Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdně obsazené biografické drama The Fighter v hlavních rolích s Markem Wahlbergem a Christianem Balem vypráví skutečný příběh o nepravděpodobné cestě Mickyho Warda za boxerským titulem v kategorii velterovy váhy. V jeho rockyovské cestě jej vedl nevlastní bratr Dicky, bývalý šampión, který kdysi úspěšnou kariéru vyměnil za drogy a kriminální činnost. Touha porazit soupeře v ringu se mění i v boj za rodinu a vlastní hrdost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (1 037)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takže stačí ke klasické a ohrané boxérské cestě na vrchol naroubovat problémového věčně zfetovaného bratra a nominace na nejlepší scénář je na světě? To si snad někdo dělá srandu ne? Nepochopil jsem, když byl na Globech oceněn nominací Cizinec a teďka nerozumím tomuhle. Vždyť ta šablona bije do očí. Dokonce jsem se tím pádem přistihl že fandím Angličanovi, aby hlavně film neskončil happyendem. Jinak Bale opět přesvědčivě vyzáblý a Wahlberg po dlouhé době hraje v něčem co má úroveň. Já jej mám stejně pořád nejraději jako Dirka Digglera. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jsem rozmlsaná. Definitivně jsem rozmlsaná. Už se mi skoro nic nelíbí. Zvláště ne Christian Bale, který se pitvoří, jenom aby dokázal, jak strašně dobrý herec je. Rozumíte tomu, mně vadí, že on tak dobře hraje. Co já jsem to za magora. Co on je to za magora. Jednou ho tenhle styl života zabije. (A to nemluvím o tom, že mě to celé nebavilo, postavy byly jedna nesympatičtější než druhá a o box šlo až na posledním místě.) ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Boxerských filmů je spousta a téměř všechny do jednoho mají stejné schéma - seznámení s hlavními hrdiny, prohraný zápas, trénink, první vyhraný zápas, neporazitelnost. Ale proč ne, když většina těchto filmů je natočena dle skutečných událostí, těch příběhů musí být desítky. Když jsou navíc natočeny alespoň tak dobře jako Fighter, klidně ať se jich točí ještě víc. Podceňovaný a mnohými zatracovaný Mark Wahlberg všem ukázal (Oskarová nenominace zaráží), že bylo předčasné lámat nad ním hůl, když se objevily první ukázky. Christian Bale si pomalu žádá film o sobě samém - kterak mu šílené diety přinesly pozlacenou sošku. Zbytek se veze s hlavními představiteli a všichni podávají téměř životní výkony. Klasické schéma boxerských filmů je tentokrát obohaceno o drogovou problematiku, rodinné hodnoty a o výběr trenéra. Vše spolu úzce souvisí a divák sleduje spíše rodinné drama, jakoby box měl být někde v pozadí příběhu. Jde tedy více o drama než o sport a i díky tomu toho ze sebe herci mohli vytřískat více než obvykle. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem je, že tohle drama podle skutečné události šlape velmi předvídatelnou cestou. A otázkou také zůstává, zda divák stále prahne po těch velkých životopisných cest na samotný vrchol. Fighter je boxerský film, ve kterém jde o box až v nějakém dalším plánu. Fighter je polodokomuntární poctivá filmařina, které nejlépe sluší označení sociální drama. Nejde tu až tak o to, zda hlavní hrdina v ringu někomu namlátí a jak efektně to kamera zachytí, podstatné je, zda se mezi provazy vůbec dostane, kdo mu bude dělat trenéra, kdo ho bude v publiku podporovat, kdo si bude ve vězení na telefonu nervózně užírat nehty. Každý tu musí ujít pořádný kus cesty, naštěstí k tomu hercům nabízí režisér David O. Russell velmi slušné podmínky. Právě herci jsou do jednoho výborní, cukrkandlovost neberu, protože si vzápětí musím vzpomenout na podobně laděnou a mnohem horší (rozuměj sterilní a akademickou) Těžkou váhu. Tudíž jsem za Fightera o to víc rád!! ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Scott Silver, Paul Tamasy, Eric Johnson | Hudba: Michael Brook | Produkcia: David Hoberman, Todd Lieberman, Ryan Kavanaugh, Mark Wahlberg, Dorothy Aufiero, Paul Tamasy | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Relativity Media, The Weinstein Company, Mandeville Films | Rozpočet: 11 miliónov $ | Tržba: 129,190,869 $ | Ďalší úspešný oscarový pokus so športovnou tematikou, vyždímajúci všetkú silu ľuďských vzťahov okolo toho. Jediné, čo podkopáva plnohodnotný zážitok, je väčný problém filmov spracovať scény s oným športovým dianím - a to hlavne ich reálnosti. Mark Wahlberg veľmi slušne tiahne celý film s jedným výrazom tváre počas celej metráže (ako sme na to zvyknutí), a k výkonu Bale-a sa nebudem vyjadrovať: On je jednoducho z inej sféry herectva ako takého... ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Při Mickyho (Mark Wahlberg) příchodu do ringu k zápasu s Alfonsem Sanchezem (Miguel Espino) hraje skladba od Dropkick Murphys s názvem „Warrior’s Code“ ze stejnojmenného alba, které bylo věnováno Mickymu Wardovi a které bylo vydáno až v roce 2005. (JardaBauer)
  • Role trenéra boxera Warda (Mark Wahlberg) byla nabídnuta jeho skutečnému trenérovi Mickeymu O'Keefeovi. Ten nejdříve odmítl, protože neměl s filmováním doposud žádné zkušenosti. Nakonec se ale nechal přesvědčit a ztvárnil tak sám sebe. (oje)

Související novinky

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Renner a Cooper plánují velký podraz

Renner a Cooper plánují velký podraz

19.07.2012

Tvůrce oscarového Fightera David O. Russell se nadobro rozhodl pro svůj další projekt. Thriller, jehož původní název zněl American Bullshit, ale nakonec bude přejmenován, opět počítal s Christianem… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Reklama

Reklama