Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hvězdně obsazené biografické drama The Fighter v hlavních rolích s Markem Wahlbergem a Christianem Balem vypráví skutečný příběh o nepravděpodobné cestě Mickyho Warda za boxerským titulem v kategorii velterovy váhy. V jeho rockyovské cestě jej vedl nevlastní bratr Dicky, bývalý šampión, který kdysi úspěšnou kariéru vyměnil za drogy a kriminální činnost. Touha porazit soupeře v ringu se mění i v boj za rodinu a vlastní hrdost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (1 036)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný boxerský film s Wahlbergem a Balem. Jsem vlastně podiven, že jsem se k filmu nedostal dříve. Jedná se sice především o Drama dvou bratrů, kteří mají problémy v rodině a jeden z nich je závislý na cracku, ale když se Wahlberg dostane do Ringu, tak se je většinou, na co koukat. Především finální zápas se povedl na výbornou. Bavil jsem se, ale k plnému počtu chyběl emocionální dopad. Byly lepší kousky, ale tenhle určitě nezaostává. 80% ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Športová dráma o jednej pošahanej boxerskej rodine a aj keď sa námetom nejedná o nič výnimočné, pozerá sa to jednoducho dobre. Rozumne napísaný príbeh, sympatické postavy bratov, boxerské zápasy a dobrí herci. Ubehlo to veľmi rýchlo a ja som bol spokojný. Jedna z tých najlepších športových drám poslednej doby. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Jsem rozmlsaná. Definitivně jsem rozmlsaná. Už se mi skoro nic nelíbí. Zvláště ne Christian Bale, který se pitvoří, jenom aby dokázal, jak strašně dobrý herec je. Rozumíte tomu, mně vadí, že on tak dobře hraje. Co já jsem to za magora. Co on je to za magora. Jednou ho tenhle styl života zabije. (A to nemluvím o tom, že mě to celé nebavilo, postavy byly jedna nesympatičtější než druhá a o box šlo až na posledním místě.) ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Kromě romantických komediích zbývá jediný žánr, který je plný klišé. A tím je film z prostředí boxu. Fighter obsahuje všechno: Lásku ženy, která to vždy myslí dobře, soupeření a přátelství mezi bratry, potlučené obličeje, pohmožděné kotníky a uraženou ješitnost. Nastává nevyhnutelné přirovnání k filmům Rocky nebo Zuřící býk, ale režisér Russell se spíš snaží, podobně jako Clint Eastwood v Million Dollar Baby, osvěžit téma a najít nové úhly pohledů (které se však velmi hodně podobají televizním záběrům ze skutečných zápasů). Herecké výkony jsou skvělé. Bale mě nikdy nepřestane udivovat svými výzvami k psychické i fyzické změně. Role narkomana, bývalého boxera, který zažívá euforii z jeho jediného okamžiku slávy, kdy porazil Sugara Raye Leonarda a o jehož padlé slávě dokonce HBO natočilo dokument High on Crack Street. Jaký boxerský příběh bude příště? ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

V podstatě nulová hodnota pro opětovné zhlédnutí. A kdybych už do toho měl jít, tak kvůli Baleovi, jehož herectví je v tomto případě jednoduše nepopsatelné. Skvělý herec, Oscara bych si doma vystavil na čestné místo, a byl na něj náležitě hrdý, protože bych věděl, že jsem si ho zasloužil(!). Nechápu, jak to Christianovo tělo zvládá, že pokaždé udělá pro svou roli maximum... Ani Wahlberg se vedle slavnějšího kolegy rozhodně neztratí - naopak. Při závěrečné scéně jsem tam byl s nimi, tak věrohodně to na mě působilo, v souvislosti s čímž se mi jako výborný nápad zdála kamera při zápasech: (nejen) zde si O. Russel určitě zaslouží vyzdvihnout... Hudbu jsem moc nevnímal (V.A.čko je ale perfektní), polovinu snímku celkem prozíval (což je s podivem, protože se tam pořád něco děje), ale jinak vcelku spokojenost. Ovšem ne pětihvězdičková. A víte co, stačilo by jedno slovo: Bale. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Tělocvična, ve které Micky (Mark Wahlberg) trénuje, je Lowell West End – tělocvična, ve které trénoval skutečný Micky a která je dodnes funkční. (HellFire)
  • Richard Eklund, Dicky alebo The Pride of Lowell, za svoju profesionálnu kariéru stál 29-krát v ringu, z toho 19-krát v ňom skončil víťazne, 4 razy po KO. V roku 1978 zápasil so Sugar Ray Leonardom, ale prehral, a nie vyhral, ako sa vo filme spomína. (frxXx)

Související novinky

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Renner a Cooper plánují velký podraz

Renner a Cooper plánují velký podraz

19.07.2012

Tvůrce oscarového Fightera David O. Russell se nadobro rozhodl pro svůj další projekt. Thriller, jehož původní název zněl American Bullshit, ale nakonec bude přejmenován, opět počítal s Christianem… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Reklama

Reklama