Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdně obsazené biografické drama The Fighter v hlavních rolích s Markem Wahlbergem a Christianem Balem vypráví skutečný příběh o nepravděpodobné cestě Mickyho Warda za boxerským titulem v kategorii velterovy váhy. V jeho rockyovské cestě jej vedl nevlastní bratr Dicky, bývalý šampión, který kdysi úspěšnou kariéru vyměnil za drogy a kriminální činnost. Touha porazit soupeře v ringu se mění i v boj za rodinu a vlastní hrdost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (1 037)

POMO 

všechny recenze uživatele

Rodinná dráma (v zmysle “dráma o rodine”, nie “dráma pre celú rodinu”), ktorú z priemeru vyťahuje iba excelujúci Christian Bale (podobná rola ako v Harsh Times). Psychologicky dôveryhodný a herecky sústredený film, ktorý do žánru komorných vzťahoviek neprináša nič nové, ani neponúka výraznejšie dramatické momenty. Markovi Wahlbergovi sa rola hodí pre jeho real-life background, ale film na jeho mieste potreboval skutočného herca Baleovho formátu. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Všechno šlape jak má, herci svoje postavy zahráli excelentně, hlavně Christian Bale všechny na plátně převálcoval a doufám, že si zlatého plešouna za vedlejší roli odnese... příběhová línie je zajímavá a jediné, co zde drhne jsou boxerské souboje, které nejsou kdovíjak povedené a bohužel, co beru jako velké mínus, že jsem v závěrečném utkání nebyl napnutý a bylo mě jedno, jak zápas skončí. I když přimhouřím oči, tak hodnotím 4 hvězdičky… ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, jaký dokáže být Bale (stejně jako Daniel Day-Lewis) perfekcionalista a dokáží se pro svou roli fakt až sebemrskačsky obětovat... Výtečný film, co mě jen trochu rušilo bylo obsazení M.Wahlberga (ne že by to byl špatný herec), ale na roli špičkového sportovce třicátníka...? Ale jak jak jsem řekl, to jen jen zanedbatelný rušivý pocit.... 90% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Bale udělal z vedlejší role hlavní. Marky Mark hraje tuctového bouchače, kolem kterého se to všechno mele, ale Bale nejen že si Dickyho maximálně vychutnává, ale nezapomíná ho respektovat jako člověka. Kusy filmu táhne jenom on a některé momenty si zapamatujete jen díky němu. David O. Russell je další skryté eso Fightera a žene celý film kupředu. Závěrečná bitka je tak precizně vyvážená, že celé ty rodiné trampoty mízí v propasti času a i ty klišovité pasáže s pomocí herců slušně překonává. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

V crackových výparech a v zápachu peroxidu na boxerský Olymp. Sympatická, byť nedůsledná, syntéza royckovské žánrovky s rodinně-sociálním dramatem, která tak trochu netuší, na kterou stranu mlátit víc, tak tam radši sype jistotu. Díky Balovi a hodně šťavnatému finále vítězí především sympatie, i když otázka, proč Aronofsky sáhl po efektnější pomádě z Čajkovského mě nepřestává trápit. "Fighter" je prostě skromnější a sympatičtější látka. A nejenom proto, že má koule. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Při Mickyho (Mark Wahlberg) příchodu do ringu k zápasu s Alfonsem Sanchezem (Miguel Espino) hraje skladba od Dropkick Murphys s názvem „Warrior’s Code“ ze stejnojmenného alba, které bylo věnováno Mickymu Wardovi a které bylo vydáno až v roce 2005. (JardaBauer)

Související novinky

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Renner a Cooper plánují velký podraz

Renner a Cooper plánují velký podraz

19.07.2012

Tvůrce oscarového Fightera David O. Russell se nadobro rozhodl pro svůj další projekt. Thriller, jehož původní název zněl American Bullshit, ale nakonec bude přejmenován, opět počítal s Christianem… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Reklama

Reklama