Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po mimořádném ohlasu na hodinový dokumentární film Olgy Sommerové "O čem sní ženy" rozhodla se režisérka natočit volné pokračování tentokrát s mužskými hrdiny. Jak sama po natáčení přiznala, splnilo se to, v co nesměle doufala: životní ambice mužů nejsou omezeny pouze na dobývání světa, ale je v nich obsažena i potřeba pochopit cosi tak neuchopitelného, jako je žena. Druhým dílem se tak završil pohled na svět mužů a žen, tedy na svět, který jeden z hrdinů filmu popsal jako "dva kontinenty, mezi nimiž je moře nedorozumění a most lásky". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tak trochu nevyvážený pohled, řekl bych, paní Sommerová? Chybí zde dosti široké názorové i charakterové spektrum mužské části populace a upřednostněna je jen ta část názorů a pohledů, které konvenují s pohledem dokumentaristky? Píši to záměrně s otazníky, jelikož si nemohu být zcela jist, zda nejsem zajatcem jen své subjektivizované mužské sebereflexe. Ale možné je i to, že Olga Sommerová je zajatcem té své, ženské... Díval jsem se především kvůli postavě pana profesora Machovce, neboť jsem měl v životě tu čest býti osobně účasten na několika jeho vysokoškolských přednáškách, což je zážitek opravdu nezapomenutelný. Proto si také myslím, že zásadním handicapem tohoto snímku je ten fakt, že paní režisérka nedala panu profesorovi mnohem více místa, v ideálním případě že nevznikl pouze dokument o této významné postavě české filosofie, etiky a filologie... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

V podstatě totéž jako u "O čem sní ženy", stejné pojetí tématu a způsob realizace, proto též stejné výhrady a proto i stejné hodnocení. Bohužel totiž ne všichni zpovídaní byli tak charismatickými osobnostmi s natolik poutavými názory, jako skutečný >filozof života< a humanista, každopádně pak opravdu moudrý muž, starý pan profesor Machovec. Tři a půl hvězdičky, tak jako u předchozího filmu - s jistým lehkým zármutkem z nutnosti zaokrouhlené dolů... ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

O poznání lepší , nežli o čem sní ženy. Zpracování velmi podobné, ale pestřejší výběr mužských účinkující, jejiz výpovědi jsou výrazně bohatší a rozdílnější, nežli ženské verze této série. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Dávám o jednu hvězdičku míň než Ženám – nemá to nic společného s filmem, ale spíše s námětem. Zatímco Ženy sní o lásce, touze a rodině, u Mužů se objevuje spíše úspěch a vlastní ješitnost a celkově mi mužské osudy přišly nudnější než ženské. Ale to se dá jaksi předpokládat, když jsem žena, že... :-) ()

sator 

všechny recenze uživatele

O čem sní ženy mi byl bližší, asi tím že jsem mužem nové generace :-) Co mě štvalo je absence jmenovek u dotazovaných, záměr?Pokud ano tak blbý...(přidal jsem:Roman Vávra, a vytvořil profil skvělému fylozofovi:Milan Machovec ) ()

masr 

všechny recenze uživatele

Úžásné, ne snad pro mne jakožto chlapa tak objevné a nezvyklé jako "O čem sní ženy", ale přesto stokrát lepší pro pochopení lidí a poučení se z lidství než všechny antropologie, antroposofie a filantropie dohromady... Co ovšem tenhle dokument přivádí téměř k absolutnu, to jsou úryvky s Milanem Machovcem, byl to neskutečný člověk. ()

mauinka 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument jsem viděla před lety a už tenkrát se mi moc líbil. Dnes jsem byla unešená. Zásadní životní otázky a upřímné odpovědi od opravdových MUŽŮ. Už jsem skoro zapomněla jací jsou. Že mají jiné priority než my ženy? Tak to mi dnes přišlo naprosto přirozené a roztomilé . No, na někdy je ten vyšší věk přeci jenom dobrej :-)) . ()

Willynka 

všechny recenze uživatele

Bohužel druhý díl trpí jistou nerozmanitostí vybraných osobnosti, tudíž působí účelně, ale i tak velice silné, poučné. Skoro bych řekla, že by klidně tato dvojice dokumentů mohla figurovat v osnovách rodinné výchovy, protože navzájem potvrzuje své myšlenky a domněnky o opačném pohlaví. ()

Reklama

Reklama