Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdně obsazené biografické drama The Fighter v hlavních rolích s Markem Wahlbergem a Christianem Balem vypráví skutečný příběh o nepravděpodobné cestě Mickyho Warda za boxerským titulem v kategorii velterovy váhy. V jeho rockyovské cestě jej vedl nevlastní bratr Dicky, bývalý šampión, který kdysi úspěšnou kariéru vyměnil za drogy a kriminální činnost. Touha porazit soupeře v ringu se mění i v boj za rodinu a vlastní hrdost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (1 037)

movie 

všechny recenze uživatele

Scén z ringu je tu minimum, ale i cca. těch 15 minut stojí za to. Poslední bitva je i přes svoji nezaujatost naprosto strhující a skoro se mi draly slzy do očí, fakt (jako hlavně díky vnitrní síle celý tý scény). Je to docela dojemný, ale ne ve smyslu smutný, ale fakt silný a naplňující. Russell se nijak zvlášť nezasekává na detailech, všechno odsípá jak má a rozhodnutí se tady dělají dost rychle. Wahlberg je bezchybný a Bale si tu dává další herecký koncert v převleku. Jděte do toho! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Scott Silver, Paul Tamasy, Eric Johnson .. Bale je strašněj, děj je omletá pohádka s dost otravnými doplňky a ten David Ó‘tarutina'Russell prostě nebyl nejlepší volba. Ubíjející obyčejnost, bez silnějšího dramatického napětí a podivně až nedostatečně natočenými boxerskými souboji. Pokud někdo včas otevře oči, půjde se z Oscarů takřka s prázdnou. Samozřejmě, pár kol to tak ve výše zmíněných bodech absolutně platit nemusí, ale na oslavné K.O. to nestačí… ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Něco mě na tom filmu hrozně chybělo, nevím přesně co, ale třeba takovej Gladiator mě dostal víc. Možná to bylo tím, že zatím co Christian svou roli odehrál, tak Mark "pouze" odmakal. Jasně to bude ono u Marka končila veškerá snaha o emotivní vyznění. Ten kluk je dobrej, já ho mám hrozně rád, ale prostě je to tank a ne herec. Tady se po postavě boxera chtělo trošku víc než jen chlapácký charisma a kukuč a i když Mark dal roli evidentně co to šlo, ten herecký rozdíl mezi ním a Christianem je až příliš velký než aby se tam mezi ně dalo vejít jen jedno malé "rovná se". Jinak abych to Markovi zase trošku vrátil, tak fyzická příprava za jedna a ten první zvedák v závěrečným souboji, to byl nejlepší uder co jsem kdy v boxerských filmech viděl. Atmosféru to má taky velmi dobrou, tady patří moje děkan rejžovi. O poctivosti k divákovi se dá taky mluvit, třeba ta úvodní scéna kdy jdou před kameru jen ruce dopňuje úžasně realnej a přitom nepatrnej zvuk, to bylo vynikající. Ovšem nemůžu si pomoc, ze všeho nejradši s postavama boxerů souzním a přeju si aby svýho soka v tom druhým zkurveným rohu ringu rozmačkali jak masařku na hovně a když si vemu takovýho Gladiátora nebo Homeboy tam jsem ty kluky miloval a bylo to tam, tady Marka jsem měl "jen" rád, ale ty emoce typu "udělej z něj krupicovou kaši s malinovou polevou" tam bohužel nebyli a to je hlavní důvod proč filmu nakonec vykéruju "jen" tři hvězdy. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Kromě romantických komediích zbývá jediný žánr, který je plný klišé. A tím je film z prostředí boxu. Fighter obsahuje všechno: Lásku ženy, která to vždy myslí dobře, soupeření a přátelství mezi bratry, potlučené obličeje, pohmožděné kotníky a uraženou ješitnost. Nastává nevyhnutelné přirovnání k filmům Rocky nebo Zuřící býk, ale režisér Russell se spíš snaží, podobně jako Clint Eastwood v Million Dollar Baby, osvěžit téma a najít nové úhly pohledů (které se však velmi hodně podobají televizním záběrům ze skutečných zápasů). Herecké výkony jsou skvělé. Bale mě nikdy nepřestane udivovat svými výzvami k psychické i fyzické změně. Role narkomana, bývalého boxera, který zažívá euforii z jeho jediného okamžiku slávy, kdy porazil Sugara Raye Leonarda a o jehož padlé slávě dokonce HBO natočilo dokument High on Crack Street. Jaký boxerský příběh bude příště? ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Když se řekne box, nejdříve se mi vybaví reální boxeři (Tyson, Ali) a pak ti filmoví (Rocky a Jake LaMotta). Boxerské filmy mám jednoduše rád, a proto jsem se na Fightera opravdu těšil a věřil jsem, že po jeho zhlédnutí přibude do té filmové trojice jméno Micky Ward. Bohužel, nepřibude. The Fighter je film, který měl na to být jedním z nejlepších, být něco extra. Bohužel, tohle se nestalo a film je zcela průměrný. Na 115 minut připadne pouze jediná silnější scéna, jinak se u televize nudíte. A začnete se sami sebe ptát, kde se stala chyba, proč mě tenhle film tak nudí? A pak, po nějaké hodině, jsem na to přišel. Já prostě neuvěřil Wahlbergovi toho boxera. Fakt ne. Za celý film mi přišel takový nijaký, až nudný. To Bale, to je Wahlbergův dokonalý protipól. Christian podal další skvělý výkon, který podle všeho bude oceněn Oscarem (a oprávněným). Taky se mi nelíbila ta kamera. Nejsem odborník, ale působila na mě takovým tím hnusným digitálním dojmem, díky kterému i některé zápasy vypadaly směšně. Nevím, jestli to byl záměr, ale pokud ano, tak nevyšel. A tohle by se dalo říct o celém filmu. Měl na to, být nejlepším, ale hodil ručník do ringu v polovině prvního kola. A to je špatně… 60 %. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Při Mickyho (Mark Wahlberg) příchodu do ringu k zápasu s Alfonsem Sanchezem (Miguel Espino) hraje skladba od Dropkick Murphys s názvem „Warrior’s Code“ ze stejnojmenného alba, které bylo věnováno Mickymu Wardovi a které bylo vydáno až v roce 2005. (JardaBauer)

Související novinky

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Renner a Cooper plánují velký podraz

Renner a Cooper plánují velký podraz

19.07.2012

Tvůrce oscarového Fightera David O. Russell se nadobro rozhodl pro svůj další projekt. Thriller, jehož původní název zněl American Bullshit, ale nakonec bude přejmenován, opět počítal s Christianem… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Reklama

Reklama