Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Narození Josefa Bárty provází věštba – zemře ve věku 29 let. A je mu právě tolik, když ho opustí žena i se synem, a jeho svět se hroutí. Podivné přátelství s nespoutaným Gabrielem vnáší do Josefova bytí nový impuls, zároveň ho však přivádí do stále větších problémů. Zdá se, že nově poznaná láska je nalezením smyslu jeho života, ale dramatický sled událostí vystaví Josefa zkouškám, které mu pomohou změnit sebe i svůj osud. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (40)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hrůzným trojlístkem tohoto filmu je: špatný zvuk, takže občas není rozumět, co kdo říká. Což vhodně doplňuje další děsivou skutečnost - totiž, že filmu schází jakýkoliv děj, je to jen sled scének bez pointy, takže není jasné kdo co a proč dělá. Třetím vrcholem tohoto prapodivného dílka je, že polovinu filmu tvoří záběry mlčenlivých, prázdných pohledů. Občas směřovaných do blba, což je dost pochopitelné, protože chudáci herci se v tom museli taky pěkně plácat. /4. 7. 12./ ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Depresivní příběh, který vás vtáhne do svého děje. Rozhodně nedoporučuji pouštět v době depresí, nebo si je značně přiživíte. Je zajímavé, že příběh je inspirován knihou Boženy Němcové, která jak všichni dobře víme psala nadčasově, ale že až takhle - koukněte a nedejte se zahnat poměrně špatným hodnocením a agresivními komentáři lidí, kteří čekali něco ve stylu Foresta Gumpa. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Budiž art, řekl Ivo Trajkov a stvořil Ocas ještěrky. I stalo se, že se film nemnoha lidem líbil, mnoho ho hanělo a ti pravdu měli, pak Lachtan přišel a zřel, že film je dobrý a pravdu měl, neb hle, humorů rozličných on v něm viděl, stále však chápaje, že individuů obdobných mnoho nebude, že jen minimum lidu smáti se bude tam, kde on, neb tvůrci to ani po způsobu tomto nezamýšleli, že nevadilo mu, kterak by si film lepší kameru zasloužil, že více slušela by mu ... Tohle fakt není pro každého, nevím, proč se mi to tak líbilo, ale líbilo, to je jediné důležité, atmosféra snad byla funkční, snad i herci, ale nikdy se nebudu divit, kdyby to někdo cítil zcela naopak, kulhavé čtyři hvězdy. ()

Magyar 

všechny recenze uživatele

Josefova "cesta nočním mořem" k sobě samému. Zásadní cesta, které se nedá vyhnout, kterou si nevybral, ale musí jí projít, ať na jejím konci čeká začátek nového života, šílenství či smrt. Film výborně zobrazuje určitou omezenost vnímání a sebereflexe člověka v této etapě, nutnost nechat se nést. Berte to při jeho sledování v patrnost. __ Kdo jste imunní vůči oduševnělé kráse tváře Davida Švehlíka a jeho perfektnímu vystižení postavy Josefa (nechápu, ale stát se to může :) odečtěte si z mého hodnocení MAXIMÁLNĚ jednu *. Speciální vzkaz pro žrouty popcornu: Ne, ne, ne. Ne! :) ()

Joeey 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že těch zvláštních podobenství je zde přespříliš a mně rovněž často unikal jejich význam. Chyby, které zmiňují recenzenti, tu prostě jsou a když k tomu připočítám depresivní atmosféru v příběhovém polotovaru tvořící zápletku celého filmu, musím dát jen tu jednu hvězdičku. A ještě něco... jestli tenhle film něčím opravdu není, tak filmem dramatickým. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Východiskem filmu, v němž si musí hrdina třikrát projít podobnou situací, byla svou strukturou povídka Boženy Němcové "Anděl strážce". (Magyar)
  • Film se natáčel mimo jiné v Praze, Velvarech, Byšicích a Střemech. (skudiblik)

Reklama

Reklama