Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hvězdně obsazené biografické drama The Fighter v hlavních rolích s Markem Wahlbergem a Christianem Balem vypráví skutečný příběh o nepravděpodobné cestě Mickyho Warda za boxerským titulem v kategorii velterovy váhy. V jeho rockyovské cestě jej vedl nevlastní bratr Dicky, bývalý šampión, který kdysi úspěšnou kariéru vyměnil za drogy a kriminální činnost. Touha porazit soupeře v ringu se mění i v boj za rodinu a vlastní hrdost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (1 036)

genetique 

všechny recenze uživatele

Klasické rockyovské príbehy boxerov, ktorí sa celý film pripravujú na dôležitý zápas s malými obmenami vo vedľajších postavách a v pointe, už nie sú dnes takým lákadlom ako bývali kedysi. Životné príbehy skutočných boxerov však majú oveľa spletitejší, rozmanitejší a hodnotnejší charakter, a tak je načase siahnuť aj po nich. Obzvlášť vtedy, keď sa réžie ujme dobrý režisér a v hlavných roliach nie sú len obyčajní svalovci, ale aj herci, ktorí dokážu svoje remeslo obhájiť, zahrať čo je potrebné a nielen rozdať pár úderov v ringu. Očividne je síce Wahlbergova hlavná postava boxera, na ktorej stavia celý príbeh v pozadí charizmatickej vedľajšej postavy Christiana Balea, Mark však herecky veľmi milo prekvapil a vo svojich výstupoch ani raz nesklamal. Snáď okrem lepšej hudobnej zložky a trošku lepšie zvládnuteho a zdramatizovaného záveru má tento film všetko, čo som od neho očakával. 85%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hlava, tělo - hasič, dělo.. Forma „Zuřícího telátka“ je stejně jako úvodní říkanka lehce vulgární a obsah ani na moment neopustí provazy žánrového ringu (bývalý boxer Rosťa Osička by řekl, že je telegrafovaný, tedy dopředu čitelný). Russell mohl na nadstavbě v podobě buranské rodiny, která Mickymu plní funkci olověného tréninkového závaží, zapracovat lépe, ale proč by překračoval vlastní rutinérský stín. Odpudivý Bale, kterému se temeno leskne jak rozhodcovský gong, své „hledání krásy v bestii“ zvládá přesvědčivě, přesto však nad něj stavím Amy Adams, která v méně vděčné roli předvedla přirozenost v široké škále emocí. Apropo, Sugar Ray Leonard s tím soupeřem, co by nyní atakoval dolní limit lehké kostlivcové muší, neprohrál, ale to by „lokálním legendám“ ubralo v diváckých očích ještě více na zajímavosti.. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem je, že tohle drama podle skutečné události šlape velmi předvídatelnou cestou. A otázkou také zůstává, zda divák stále prahne po těch velkých životopisných cest na samotný vrchol. Fighter je boxerský film, ve kterém jde o box až v nějakém dalším plánu. Fighter je polodokomuntární poctivá filmařina, které nejlépe sluší označení sociální drama. Nejde tu až tak o to, zda hlavní hrdina v ringu někomu namlátí a jak efektně to kamera zachytí, podstatné je, zda se mezi provazy vůbec dostane, kdo mu bude dělat trenéra, kdo ho bude v publiku podporovat, kdo si bude ve vězení na telefonu nervózně užírat nehty. Každý tu musí ujít pořádný kus cesty, naštěstí k tomu hercům nabízí režisér David O. Russell velmi slušné podmínky. Právě herci jsou do jednoho výborní, cukrkandlovost neberu, protože si vzápětí musím vzpomenout na podobně laděnou a mnohem horší (rozuměj sterilní a akademickou) Těžkou váhu. Tudíž jsem za Fightera o to víc rád!! ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.2/10] | me: Kvalitne členený film so známou líniou deja obohatený však o neuveriteľne skvelý výkon Bale-a ale aj ostatných kolegov stojacích v rade hneď za ním. Pravdepodobne to bolo postavou, ktorú stvárnil keďže bola určite výraznejšia ako samotný fighter. Tak, či onak - spôsob akým nám to prezentoval bol dokonale presvedčivý. Vždy som mal rád Balea, no a tento krát opať potvrdil svoje kvality pričom zdvihol látku opäť o čosi vyššie. Vynikajúce. Ostatné herecké výkony mu autenticky sekundujú a tak sa celý film nesie v svižnom tempe. Fakt dobrý film. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jsem rozmlsaná. Definitivně jsem rozmlsaná. Už se mi skoro nic nelíbí. Zvláště ne Christian Bale, který se pitvoří, jenom aby dokázal, jak strašně dobrý herec je. Rozumíte tomu, mně vadí, že on tak dobře hraje. Co já jsem to za magora. Co on je to za magora. Jednou ho tenhle styl života zabije. (A to nemluvím o tom, že mě to celé nebavilo, postavy byly jedna nesympatičtější než druhá a o box šlo až na posledním místě.) ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Mark Wahlberg (Micky Ward) se zřekl honoráře a nechtěl zaplatit žádnou zálohu před započetím natáčení. Honorář Christiana Balea (Dicky Eklund) činil 250 000 dolarů. (HellFire)
  • Na tlačovke pred bojom o titul Shea Neary (Anthony Molinari) vyhlási, že chce poriadného súpera ako je Gatti. V skutočnosti nikdy spolu nezápasili, ale zato Ward (Mark Wahlberg) sa s nim stretol až trikrát. Raz vyhral a dva zápasy prehral. Dva z ich súbojov boli vyhlásené za zápas roka a jedno kolo dokonca za kolo storočia. (frxXx)

Související novinky

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Renner a Cooper plánují velký podraz

Renner a Cooper plánují velký podraz

19.07.2012

Tvůrce oscarového Fightera David O. Russell se nadobro rozhodl pro svůj další projekt. Thriller, jehož původní název zněl American Bullshit, ale nakonec bude přejmenován, opět počítal s Christianem… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Reklama

Reklama