odpudivý Bale, kterému se temeno leskne jak rozhodcovský gong, své „hledání krásy v bestii“ zvládá přesvědčivě, přesto však nad něj stavím Amy Adams, která v méně vděčné roli předvedla přirozenost v široké škále emocí. Apropo, Sugar Ray Leonard s tím soupeřem, co by nyní atakoval dolní limit lehké kostlivcové muší, neprohrál, ale to by „lokálním legendám“ ubralo v diváckých očích ještě více na zajímavosti.. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejsilnější reakcí, kterou se ve mně Fighterovi podařilo vyvolat, je zvědavost, jestli si Bale za svoji pohublou zfetovanou vedlejší postavu bratra / trenéra toho Oscara opravdu odnese. Já bych mu jej i docela přál, protože ačkoli na mě celé toto dílko působilo jako klasický kalkul pro sbírání cen, tak právě a jenom Baleův výkon ze vší té vypočítavosti opravdu ční a dokázal mě zaujmout (což se kalkulům z posledních let nepodařilo, viz třeba Invictus a Milk). Jinak je to obyčejný příběh o tom, jak se jeden nenápadný "loser" dostane až na vrchol, přičemž jsem ale ze samotného filmu nezískal pocit, že by to právě Mickyho Warda stálo nějaké velké povšimnutíhodné úsilí. The Fighter rozhodně není špatným filmem, ale moje sympatie putují jinam. 6/10 ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Ring je přes ulici. Cože? No jo, je to tam takový menší, takže se tam nevejde ani šatna. .. absurdní, ale začít se nějak musí. / Micky (psáno bez písmenka e) si měl už dávno sbalit svých pět švestek, protože pohybovat se v kruhu tolika semetrik se prostě nedá. A stejně tak jeho starší brácha Dicky, trošku mešuge díky hulení cracku, který mu dává zapomenout na konec jeho boxerské kariéry. Vězte, že tohle není tak moc o boxu, ale spíše o přežívání v americkém zapadákově jménem Lowell a zběsilých vztazích s rodinou, která se přece tak miluje. / Mark Wahlberg se s rukavicemi ohánět umí, ale herecky prohrává s vyhublým Christianem Baleem K.O. už v prvním kole, ačkoliv to nejsou soupeři v ringu. A i ta řízná muzika k tomu pasuje .. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

Související novinky

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Renner a Cooper plánují velký podraz

Renner a Cooper plánují velký podraz

19.07.2012

Tvůrce oscarového Fightera David O. Russell se nadobro rozhodl pro svůj další projekt. Thriller, jehož původní název zněl American Bullshit, ale nakonec bude přejmenován, opět počítal s Christianem… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Reklama

Reklama