Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdně obsazené biografické drama The Fighter v hlavních rolích s Markem Wahlbergem a Christianem Balem vypráví skutečný příběh o nepravděpodobné cestě Mickyho Warda za boxerským titulem v kategorii velterovy váhy. V jeho rockyovské cestě jej vedl nevlastní bratr Dicky, bývalý šampión, který kdysi úspěšnou kariéru vyměnil za drogy a kriminální činnost. Touha porazit soupeře v ringu se mění i v boj za rodinu a vlastní hrdost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (1 037)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Christian Bale tu hraje opravdu skvěle a Amy Adams mě přesvědčila, že je opravdu tak hezká jak se říká. Ale je tu také fakt škaredé prostředí kde se film odehrává, škaredí herci (znáte tu o boxerovi a jeho šesti ošklivých sestrách ? já už jo), kteří mi přivozovali záchvaty smíchu, absolutně neprocítěné zápasy snad až jen na ten finálový (come on, chápu že box je vedlejší ale trochu víc úsilí jste vynaložit mohli) a hlavně tu je ten ňouma Wahlberg (jehož výraz by unudil i i to nejhyperaktivnější dítě co zrovna dostalo dávku adrenalinu), tohle už by prostě nezachránil ani sebelepší sad-end (kterého se vlastně ani nedočkám). Tohle že je Oscarový snímek ? C'mon. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo môžem vyčítať tomuto filmu je, že tvorci venovali prehnane veľa pozornosti drogovej závislosti a miestami to pôsobilo viac ako proti-drogová kampaň ako film o Wardovej boxerskej kariére. Aj napriek tomu ide o celkom vydarený kúsok plný emócií, postavenom na silnom príbehu, čo spolu s Wahlbergom a Amy Adams vytvára príjemnú atmosféru a dobrý filmový zážitok. ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, jaký dokáže být Bale (stejně jako Daniel Day-Lewis) perfekcionalista a dokáží se pro svou roli fakt až sebemrskačsky obětovat... Výtečný film, co mě jen trochu rušilo bylo obsazení M.Wahlberga (ne že by to byl špatný herec), ale na roli špičkového sportovce třicátníka...? Ale jak jak jsem řekl, to jen jen zanedbatelný rušivý pocit.... 90% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $93,617,009Tržby Celosvetovo $129,190,869Tržby za predaj Blu-ray v USA $13,969,595 //počet predaných kusov 653,566 Tržby za predaj DVD v USA $26,332,705 //počet predaných kusov 1,441,429Chriastian Bale((vytiahol zo skrine smrtku)) a citeľne opäť ako živel si ukradne film pre seba, Oscar pre neho zaslúžene, aj keď to mal byť už aspoň v poradí tretí(Mechanic+Drsné časy=boli nedocenené výkony). Neokukaná réžia a tým pádom v celku dobrý prírastok do boxového súdka, Wardova rodina skoro ako z horroru tie niektoré jeho sestry fakt des, dobrá kamera, Wahlberg v pohode. /80%/ ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejsilnější reakcí, kterou se ve mně Fighterovi podařilo vyvolat, je zvědavost, jestli si Bale za svoji pohublou zfetovanou vedlejší postavu bratra / trenéra toho Oscara opravdu odnese. Já bych mu jej i docela přál, protože ačkoli na mě celé toto dílko působilo jako klasický kalkul pro sbírání cen, tak právě a jenom Baleův výkon ze vší té vypočítavosti opravdu ční a dokázal mě zaujmout (což se kalkulům z posledních let nepodařilo, viz třeba Invictus a Milk). Jinak je to obyčejný příběh o tom, jak se jeden nenápadný "loser" dostane až na vrchol, přičemž jsem ale ze samotného filmu nezískal pocit, že by to právě Mickyho Warda stálo nějaké velké povšimnutíhodné úsilí. The Fighter rozhodně není špatným filmem, ale moje sympatie putují jinam. 6/10 ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Mark Wahlberg (Micky Ward) začal s fyzickou přípravou na roli již v roce 2005. Přes všechna zpoždění a odkládání projektu pokračoval v každodenním tréninku, a to až do července 2009, kdy bylo zahájeno natáčení. (oje)
  • Snímka bola nakrútená za iba 33 dní. (ash99)
  • Severoamerické tržby byly 93,6 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 129,2 mil. (NIRO)

Související novinky

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Renner a Cooper plánují velký podraz

Renner a Cooper plánují velký podraz

19.07.2012

Tvůrce oscarového Fightera David O. Russell se nadobro rozhodl pro svůj další projekt. Thriller, jehož původní název zněl American Bullshit, ale nakonec bude přejmenován, opět počítal s Christianem… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Reklama

Reklama