Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdně obsazené biografické drama The Fighter v hlavních rolích s Markem Wahlbergem a Christianem Balem vypráví skutečný příběh o nepravděpodobné cestě Mickyho Warda za boxerským titulem v kategorii velterovy váhy. V jeho rockyovské cestě jej vedl nevlastní bratr Dicky, bývalý šampión, který kdysi úspěšnou kariéru vyměnil za drogy a kriminální činnost. Touha porazit soupeře v ringu se mění i v boj za rodinu a vlastní hrdost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (1 037)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takže stačí ke klasické a ohrané boxérské cestě na vrchol naroubovat problémového věčně zfetovaného bratra a nominace na nejlepší scénář je na světě? To si snad někdo dělá srandu ne? Nepochopil jsem, když byl na Globech oceněn nominací Cizinec a teďka nerozumím tomuhle. Vždyť ta šablona bije do očí. Dokonce jsem se tím pádem přistihl že fandím Angličanovi, aby hlavně film neskončil happyendem. Jinak Bale opět přesvědčivě vyzáblý a Wahlberg po dlouhé době hraje v něčem co má úroveň. Já jej mám stejně pořád nejraději jako Dirka Digglera. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

V podstatě nulová hodnota pro opětovné zhlédnutí. A kdybych už do toho měl jít, tak kvůli Baleovi, jehož herectví je v tomto případě jednoduše nepopsatelné. Skvělý herec, Oscara bych si doma vystavil na čestné místo, a byl na něj náležitě hrdý, protože bych věděl, že jsem si ho zasloužil(!). Nechápu, jak to Christianovo tělo zvládá, že pokaždé udělá pro svou roli maximum... Ani Wahlberg se vedle slavnějšího kolegy rozhodně neztratí - naopak. Při závěrečné scéně jsem tam byl s nimi, tak věrohodně to na mě působilo, v souvislosti s čímž se mi jako výborný nápad zdála kamera při zápasech: (nejen) zde si O. Russel určitě zaslouží vyzdvihnout... Hudbu jsem moc nevnímal (V.A.čko je ale perfektní), polovinu snímku celkem prozíval (což je s podivem, protože se tam pořád něco děje), ale jinak vcelku spokojenost. Ovšem ne pětihvězdičková. A víte co, stačilo by jedno slovo: Bale. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejsilnější reakcí, kterou se ve mně Fighterovi podařilo vyvolat, je zvědavost, jestli si Bale za svoji pohublou zfetovanou vedlejší postavu bratra / trenéra toho Oscara opravdu odnese. Já bych mu jej i docela přál, protože ačkoli na mě celé toto dílko působilo jako klasický kalkul pro sbírání cen, tak právě a jenom Baleův výkon ze vší té vypočítavosti opravdu ční a dokázal mě zaujmout (což se kalkulům z posledních let nepodařilo, viz třeba Invictus a Milk). Jinak je to obyčejný příběh o tom, jak se jeden nenápadný "loser" dostane až na vrchol, přičemž jsem ale ze samotného filmu nezískal pocit, že by to právě Mickyho Warda stálo nějaké velké povšimnutíhodné úsilí. The Fighter rozhodně není špatným filmem, ale moje sympatie putují jinam. 6/10 ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jsem rozmlsaná. Definitivně jsem rozmlsaná. Už se mi skoro nic nelíbí. Zvláště ne Christian Bale, který se pitvoří, jenom aby dokázal, jak strašně dobrý herec je. Rozumíte tomu, mně vadí, že on tak dobře hraje. Co já jsem to za magora. Co on je to za magora. Jednou ho tenhle styl života zabije. (A to nemluvím o tom, že mě to celé nebavilo, postavy byly jedna nesympatičtější než druhá a o box šlo až na posledním místě.) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný boxerský film s Wahlbergem a Balem. Jsem vlastně podiven, že jsem se k filmu nedostal dříve. Jedná se sice především o Drama dvou bratrů, kteří mají problémy v rodině a jeden z nich je závislý na cracku, ale když se Wahlberg dostane do Ringu, tak se je většinou, na co koukat. Především finální zápas se povedl na výbornou. Bavil jsem se, ale k plnému počtu chyběl emocionální dopad. Byly lepší kousky, ale tenhle určitě nezaostává. 80% ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

Související novinky

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Renner a Cooper plánují velký podraz

Renner a Cooper plánují velký podraz

19.07.2012

Tvůrce oscarového Fightera David O. Russell se nadobro rozhodl pro svůj další projekt. Thriller, jehož původní název zněl American Bullshit, ale nakonec bude přejmenován, opět počítal s Christianem… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Reklama

Reklama