Reklama

Reklama

Tváře českého filmu

(pořad)
všechny plakáty
Česko, 2002, 14x57 min

Scénář:

Jan Stehlík

Kamera:

Diviš Marek

Účinkují:

Petr Markov, Václav Nývlt, Karel Kachyňa, Filip Renč, Jiřina Bohdalová, Jan Kraus, Jan Svěrák, Marie Poledňáková, Magdalena Reifová, Aňa Geislerová, Juraj Herz, Hynek Bočan, Pavel Landovský (více)

Obsahy(1)

Čtrnáctidílný seriál společnosti Vachler Art Company mapující historii české kinematografie. Je rozdělen do následujících tématických dílů.

1. Český filmový humor
2. Lidová komedie
3. Tragikomedie
4. Parodie
5. Pohádka
6. Česká krimi
7. Politický film
8. Politika a film 9. Dětský film
10. Muzikál
11. Historický film
12. Psychologický film
13. Horor a sci-fi
14. Češi ve světě (Qasa)

(více)

Recenze (4)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Dokumentární seriál, unikátní šíří svého záběru, který mapuje vývoj českého filmu od prvních němých snímků po rok 2002. Komentované ukázky z jednotlivých filmů střídají rozhovory s tvůrci a filmovými kritiky. Poněkud diskutabilní je tématické členění seriálu (zejména zaškatulkování toho či onoho filmu do té které kategorie) i míra podrobnosti, s jakou se tvůrci věnují jednotlivým žánrům (komedii jsou tak věnovány 3 díly, filmu historickému 1 apod.). ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavě pojatý dokumentání seriál, který je dobrou televizní knihou pro všechny milovníky českého filmu a všeho co s ním souvisí. ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Pokus o zmapování naší kinematografie podle žánrů není špatný nápad. Ve chvíli kdy se komedie musí dělit na lidovou, parodii či tragikomedii se dostáváme na trochu tenký led (parodií není tolik, tragikomedie je zase téměř vše co se tu točí a o lidovosti se můžeme zase jen dohadovat). Jednoznačně nejzajímavější je dvojdíl o politickém filmu. ()

Reklama

Reklama