Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hvězdně obsazené biografické drama The Fighter v hlavních rolích s Markem Wahlbergem a Christianem Balem vypráví skutečný příběh o nepravděpodobné cestě Mickyho Warda za boxerským titulem v kategorii velterovy váhy. V jeho rockyovské cestě jej vedl nevlastní bratr Dicky, bývalý šampión, který kdysi úspěšnou kariéru vyměnil za drogy a kriminální činnost. Touha porazit soupeře v ringu se mění i v boj za rodinu a vlastní hrdost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (1 036)

Fr 

všechny recenze uživatele

Hlava, tělo – hlava, tělo!!.... Americká variace na ,,Můj brácha má prima bráchu“. Jen tahle rodina je víc pošahaná. Životopis ,,IRISH“ M. Warda, hrdiny neočekávaného a jeho cestě vzhůru. Film o boxu nebo o závislosti na cracku? Styl vyprávění mi občas připomíná Wrestlera. Fighter je totiž taky kapku jinej sportovní film. Nejen o boxu, ale i o tom, jak dlouhá cesta může vést ke slovům ,,DÍKY BRÁCHO“. Nejlepší film od dob Rockyho?... Každopádně herecky nejzajímavější M.Wahlberg a fantastickej Ch. Bale!!! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Do kina chodím zásadně na filmy, který mají perfektní kameru. 2.) Myslím si, že Kambodžani jsou hloupí. 3.) Zjistím, že ne každej film ve kterým hraju hlavní roli, mě zaručí jízdenku do Hollywoodu. 4.) Vím co je ,,hruška“, ,,valterová váha“, crack, .... . 5.) Piju, jím, přemýšlím, fantazíruju a sním o zápasení! (sorry, film není pro tebe!!) PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Kromě romantických komediích zbývá jediný žánr, který je plný klišé. A tím je film z prostředí boxu. Fighter obsahuje všechno: Lásku ženy, která to vždy myslí dobře, soupeření a přátelství mezi bratry, potlučené obličeje, pohmožděné kotníky a uraženou ješitnost. Nastává nevyhnutelné přirovnání k filmům Rocky nebo Zuřící býk, ale režisér Russell se spíš snaží, podobně jako Clint Eastwood v Million Dollar Baby, osvěžit téma a najít nové úhly pohledů (které se však velmi hodně podobají televizním záběrům ze skutečných zápasů). Herecké výkony jsou skvělé. Bale mě nikdy nepřestane udivovat svými výzvami k psychické i fyzické změně. Role narkomana, bývalého boxera, který zažívá euforii z jeho jediného okamžiku slávy, kdy porazil Sugara Raye Leonarda a o jehož padlé slávě dokonce HBO natočilo dokument High on Crack Street. Jaký boxerský příběh bude příště? ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Klasické rockyovské príbehy boxerov, ktorí sa celý film pripravujú na dôležitý zápas s malými obmenami vo vedľajších postavách a v pointe, už nie sú dnes takým lákadlom ako bývali kedysi. Životné príbehy skutočných boxerov však majú oveľa spletitejší, rozmanitejší a hodnotnejší charakter, a tak je načase siahnuť aj po nich. Obzvlášť vtedy, keď sa réžie ujme dobrý režisér a v hlavných roliach nie sú len obyčajní svalovci, ale aj herci, ktorí dokážu svoje remeslo obhájiť, zahrať čo je potrebné a nielen rozdať pár úderov v ringu. Očividne je síce Wahlbergova hlavná postava boxera, na ktorej stavia celý príbeh v pozadí charizmatickej vedľajšej postavy Christiana Balea, Mark však herecky veľmi milo prekvapil a vo svojich výstupoch ani raz nesklamal. Snáď okrem lepšej hudobnej zložky a trošku lepšie zvládnuteho a zdramatizovaného záveru má tento film všetko, čo som od neho očakával. 85%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný boxerský film s Wahlbergem a Balem. Jsem vlastně podiven, že jsem se k filmu nedostal dříve. Jedná se sice především o Drama dvou bratrů, kteří mají problémy v rodině a jeden z nich je závislý na cracku, ale když se Wahlberg dostane do Ringu, tak se je většinou, na co koukat. Především finální zápas se povedl na výbornou. Bavil jsem se, ale k plnému počtu chyběl emocionální dopad. Byly lepší kousky, ale tenhle určitě nezaostává. 80% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jsem rozmlsaná. Definitivně jsem rozmlsaná. Už se mi skoro nic nelíbí. Zvláště ne Christian Bale, který se pitvoří, jenom aby dokázal, jak strašně dobrý herec je. Rozumíte tomu, mně vadí, že on tak dobře hraje. Co já jsem to za magora. Co on je to za magora. Jednou ho tenhle styl života zabije. (A to nemluvím o tom, že mě to celé nebavilo, postavy byly jedna nesympatičtější než druhá a o box šlo až na posledním místě.) ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Při natáčení zápasu v The Tsongas Arena je v hledišti rozmístěno více jak 200 figurín. (HellFire)
  • Mark Wahlberg (Micky Ward) se na roli připravoval čtyři roky, během té doby díky vzpírání a intenzivnímu výcviku boxu přibral 15 kilogramů. (Snorlax)

Související novinky

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Renner a Cooper plánují velký podraz

Renner a Cooper plánují velký podraz

19.07.2012

Tvůrce oscarového Fightera David O. Russell se nadobro rozhodl pro svůj další projekt. Thriller, jehož původní název zněl American Bullshit, ale nakonec bude přejmenován, opět počítal s Christianem… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Reklama

Reklama