Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hvězdně obsazené biografické drama The Fighter v hlavních rolích s Markem Wahlbergem a Christianem Balem vypráví skutečný příběh o nepravděpodobné cestě Mickyho Warda za boxerským titulem v kategorii velterovy váhy. V jeho rockyovské cestě jej vedl nevlastní bratr Dicky, bývalý šampión, který kdysi úspěšnou kariéru vyměnil za drogy a kriminální činnost. Touha porazit soupeře v ringu se mění i v boj za rodinu a vlastní hrdost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (1 036)

Matty 

všechny recenze uživatele

Nejsme televize, jsme HBO - a změníme ti život. Nenásilné prolnutí postupů dokumentárního a hraného filmu (subjektivního vypravěče nahrazuje snaha o dokumentaristickou objektivitu), stejně tak řada podnětů k seminární práci o remediaci (filmové záběry, které se velmi přesvědčivě tváří jako záběry televizní) potěší hlavně studenty filmových věd, ale Fighter nezklame ani jako „obyčejné“, emoce produkující drama. Russel dokáže skrze postavy výborně vykreslit nuzné white trash prostředí, z něhož hrdinové vycházejí a ozřejmit tím jejich touhu dosáhnout něčeho významnějšího. Nemusíte být odborníky přes americký box, abyste odhadli vývin děje, od těch nejklasičtějších příběhů o cestě chudého chlapce za úspěchem se ale Fighter odlišuje. Rodinu, notně pošahanou, nutno dodat, navzdory vžité praxi neglorifikuje – aby prorazil, musí se od svých nejbližších Micky naopak odstřihnout. Vztahy a jejich věrohodnost jsou podstatně důležitější než zápasy, dějící se jaksi bokem hlavního dění. Box zabírá z celého filmu pár minut, mnohé zápasy jsou zredukovány na jakýsi best of výběr, na čem lze dobře vidět Russelův vřelý vztah k filmové zkratce. Scény propojuje zvukovými přechody i titulky, což udržuje diváckou pozornost, šetří čas a vytváří dojem plynulého toku vyprávění. V neposlední řadě Fightera drží na nohou přesvědčivé herecké výkony, zvlášť feťácky vyhublého Christiana Balea, který hraje s podobným nasazením jako Daniel Day-Lewis zamlada (dokonce se mu podobá). Vzhledem k podprůměrným očekáváním ohromné překvapení. 85% Zajímavé komentáře: Marigold, numi, Orthank, SeldomSeen ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem roky a roky odkládal. Zcela jistě proto, že box nemám rád, ale v US je velice oblíbený sport, který si vysloužil mraky dobrých i skvělých filmů. Russellův kousek je zřejmě poslední, který jsem opomíjel, ale vzhledem k tomu, že jsem si v poslední době hodně oblíbil Balea, přišel na řadu. František Fuka by o Fighterovi napsal, že se řadí do jeho oblíbeného žánru "všichni jsou v hajzlu." A skutečně mi přišlo, že se dle mnohých šílený režisér více zaobíral osobními problémy než boxem, navíc v takřka doku-stylu. Ještěže tu je ten Marky Mark. Ten typ filmu, co si pustíte jen jednou a dost. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Máte li IQ průměrné pokojové rostliny a k tomu vás od malička mlátí do hlavy, bude z vás jednou skvělý rohovník a ještě o vás natočí oslavný film. A bude vás hrát Marky Mark (standardní pokrfejs) s anorektickým Batmanem (oscarově skvělým)! Otázkou však zůstává, zaslouží li si vypatlané palice, které žijí jen proto, aby občas daly někomu na držku, vůbec glorifikovat. No, nepochybně ano! Mládež musí mít nějaké silné vzory. A co může být zářnějším příkladem, než vymaštěné, agresivní hovado na cracku? Snad už jen homoupír nebo nedomrlý čarodějnický učeň! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No co k tomu rict. Naprosto nezajimavy drama, naprosto nezajimave natoceny, o naprosto nezajimavym boxerovi. Fakt nechapu to vysoky hodnoceni a ani duvod, proc je film zrovna o nejakym Wardovi. Cely to je toceny civilne, coz znamena zadny hrdinsky pisnicky a kecy o ceste loosera na vrchol, tohle nastesti pusobi uplne jinak nez treba takovej Rocky. Jenze jak je to vsechno takovy civilni, vic nez jako cesta boxera za titulem to vypada jak rodinny drama. Mame tu brachu fetaka a mame tu rodinku slozenou z otravny matky a hromady jeste otravnejsich sester. Vsichni se neustale hadaj, kazdej si mysli, ze vi, co je pro Mickyho nejlepsi a na nejaky zapaseni nebo treninky moc casu nezbejva. No a jak je to toceny civilne, je tu zaroven takova polodokumentarni kamera, takze to vsechno vypada desne normalne, obycejne a nezajimave a obcas az hnusne. Aspon, ze herci jsou docela kvalitni, obzvlast vychrtlej Bale se prekonava. Co se tyce samotnejch zapasu, nemuzu si pomoct, ale Micky nepusobi jako buhvijak dobrej boxer a ty zapasy tak nejak postradaj napeti a clovek ani nema duvod mu fandit. Pro me docela zklamani. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný boxerský film s Wahlbergem a Balem. Jsem vlastně podiven, že jsem se k filmu nedostal dříve. Jedná se sice především o Drama dvou bratrů, kteří mají problémy v rodině a jeden z nich je závislý na cracku, ale když se Wahlberg dostane do Ringu, tak se je většinou, na co koukat. Především finální zápas se povedl na výbornou. Bavil jsem se, ale k plnému počtu chyběl emocionální dopad. Byly lepší kousky, ale tenhle určitě nezaostává. 80% ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Mark Wahlberg (Micky Ward) se na roli připravoval čtyři roky, během té doby díky vzpírání a intenzivnímu výcviku boxu přibral 15 kilogramů. (Snorlax)
  • Při Mickyho (Mark Wahlberg) příchodu do ringu k zápasu s Alfonsem Sanchezem (Miguel Espino) hraje skladba od Dropkick Murphys s názvem „Warrior’s Code“ ze stejnojmenného alba, které bylo věnováno Mickymu Wardovi a které bylo vydáno až v roce 2005. (JardaBauer)

Související novinky

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Renner a Cooper plánují velký podraz

Renner a Cooper plánují velký podraz

19.07.2012

Tvůrce oscarového Fightera David O. Russell se nadobro rozhodl pro svůj další projekt. Thriller, jehož původní název zněl American Bullshit, ale nakonec bude přejmenován, opět počítal s Christianem… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Reklama

Reklama