Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hvězdně obsazené biografické drama The Fighter v hlavních rolích s Markem Wahlbergem a Christianem Balem vypráví skutečný příběh o nepravděpodobné cestě Mickyho Warda za boxerským titulem v kategorii velterovy váhy. V jeho rockyovské cestě jej vedl nevlastní bratr Dicky, bývalý šampión, který kdysi úspěšnou kariéru vyměnil za drogy a kriminální činnost. Touha porazit soupeře v ringu se mění i v boj za rodinu a vlastní hrdost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (1 036)

novoten 

všechny recenze uživatele

Už u úvodních titulků mi došlo, že jsem se Fightera bál zbytečně. A u těch závěrečných zase že obyčejného nebo průhledného v něm nebylo vůbec nic. Herecká sestava udivuje stupňovanými výkony (nepřekvapivě vévodí překrásná Amy Adams), televizně pojaté souboje v ringu vtáhnou a zároveň dodávají potřebný divácký nadhled a nakonec i ta věčně ukřičená, "poloburanská" linka s povedenou rodinkou dostane hlubší smysl a přestane rušit. Tenhle boxerský příběh zkrátka funguje od první do poslední minuty. Některé chyby se totiž opakovat nemusí. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takže stačí ke klasické a ohrané boxérské cestě na vrchol naroubovat problémového věčně zfetovaného bratra a nominace na nejlepší scénář je na světě? To si snad někdo dělá srandu ne? Nepochopil jsem, když byl na Globech oceněn nominací Cizinec a teďka nerozumím tomuhle. Vždyť ta šablona bije do očí. Dokonce jsem se tím pádem přistihl že fandím Angličanovi, aby hlavně film neskončil happyendem. Jinak Bale opět přesvědčivě vyzáblý a Wahlberg po dlouhé době hraje v něčem co má úroveň. Já jej mám stejně pořád nejraději jako Dirka Digglera. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Scott Silver, Paul Tamasy, Eric Johnson | Hudba: Michael Brook | Produkcia: David Hoberman, Todd Lieberman, Ryan Kavanaugh, Mark Wahlberg, Dorothy Aufiero, Paul Tamasy | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Relativity Media, The Weinstein Company, Mandeville Films | Rozpočet: 11 miliónov $ | Tržba: 129,190,869 $ | Ďalší úspešný oscarový pokus so športovnou tematikou, vyždímajúci všetkú silu ľuďských vzťahov okolo toho. Jediné, čo podkopáva plnohodnotný zážitok, je väčný problém filmov spracovať scény s oným športovým dianím - a to hlavne ich reálnosti. Mark Wahlberg veľmi slušne tiahne celý film s jedným výrazom tváre počas celej metráže (ako sme na to zvyknutí), a k výkonu Bale-a sa nebudem vyjadrovať: On je jednoducho z inej sféry herectva ako takého... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Oscar pre Ch. Balea bol určite zaslúžený, ale beriem ho aj ako časť splateného dlhu za výborné výkony vo filmoch, za ktoré oscara nedostal. Po pravde, M. Wahlberg oscara pravdepodobne nikdy nezíska, ale v rámci svojich možnosti to celkom zvládol. Príbeh na moje počudovanie bol oveľa menej o športe a viac o vzťahoch, čo mi vyhovuje. Okrem cesty za boxerským titulom sledujeme ešte niekoľko dejových liniek. Drogovú závislosť, love story, či boj o trénersky post a každá z nich je vydarená a vôbec nemožno povedať, že niektorá z nich je zbytočná. Bale v mnohých scénach pobaví, hlavne únik cez okno-finta, ktorú poznajú všetci, len jemu to akosi nedochádza, čo skôr pochmúrnejšie ladenému príbehu vždy dodá trošku iskry a optimizmu. 80% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Něco mě na tom filmu hrozně chybělo, nevím přesně co, ale třeba takovej Gladiator mě dostal víc. Možná to bylo tím, že zatím co Christian svou roli odehrál, tak Mark "pouze" odmakal. Jasně to bude ono u Marka končila veškerá snaha o emotivní vyznění. Ten kluk je dobrej, já ho mám hrozně rád, ale prostě je to tank a ne herec. Tady se po postavě boxera chtělo trošku víc než jen chlapácký charisma a kukuč a i když Mark dal roli evidentně co to šlo, ten herecký rozdíl mezi ním a Christianem je až příliš velký než aby se tam mezi ně dalo vejít jen jedno malé "rovná se". Jinak abych to Markovi zase trošku vrátil, tak fyzická příprava za jedna a ten první zvedák v závěrečným souboji, to byl nejlepší uder co jsem kdy v boxerských filmech viděl. Atmosféru to má taky velmi dobrou, tady patří moje děkan rejžovi. O poctivosti k divákovi se dá taky mluvit, třeba ta úvodní scéna kdy jdou před kameru jen ruce dopňuje úžasně realnej a přitom nepatrnej zvuk, to bylo vynikající. Ovšem nemůžu si pomoc, ze všeho nejradši s postavama boxerů souzním a přeju si aby svýho soka v tom druhým zkurveným rohu ringu rozmačkali jak masařku na hovně a když si vemu takovýho Gladiátora nebo Homeboy tam jsem ty kluky miloval a bylo to tam, tady Marka jsem měl "jen" rád, ale ty emoce typu "udělej z něj krupicovou kaši s malinovou polevou" tam bohužel nebyli a to je hlavní důvod proč filmu nakonec vykéruju "jen" tři hvězdy. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Mark Wahlberg (Micky Ward) se zřekl honoráře a nechtěl zaplatit žádnou zálohu před započetím natáčení. Honorář Christiana Balea (Dicky Eklund) činil 250 000 dolarů. (HellFire)
  • Micky "Irish" Ward za svoju profesionálnu kariéru vyhral 38 zápasov z 51, z toho 27 po KO. (frxXx)

Související novinky

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Renner a Cooper plánují velký podraz

Renner a Cooper plánují velký podraz

19.07.2012

Tvůrce oscarového Fightera David O. Russell se nadobro rozhodl pro svůj další projekt. Thriller, jehož původní název zněl American Bullshit, ale nakonec bude přejmenován, opět počítal s Christianem… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Reklama

Reklama