13. komnata Michala Horáčka (TV film)

Dokumentární / Krátkometrážní

Česko, 2006, 28 min

Olga Sommerová

Pan Horáček je zvláštní člověk, svým způsobem jej vnímám pozitivně, jeho texty k písním pana Hapky zůstanou dlouho zapsány v našich myslích..(1.12.2011)

Úžasný textař, skromný multimilionář, skvělý hazardér.(12.8.2010)

Michala Horáčka obdivuju, protože je to sázkař tělem i duší. Já sám jsem závislý na kursovém sázení v pobočkách Fortuna. Kam se hrabe Tipsport. Každý den vsázím a pak u PC bedlivě sleduji livescore, i když to většinou nevyjde, tak se skvěle bavím a nedokážu si představit, co bych bez sázení dělal!(27.7.2008)

• IllIlIlIIl

Divácká přitažlivost závisí zejména na osobnosti, o které zrovna díl je. Ale přesto hodnotím tento cyklus jako celek a ne pouze jeho jednotlivé díly. 50%(29.11.2008)

Viděl jsem jen několik dílů 13. komnaty, ale tento s Michalem Horáčkem je asi nepřekonatelný. Textař, novinář, bookmaker, úspěšný podnikatel a multimilionář, ale hlavně také inspirující a moudrá osobnost. Celých 30 minut je navíc doprovázeno výbornou hudbou z jeho tvorby. A jakmile to začalo šlapat jako hodinky, tak já už jsem si říkal: No a teď už to umíme a v čem je ten nářez, v čem je ta výzva? To už je jenom rutina a jakmile je rutina a není už kam se vyklánět a o čem snít a v co doufat, tak to já už obvykle balím krám. (...) Ano, já si můžu koupit třeba jachtu a jet na nějaký ostrovy nebo si koupit zámek v Toskánsku, osadit ho nějakým služebnictvem a tam si nechat dělat mačkaný džusy nebo něco takovýho, ale to vůbec není zajímavý. Kde je ten rajc, kde je ta výzva?(11.7.2011)

Tento cyklus dokumentů (medailonků či profilů) o neřestech či potížích známých osobností hodnotím jako celek, jako projekt. Pravda, některý dokument je lepší než jiný, ovšem to jistě záleží na tom, jak dobrý, špatný, či pestrý příběh si pro nás připravil daný protagonista. [8/1O] Michal Horáček: neznám / vadí mi / neutral / mám rád(5.5.2007)

Inteligentní Horáček s inteligentním Šimůnkem je jistota zajímavého dílu.(24.8.2008)