Death of Salvador Dali, The

USA, 2005, 18 min

Delaney Bishop

Hrají:

Dita Von Teese

Júú konečne plná verzia na youtube. A vôbec som neľutoval. Death of Salvador Dali je dosť netypickým počinom, ktorý akoby zhňoval život tohto génia do pár min´´ut. Dalí navštívy doktora, lebo stráca svoju šialenosť a nedokáže primerane maľovať. Do deja sa primiešavajú viaceré postavy ako napr. A. Breton. Ten chce Dalího zabiť, lebo ako zakladateľ surrealizmu chce aby Dalí rpestal maľovať svoju manželku Galu a venoval sa surrealizmu. Neskôr sa objaví a aj manžel Galy, ktorý chce Daliho tiež zabiť kvôli tomu, že spí z jeho manželkov. Nakoniec však prichádza Gala (ktorú Dalí vážne opisoval ako kľúč k jeho dielam), ktorá najprv zbičuje Bretóna a uchlácholí manžela. Zisťuje, že Daliho obrazy budú mať väčšiu cenu po jeho smrti... Naozaj klobúk dole tvorcom, kde zosnovali malé útržky Dalího života s nádychom surrealistického snenia a napchali to do nenáročnej stopáže. Chcel som dať 4 hviezdy, ale takýto nápad si zaslúži plné hodnotenie, aj keď mám ešte nejaké výhrady.(13.11.2008)

Příjemná kravinečka. Ditu s lodičkou na hlavě viděti - míti hezké sny :)(13.6.2011)

Prvá časť - http://www.youtube.com/watch?v=gr9tjoR9D-Y, časť druhá - http://www.youtube.com/watch?v=tVbb0hCMDM8&feature=related . Tak tomuto snímku môžem udeliť jedine 5*. Prácu Salvadora Dalího milujem a tento surrealistický snímok snažiaci sa zachytiť úlomok z jeho rozmanitej osobnosti sa nesmierne vydaril.(3.8.2009)

Trochu více komické ale velmi milé.(25.6.2011)