Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hvězdně obsazené biografické drama The Fighter v hlavních rolích s Markem Wahlbergem a Christianem Balem vypráví skutečný příběh o nepravděpodobné cestě Mickyho Warda za boxerským titulem v kategorii velterovy váhy. V jeho rockyovské cestě jej vedl nevlastní bratr Dicky, bývalý šampión, který kdysi úspěšnou kariéru vyměnil za drogy a kriminální činnost. Touha porazit soupeře v ringu se mění i v boj za rodinu a vlastní hrdost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (1 036)

Marigold 

všechny recenze uživatele

V crackových výparech a v zápachu peroxidu na boxerský Olymp. Sympatická, byť nedůsledná, syntéza royckovské žánrovky s rodinně-sociálním dramatem, která tak trochu netuší, na kterou stranu mlátit víc, tak tam radši sype jistotu. Díky Balovi a hodně šťavnatému finále vítězí především sympatie, i když otázka, proč Aronofsky sáhl po efektnější pomádě z Čajkovského mě nepřestává trápit. "Fighter" je prostě skromnější a sympatičtější látka. A nejenom proto, že má koule. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Film rozhodně nepatří mezi to nejoriginálnější, od začátku víte, kam se příběh bude ubírat, jaké budou zápletky a jak film skončí. Z průměru ho dostávají především prvotřídní herecké výkony. Bylo zajímavé vidět Christiana Balea po delší době v trochu jiné poloze. Film určitě stojí za zhlédnutí, ale nic převratného se nekoná a už jsem viděla lepší filmy ze sportovního prostředí. Slabší 4* ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Box jako sport mě nikdy extra nebral - ehm, co to kecám, vlastně mě nikdy nebral ani trochu. To bude asi mou fyzickou konstitucí typu "sušinka", která by v boxerském souboji obstála asi jen do zahajujícího gongu, po němž bych se (nejspíš špatně - jsem i mizerný herec) pokusil předstírat mrtvého. Ale zpět k filmu. Začnu od konce, protože jak jsem po něm zjistil, celé to bylo (nejspíše lehce volně) podle skutečnosti, což celý předešlý děj malinko staví do jiného světla. Tedy aspoň pro mě, jelikož "skutečné příběhy" mám přeci jen o něco raději, než výmysly scénáristů. A musím uznat, že scénář naštěstí neschytal moc levých ani pravých háků od autora, takže v tomhle je vše OK. Dále bych se věnoval hereckým výkonům. Tady mě upřímně neoslovil Mark Wahlberg, jenž sice má na roli boxera figuru a možná i zarputilý výraz, ale to je vše (a ne, techniku boje fakt nehodnotím, ještě bych jednu chytil...). Přitom ho mám docela rád (jako herce, samozřejmě), ale tady podle mě prostě neobstál. Naopak precizní a dokonalý byl Christian Bale, který - mám ten dojem - dozrál do filmové hvězdy naprosto nenápadně (pamatujete třeba tohle?), ale o to jasněji teď září skoro ve všem, kde se jen mihne. Výborná byla i Melissa Leo, zbytek ansámblu všesměs průměr. V globálu tomu nechybí moc ke 4. hvězdičce, ale přeci jen, je to ten box... Takže 68,5% :-P. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ohraný příběh o outsiderovi, který se dostal na vrchol zabalený do velice emotivního hávu. Celé mi to svou režií připomínalo spíš Wrestlera než Rockyho, protože Russell přišel s podobně civilní atmosférou a soustředí se spíše na postavy a jejich problémy než na samotný box. A to mu také vychází, protože postavy jsou opravdu výborně napsané a všichni zúčastnění navíc předvádějí exceletní výkony v čele s pohublým Balem a překvapivě zarputilým Wahlbergem. Ke konci už je to sice trochu slabší a závěrečný zápas mohl být napínavější, ale i tak mi tento boxerský film udělal ohromnou radost. 90% ()

movie 

všechny recenze uživatele

Scén z ringu je tu minimum, ale i cca. těch 15 minut stojí za to. Poslední bitva je i přes svoji nezaujatost naprosto strhující a skoro se mi draly slzy do očí, fakt (jako hlavně díky vnitrní síle celý tý scény). Je to docela dojemný, ale ne ve smyslu smutný, ale fakt silný a naplňující. Russell se nijak zvlášť nezasekává na detailech, všechno odsípá jak má a rozhodnutí se tady dělají dost rychle. Wahlberg je bezchybný a Bale si tu dává další herecký koncert v převleku. Jděte do toho! ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Severoamerické tržby byly 93,6 milionu dolarů, celosvětové pak 129,2 mil. (NIRO)
  • Tělocvična, ve které Micky (Mark Wahlberg) trénuje, je Lowell West End – tělocvična, ve které trénoval skutečný Micky a která je dodnes funkční. (HellFire)

Související novinky

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Renner a Cooper plánují velký podraz

Renner a Cooper plánují velký podraz

19.07.2012

Tvůrce oscarového Fightera David O. Russell se nadobro rozhodl pro svůj další projekt. Thriller, jehož původní název zněl American Bullshit, ale nakonec bude přejmenován, opět počítal s Christianem… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Reklama

Reklama