Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hvězdně obsazené biografické drama The Fighter v hlavních rolích s Markem Wahlbergem a Christianem Balem vypráví skutečný příběh o nepravděpodobné cestě Mickyho Warda za boxerským titulem v kategorii velterovy váhy. V jeho rockyovské cestě jej vedl nevlastní bratr Dicky, bývalý šampión, který kdysi úspěšnou kariéru vyměnil za drogy a kriminální činnost. Touha porazit soupeře v ringu se mění i v boj za rodinu a vlastní hrdost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (1 036)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi komplexní spojení sportovního a sociálního dramatu, přičemž rozměr sociální má mírně navrch. Režisér David O. Russell mne celkem překvapil, jelikož dosud nenatočil pořádný dramatický film a Fighterem dal rázně na všechny své dosavadní rozporuplné opusy zapomenout. Jistá režie a velmi sofistikované propojení fiktivních dokumentárních pasáží a hraného filmu dělá z Fightera originál, herecké výkony jsou na oskarové úrovni a z logiky věci mírně předvídatelný scénář nás provede cestou outsidera až na vrchol vkusně a bez zbytečného patosu. Fighter je velkým překvapením a jeho jedinou slabinou je snad jen fakt, že v žánru boxerských dramat už bylo natočeno tak mnoho dokonalých snímků a je tedy s čím srovnávat... ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Boxerských filmů je spousta a téměř všechny do jednoho mají stejné schéma - seznámení s hlavními hrdiny, prohraný zápas, trénink, první vyhraný zápas, neporazitelnost. Ale proč ne, když většina těchto filmů je natočena dle skutečných událostí, těch příběhů musí být desítky. Když jsou navíc natočeny alespoň tak dobře jako Fighter, klidně ať se jich točí ještě víc. Podceňovaný a mnohými zatracovaný Mark Wahlberg všem ukázal (Oskarová nenominace zaráží), že bylo předčasné lámat nad ním hůl, když se objevily první ukázky. Christian Bale si pomalu žádá film o sobě samém - kterak mu šílené diety přinesly pozlacenou sošku. Zbytek se veze s hlavními představiteli a všichni podávají téměř životní výkony. Klasické schéma boxerských filmů je tentokrát obohaceno o drogovou problematiku, rodinné hodnoty a o výběr trenéra. Vše spolu úzce souvisí a divák sleduje spíše rodinné drama, jakoby box měl být někde v pozadí příběhu. Jde tedy více o drama než o sport a i díky tomu toho ze sebe herci mohli vytřískat více než obvykle. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem je, že tohle drama podle skutečné události šlape velmi předvídatelnou cestou. A otázkou také zůstává, zda divák stále prahne po těch velkých životopisných cest na samotný vrchol. Fighter je boxerský film, ve kterém jde o box až v nějakém dalším plánu. Fighter je polodokomuntární poctivá filmařina, které nejlépe sluší označení sociální drama. Nejde tu až tak o to, zda hlavní hrdina v ringu někomu namlátí a jak efektně to kamera zachytí, podstatné je, zda se mezi provazy vůbec dostane, kdo mu bude dělat trenéra, kdo ho bude v publiku podporovat, kdo si bude ve vězení na telefonu nervózně užírat nehty. Každý tu musí ujít pořádný kus cesty, naštěstí k tomu hercům nabízí režisér David O. Russell velmi slušné podmínky. Právě herci jsou do jednoho výborní, cukrkandlovost neberu, protože si vzápětí musím vzpomenout na podobně laděnou a mnohem horší (rozuměj sterilní a akademickou) Těžkou váhu. Tudíž jsem za Fightera o to víc rád!! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Bale udělal z vedlejší role hlavní. Marky Mark hraje tuctového bouchače, kolem kterého se to všechno mele, ale Bale nejen že si Dickyho maximálně vychutnává, ale nezapomíná ho respektovat jako člověka. Kusy filmu táhne jenom on a některé momenty si zapamatujete jen díky němu. David O. Russell je další skryté eso Fightera a žene celý film kupředu. Závěrečná bitka je tak precizně vyvážená, že celé ty rodiné trampoty mízí v propasti času a i ty klišovité pasáže s pomocí herců slušně překonává. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po delší době zase jednou kvalitní boxerské drama, které svou civilností překvapí a hereckými výkony rozhodně potěší. Osobně mě tenhle film nefascinuje hlavní příběhovou linií (civilní, americká a průhledná), ani Christianem Balem a jeho proměnou do dalšího "mechanika", ale samotným smyslem rodinných hodnot, hrdostí lidí a realistickými boxerskými souboji. Ty v závěru přecházejí do prakticky (pro film pochopitelně zdramatizované) rekonstrukce skutečných zápasů včetně hlasů komentátorů. Silné, i když Oscary bych dával jinam... ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Největší filmová studia odmítla film financovat. Scénář tak skončil u producenta Ryana Kavanaugha, který jej přepracoval a zajistil kapitál ve výši 25 milionů dolarů na natáčení a reklamu. Studio Paramount nakonec vyhrálo práva na distribuci v rámci aukce. (HellFire)
  • Mark Wahlberg (Micky Ward) se zřekl honoráře a nechtěl zaplatit žádnou zálohu před započetím natáčení. Honorář Christiana Balea (Dicky Eklund) činil 250 000 dolarů. (HellFire)
  • Christian Bale hrál ve filmu Dickyho Eklunda, který je o 7 let starší než Micky Ward, ztvárněný Markem Wahlbergem. Ve skutečnosti je ale naopak Wahlberg o tři roky starší než Bale. (oje)

Související novinky

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Renner a Cooper plánují velký podraz

Renner a Cooper plánují velký podraz

19.07.2012

Tvůrce oscarového Fightera David O. Russell se nadobro rozhodl pro svůj další projekt. Thriller, jehož původní název zněl American Bullshit, ale nakonec bude přejmenován, opět počítal s Christianem… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Reklama

Reklama